Šiaurės Korėja stato prabangų slidinėjimo kurortą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2013-10-18 12:06
Tuo tarpu žmonės badauja... O vadukas turės privačia slidinėjimo trasą.
azotas 2013-10-18 13:09
mazai badauja jaigu nenori nuverst savo valdzios..
Tadzia 2013-10-18 13:42
Tikras stebuklas, kai pagalvoji kokiomis technologijomis statoma. Kaži tas ekskavatorius, vos besilaikančiu kaušu, nufilmuotas būtent šitame objekte ar kur kitur???
PCP 2013-10-18 13:59
Paradines uniformas statybininkai čia tik klipui apsivilko tikiuosi
immortallt 2013-10-18 15:24
Jie tiki, kad vakaruose žmonės ne badauja, o dvesia badu ir kad jie palyginus daug turi.
EdvasP 2013-10-18 17:41
Gal ir norėtų jeigu matytų kaip kitos šalys gyvena. O kaip prigąsdinti vos gimę piktais amerikonais ir pietų korėjiečiais, tai baisu net pagalvot apie kažką kitą nei "griežtą, bet gerą visažinį tautos tėvą" Kim Jong Uną. Greičiausiai bet koks badas, nepriteklius ar prastesnė situacija šalyje skelbiama kaip įtaka piktų priešų - amerikiečių, P. korėiečių ar kitų šalių. Beje, Š. Korėja karts nuo karto importuoja maisto arba prašo paramos iš kitų šalių ir bent kartais pamaitina badaujančius. Aš įsivaizduoju kaip tie žmonės tada džiaugiasi dosnia savo tautos tėvo ranka. Priešai skurdina šalį, puldinėja, žudo, o valdžia gina ir dar maisto kartais duoda.
Arns 2013-10-18 19:11
EdvasP, ir kas keisčiausia, JIE YRA TEISŪS! Patiems įsigyti ką nors užsienio rinkoje draudžiama užsienio valstybių, daugiausiai JAV iniciatyva. Ir tik gerai prigazdinę jie išsireikalauja trūkstamų produktų. Tad tereikia nepaminėti kai kurių ištraukų, ir iš tiesų dėka sumanios politikos jie gauna ko trūksta, prireikus net gali paleisti originalius įrašus, kaip jų šaliai daroma blokada ar reikalaujama privalomai kažką atlikti
immortallt 2013-10-18 19:15
Arns, įsigyti ar gauti paramą? Nes įsigyti neturi jie už ką.
Arns 2013-10-18 19:26
matai, mes šičia prieinam prie dilemos. Gal jie ir galėtu ką gaminti eksportui, bet niekam neitu parduoti. Pvz Iranas, su panašaus lygio sankcijomis, apeina parduodami naftą... O kaip žinia, pastaroji "prekė" praeina visas sienas, net JAV supykusi ant Sadamo, nusileido dėl naftos produktų pardavimo (pajamas teoriškai vertė į maistą, ir jomis gaudavo Huseino valdžia už naftos eksportą). Taigi, Š. Korėja neturi tokio auksinio raktelio, kuriuo galėtu atrakinti blokadą. Ir šiuo atžvilgiu ji patiria didžiausią spaudimą, nors jos sienos, ypač su Kinija, gan kiauros įvežamai "pagalbai".
immortallt 2013-10-18 19:51
Jei nežinai, tai P.Korėja ir Š.Korėja turi net bendrą ekonominę zoną, į kurią P.Korėja stengias investuoti ir taip leisti kažkiek tobulėti ir Š.Korėjai bei kažką kurti, deja jie to neypač nori, dažnai stabdo veiklą ir blokuoja įvažiavimą. Šiaip bet kokį prekių ir žmonių judėjimą daug labiau stabdo pati Š.Korėja. Pvz yra vamzdynas iš Kinijos į Pietų Korėja. Už tranzitą Š.Korėjai buvo mokama. Deja vamzdynas neveikia. Jei dabar nemaišau, tai yra (o gal tik nori) Kinija su P.Korėja jungiantį geležinkelį pavaryti/naudoti (nepamenu, dirbant skaičiau kuris variantas), deja Š.Korėja tai blokuoja. Visais atvejais jai eitų tranzitas. Galėtų Š.Korėja priimti socializmui prijaučiančius žmonės mėnesiui pagyventi. Būtų labai sveika likusiam pasauliui.
Arns 2013-10-18 19:56
niekas ir nesako jog Š. Korėja skriaudžiama be reikalo. Tačiau kaip šuo užspeistas į kampą dantis šiepia, taip ir šiauriečiai vidaus reikalus mėgsta spręsti užsienio klausimais.
Plikas 2013-10-18 20:18
Arns, o tai šiame sunkiai pragyvenančios Š. Korėjos ("neteisinga įspraustos blogosios JAV į kampą") kontekste, kaip skamba tokie slidinėjimo trasų projektai? Ar ir čia JAV kalta liks?
Arns 2013-10-18 20:25
Plikas, išvežti ir parduoti draudžiama, bet leisti atvažiuoti ir pirkti paslaugas pas juos, nėra draudžiama Apie tai užsienio žurnalistai ir kalba, kad šis projektas grynai turistinis, kad gautu užsienio valiutos, iš kurios galėtu vykdyti prekybą kad tegu ir su ta pačia Kinija.
EdvasP 2013-10-18 20:31
Čia egzistuoja išskirtinis vienos šeimos valdymo būdas. Bet kokie diktatoriai vistiek žlunga. O čia, panašu, darbas vyksta. Smegenys plaunamos, įskiepijamas tikėjimas valdžia. O kas netiki, greitai "sutvarkomi" ir dar valstybės išdavikais paskelbiami. Galbūt, pats tautos tėvas supranta, kaip iš tokios šalies būtų įmanoma padaryti pasiturinčią valstybę. Bet tokiu atveju, jis netektų tokios valdžios. Tuo pačiu ir turtų. Taigi, aš matau tik egoistą valdantį šalį. Viskas daroma ne dėl šalies gerovės, bet dėl jo paties ir galbūt šeimos gerovės. Bet tik ne dėl jos gyventojų. Nors dar sakyčiau, jo valdymas trunka labai nedaug, galbūt kažkas pasikeis. Bet matosi, kad veiksmingą tėvo praktiką perėmė ir pats. Na, bent jau su Rodmanu Š. Korėja palaiko neblogus santykius
Plikas 2013-10-18 20:38
Arns 2013-10-18 20:44
matosi jog apie valstybės valdymą neišmanai nieko. Labai logiškas sprendimas, kad valstybei sekantis sunkiai apsirūpinti, reikia iš kažkur gauti trūkumą, jog pavyktu išlaikyti stabilumą šalyje. Be to ne paslaptis jog aukščiausi vadovai valgo tikrai ne įprastą korėjiečių maistą, tad tam reikia lėšų. O tie laikai, kai užtekdavo pasiskelbti komunistu ir gaudavai išlaikymą, jau senai baigėsi. Būtent todėl Kim il Sung ten laikomas legendiniu valdovu, kurio laikais ir maisto užteko, ir elektrą pažinojo ne vien sostinės gyventojai...
immortallt 2013-10-18 21:41
Turistams pritraukti Turistus dar ir įsileisti reiktų. O jei įsileis turistą, pristatys aplink 5 sargybinius ir dar 50 nematomų, kad neleistų kitiems su juo kontaktuoti ir turistas nepapsakoti, koks pasaulis už Š.Korėjos ribų. Tik va dar kaip paaiškins, kodėl tie turistai visi tokie atsišėrę, jei ten taip blogai ir kaip paaiškins, kodėl nebando jų išpjauti atvažiavęs koks 150kg amerikonas ?
Arns 2013-10-18 21:48
immortallt, jau ir dabar vykdomas turizmas. Tačiau jis grynai pažintinis, tad visoms dekoracijoms parengti ir itin ribojamas jų srautas. Beveik neabejočiau jog atidarius tą kurortą, ten išimtinai būtu tik parengti darbininkai ir "viršūnėlės" iš vietinių. O pats srautas manau būtu pakankamai nemažas (jei vėl neprasidėtu ginklų žvanginimas) jau vien dėl egzotikos.
rimasD 2013-10-19 00:23
Jiems tik užtektų atsisakyti atominės bombos, ir užsienio investicijos pradėtų plaukti. Bet jie nori atrodyti išdidūs, kad pas juos veikia "čiučhe" filosofija
Talkatif 2013-10-19 00:32
Blogieji amerikiečiai draudžia šiaurės kukulakiams įsigyti iphonų ir macbookų... vai vai vai, nu nu nu ... Kaip gerai, kad toks Arnoldas yra, kuris visiems apie tai papasakoja.