Verslininkas įtikėjo, kad palaidojęs „Bentley“ galės juo važinėti po mirties  (13)

Ekscentriškas verslininkas iš Brazilijos, įkvėptas Egipto faraonų pavyzdžio, nusprendė palaidoti savo 450 tūkst. dolerių (1,145 mln. Lt) vertės „Bentley Flying Spur“ – esą mylimo automobilio jam prireiks anapusiniame pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Chiquinho Scarpa, save vadinantis tiesiog grafu Scarpa, per interviu vietos televizijai pareiškė, jog idėja palaidoti po žeme savo prabangų automobilį jo galvoje užminė bežiūrint dokumentinį filmą apie Egipto faraonus.

Socialiniame tinkle „Facebook“ grafas Scarpa patalpino nuotrauką, kurioje, ant rankos laikydamas baltą kakadu, pozuoja juodo „Bentley“ fone: „Nusprendžiau pasekti Egipto faraonų pavyzdžiu: šią savaitę sode palaidosiu savo limuziną. Palaidosiu brangenybę savo kieme!“.

Socialiniame tinkle skelbiama ir daugiau su keistomis apeigomis susijusių nuotraukų: štai ekscentriškas turtuolis pradėjo kasti duobę, štai su „Bentley“ atsisveikina jo draugai, štai jam teko sėstis į žemkasės kabiną – juk reikia tam tikro dydžio duobės. „Bentley“ laidotuvės planuojamos penktadienio vakarą.

Grafo Scarpos siekis įamžinti savo vardą bent jau keisčiausių naujienų skiltyje ne juokais įaudrino šalies komentatorius. Interneto vartotojai turtuolį kaltina atsainiai švaistant pinigus, korupcija, lygina jį su Brazilijos valdžios, kuri „laidoja gyvą visą šalį“, vykdoma politika. Kažkas nusprendė, jog automobilį grafas nori palaidoti, kad nereikėtų mokėti už jį mokesčių, tačiau tokius kaltinimus verslininkas kategoriškai neigia: „Pareigūnams buvo pristatyti visi reikiami dokumentai“. Viena moteris netgi paprašė geriau jau automobilį atiduoti jai, nes šeimai „labai reikia pinigų“.

Grafo Scarpos namai stovi 14 tūkst. kvadratinių metrų ploto sklype pačiame brangiausiame Sau Paulo rajone. Titulą ir turtus jam paliko tėvas, italų kilmės verslininkas Francisco Scarpa, pats titulą už mecenato veiklą gavęs iš popiežiaus Pijaus XII. Turtus šeimai sukrovė investavęs į alaus gamybą ir naudingąsias iškasenas. Grafas Scarpa buvo du kartus vedęs, abi santuokos baigėsi nesėkme.

Savo baltą kakadu papūgą grafas vadina savo dukra, jos vardas - Filomena Leopoldina Sofia Scarpa. Šios rūšies papūgos – nykstanti rūšis. Tai vienas iš brangiausių paukščių visame pasaulyje – gali kainuoti net 20 tūkst. dolerių (beveik 51 tūkst. Lt). Kol kas neaišku, ar turtuolis norės būti palaidotas kartu su mylimu paukščiu.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: