Qualcomm: „Nauda iš Apple 64 bitų procesorių lygi nuliui“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2013-10-06 09:53
Gal tai tiesiog Apple atsakas Samsungui (8 branduoliams)? Vienas iš variantų. Vis gi kitas variantas būtų toks, kad Apple savo naujuosius procesorius naudos ne tik telefonuose, planšetėse, bet galbūt ir savo 'ultrabookuose', todėl ir perėjo prie 64 bitų. P.S. Dar teko skaityti straipsnį, kad galbūt Apple ketina išvis sujungti iOS ir OS X sistemas, todėl ir pradėjo naudot 64 bitų procesorius (kad kuomet bus apjungiamos sistemos, jau visi tuo metu naudojami device'ai turėtų 64bitų procesorius ir neturėtų problemų su atnaujinimu.
HDi 2013-10-06 10:42
Visų pirma tai skirtingos architektūros, iPhonas/planšetės ARM'as, kai ultrabookas jau bus x64, tai bet kokiu atveju programinis kodas bus perkompiliuotas, ir nebus visiškai vienodai dėl architektūrinių skirtumų, tas pats ir su apps'ais, čia ne Androidas kuris sukasi ant virtualkės ir nesvarbu kokioj architektūroj veiks.
Creatium 2013-10-06 11:31
Tai apie tai ir eina kalba, kad galbūt Apple ateityje turi planų abi platformas sujungti į vieną. Tuomet faktiškai nebūtų jokių problemų naudoti savo procesorius nešiojamuosiuose ar kituose įrenginiuose, kuriuose suktųsi visiškai ta pati OS
elcucuy 2013-10-06 12:46
Juokės apples galvos iš microsofto idėjos apjungt plančų ir desktopų interfeisus, o daba žada patys apjungt - kažkaip nesitiki. Jei žada arm į kompus dėti - kokia to prasmė, su intel jau visą diena baterija laiko. Be to Intel technologiškai kelis kart labiau pažengę nei betkuris ARM gamintojas ir energijos taupimo klausimu intelis vajasi septinmyliais žingsniais. Be to jei OS padarys kad veiktų ant ARM, tai nereiškia, kad programos ant tokios architektūros veiks. Vienintelis ARM privalumas - paprastesnė ir pygesnė gamyba, bet nusileidžia visom prasmėm intelio produkcijai. Čia minėjo, kad 64 bit sistema reikalinga, kad palaikytu daugiau nei 4 gigus ramų - ar čia tik Windowsų problema, anr linuxu pvz. yra technologija leidžianti ant 86 naudot daugiau nei 4 ramų, tai nemanau kad tai būtų problema ir applei.
Deviltry 2013-10-06 12:57
. Tad darykime išvadas. Aišku, jeigu Intel taip nesveikai tobulės ir toliau - ARM tuoj bus nonfactorius kaip ir AMD.
Creatium 2013-10-06 13:11
Na, bet pripažink, yra skirtumas tarp interfeisų apjungimo ir tiesiog sistemos veikimo apjungimo. Kur interfeisas tiesiogiai įtakoja vartotojo elgesį, ten OS viduriai jam visai nerūpi. Todėl OS sujungimas nebūtinai turi reikšti, kad vartotojas turės savo iMace mojuoti pirštu ir baksnoti ekraną tam, kad paleistų kažkokią programą Bet kuriuo atveju čia mes diskutuojam dėl dalyko, kuris nėra nei patvirtintas, nei kaip kitaip garantuojamas. T.y. diskusijos apie tai, kuri spekuliacija geresnė Viena Apple težino kokie jų planai ir kodėl tokį procesorių naudoja. Bet visiems žinomas faktas, kad Apple beveik niekada nenaudoja naujų technologijų šiaip sau, be priežasties. Ir tą patvirtina ne vienas išleistas produktas ar įdiegta nauja technologija. T.y. Apple nediegs daugiau energijos vartojančio (?) procesoriaus šiaip sau.
HDi 2013-10-06 14:20
Kepa tai Samsungo gamyklose tuos procesorius applui Tik kad applas pats projektuoja juos.
Tadasp 2013-10-06 14:23
O tai kartais ne ekranus ar kažka panašaus samsungai gamino applui ? Kiek pamenu tai ne procesoriai buvo.
dudlas 2013-10-06 14:27
http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_A7