Didžiausią visų laikų kibernetinę ataką įvykdė 16-metis moksleivis?  (5)

Londono policija sulaikė 16-metį moksleivį, kuris įtariamas prisidėjęs prie didžiausių visų laikų kibernetinių atakų, vykdytų šių metų kovo mėnesį, skelbia Insecure.in. Tuomet į organizacijos „Spamhaus“ serverius buvo nukreipta rekordinio galingumo vadinamoji DdoS (angl. distributed denial of service) ataka, dėl kurios prislopo viso pasaulio interneto srautas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Su brukalų platintojais kovojanti organizacija „Spamhaus“ buvo atakuojama kelias dienas, o į jos serverius nukreiptos atakos srautas piko metu pasiekdavo 300 gigabitų per sekundę.

Balandžio mėnesį Ispanijoje buvo sulaikytas vienas įtariamasis – serverių prieglaudos paslaugas teikiančios kompanijos „Cyberbunker“ atstovas Svenas Kamphuisas. Manoma, kad jis organizavo šią ataką, mat „Spamhaus“ įtraukė jo bendrovės serverius į blokuojamųjų sąrašus.

O rugsėjo pabaigoje paaiškėjo, kad balandžio mėnesį slapta buvo sulaikytas dar vienas įtariamasis šioje byloje – 16-metis moksleivis iš Londono.

Nacionalinio kibernetinių nusikaltimų padalinio detektyvai sulaikė jaunuolį jo namuose pietvakarių Londone.

Įtariamasis buvo užkluptas su įjungtomis kompiuterinėmis sistemomis, jis buvo prisijungęs prie įvairių virtualių sistemų ir forumų. Per asmeniui priklausančią banko sąskaitą plaukia dideli pinigų srautai. Tyrėjai ėmėsi priemonių, kad šios lėšos būtų užšaldytos“, – nurodoma sulaikymo ataskaitoje.

Pareigūnai paėmė paaugliui priklausančią kompiuterinę techniką ir mobiliuosius įrenginius. Vėliau jaunuolis buvo paleistas už užstatą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(20)
(0)
(2)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: