Kodėl neveikia vietos nustatymas skambinant 112 pagalbos numeriu, aiškinsis tik po įvykusios tragedijos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

- 2013-09-23 12:15
Pastoviai iš operatorių girdisi „brangu, nėra milijonų, nėra sąlygų, nėra investicijų“. Reik paprasčiau - nori daryti verslą, turėti apskritai licenciją? - Še, techninių paslaugų paketas, kurį teiki valstybei be jokių spygavimų, ir viskas. Reikia milijonų? Neturi? Užsidaryk.
Deviltry 2013-09-23 12:31
Pasigaidyja kap reikals. Tikiuosi bent į teismą paduos ir atneš milijoninę "žalą".
Shinigami 2013-09-23 12:37
Hmmm. Taigi operatoriai jau viska sudiegę. Bent jau pagal Omnitel ir Tele2 kalbas.
- 2013-09-23 12:47
Ne. Spaudoje mirga, kad tai turi tik Tele2. Omnitel ir Bitė - ne. Tele2 atseit 1,49 mln. investavo į tą sistemą ( 2008 metais ). Beje, logiškas telefono be SIM atvejo paaiškinimas - trankant telefoną, kartais dingsta kontaktas su SIM, o jei mergina priešinosi ( tikrai tai turėjo būti ) - sutrenkti telefoną lengva. Taip atsirado nelemtas telefonas be SIM.
vvv2 2013-09-23 15:48
- 2013-09-23 18:09
Neteisingai. BPC naudoja vienodą sistemą tiek su Tele2, tiek su Omnitel, tiek su Bite. Jei Tele2 siunčia duomenis, tai kodėl Omnitel bei Bitė negali to paties?
deivec 2013-09-23 19:58
kaip visada...visi nekalti.... kalta gaunasi mergina...taip pagal debilu logika
zet 2013-09-23 21:57
kaip sake greitoji pagalba, ji laisvai galejo padeti ieskoti merginos, ir jos ofisas tik per siena, bet kazkodel pagalbos centras visiskai neisteike ieskoti pagalbos ir nesusisieke su greitaja pagalba. Tas pats ugniagesiais.. Idomu, ar ramiai dabar miegos zmogus, priminejes skambuti? Visiems speju verks, kad jis irgi auka tapo, o papildomos pagalbos paprasyti nepajege. Bjaurybe!!! Tegul sapnuoja visga gyvenima kosmarus!!!! Speju tikejosi, kad ismes ja kur parkumi ir tiek. Apgaileta, ten zmogiskumu nekvepiama. Atsiprasau uz emocijas.... bet kitaip jau negalima. Tiesa, dar idomu, ar jos vaikinas kreipesi i policja. Nes visur raso, kad tik vakare gavo is mergaites mociutes, kad ji negrizo namo. Tai jei iskart neskambinai policjai del pagalbos o valgei traskucius, tai tave taip pat reiktu teisti uz nusikalstama abejinguma ir pagalbos nesuteikima!
qriuqriu 2013-09-23 22:02
kazkokia nesamone, o ka ner tokios funkcijos kad skambuti apdoroja kelios mobiliojo rysio stotys ir pagal laiko uzlaikyma galima bent jau 0,5km tikslumu vieta nustatyt, bo rysys korinisr...ir jokio skirtumo koks operatorius
Verslininkas 2013-09-24 02:15
Kazkodel as lygiai taip pat masciau, bet nenorejau labai reikstis, juk realiai jeigu tarkime stotis priima signala ir tai tarkime buna tele2 stotis, ji turetu daryt kazkoki priemima ir siuntima kaip retransliatorius, jug skambina, o siustuvas turetu naudoti tam tikra stipruma, ar ten pastoviai pas juos viskas eina pilnu pajegumu i visas imanomas puses? vistik man keista kad tarkime stovi stotis is jos i skirtingas puses atsuktos antenos - skydai, ir tarkime priemes signala nezinai net is kurios puses? ta prasme kuris skydas prieme signala? ir kartu siuncia signala? cia lempa jeigu taip nera.... kazkodel manau jeigu skambintu kazkas ir pasakytu kad padeta bomba po grybauskaites kede, surastu per kelias minutes zmogaus vieta...
sub 2013-09-24 13:03
Faktas, tuomet nesvarbu su sim, be sim ar is taksofono aparato skambini. Manau atsakomybės bando išvengti pirma BPC, kad policijai neperdavė visų reikiamų duomenų, t.y. ypač kordinačių. O jei neturėjo galimybės perduoti, tai jie atsakingi ir už tai kad neįgyvendino projekto su operatoriais. Dėl ko ir operatoriai lieka akrti, nes neįgivendino. Nu vienu žodžiu - vėl tampymai, aš ne kaltas - anas kaltas. Ir kodėl dar nebaudžiami lieka verslininkai bei valstybės įstaigos vėluodami pabaigti projektus. Jei aš vėluoju ar padarau minusą per užsakymą darbdaviui - iš mano atlyginimo išskaičiuoja. Tokiu pavyzdžiu aplamai reiktų vadovautis Valdžioje. Prisižadėjo koks pirmininkas pakelt alga, nepakėlė, tegul kelia iš asmeninių savo pinigų. Turėjo būti sistema, kad būtų galima perduoti informaciją apie buvimo vietą be sim kortelės, jei nėra tegul iš savo įmonių sąskaitų ir padenginėja dabar viską.
vvv2 2013-09-24 13:52
- Debilai valdo! Butent protiniai debilai issikovojo absoliutu nepakaltinamuma, net seimunams is ju reiketu pasimokyti!