HP pristatė gestais valdomą nešiojamąjį kompiuterį (Video)  (5)

Bendrovė „Hewlett-Packard“ pristatė naują savo planšetinio kompiuterio „Envy 17“ su 17 colių įstrižainės ekranu modelį, kuriame įdiegtas bendrovės „Leap Motion“ valdiklis. Tai pirmasis rinkoje nešiojamasis kompiuteris, kurį galima valdyti vien rankų gestais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Leap Motion“ įrenginys atpažįsta vartotojo rankų ir pirštų judesius erdvėje prieš valdiklio vaizdo kameras bei infraraudonųjų spindulių daviklius ir verčia juos kompiuterio valdymo komandomis.

Pasak bendrovės „Leap Motion“ atstovų, šis valdiklis gali labai tiksliai sekti ir atpažinti pirštų, rankų ar kitų daiktų, pavyzdžiui, pieštuko, judėjimą trimatėje erdvėje. Gamintojų teigimu, šis valdiklis yra 200 kartų tikslesnis lyginant su bet kokiais šiuo metu rinkoje esančiais tokios paskirties įrenginiais, įskaitant „Kinect“. „Leap“ tikslumas siekia 0,01 mm.

Skelbiama, kad „The Leap“ valdiklis fiksuoja vaizdą 290 kadrų per sekundę sparta ir gali vienu metu stebėti 10 pirštų judėjimą. „The Leap“ apžvalgos kampas siekia 150 laipsnių.

„Envy 17“ kompiuteryje „The Leap“ valdiklis įmontuotas po klaviatūra, į dešinę nuo sensorinės aikštelės. Pasak HP atstovų, naudojimasis šiuo valdikliu trumpina autonominio veikimo laiką, tad tais atvejais, kai nėra galimybės prijungti kompiuterio prie stacionaraus elektros tinklo, „The Leap“ galima atjungti ir taip prailginti baterijos veikimo laiką.

Skelbiama, kad į naująjį „Envy 17“ modelį įdiegta prieigos prie su „The Leap“ suderinamos programinės įrangos funkcija „Airspace“. Parsisiuntus, pavyzdžiui, programą „Touchless“, „The Leap“ valdiklį galima naudoti vietoje įprastinės pelės.

Pasak HP atstovų, „Envy 17“ su „The Leap“ valdikliu kainuos 1050 JAV dolerių. Šiuos valdiklius savo kompiuteriuose planuoja diegti bendrovė „Asus“ ir kiti kompiuterių gamintojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(4)
(0)
(0)

Komentarai (5)