„The Witcher“ žaidimas neturės DRM apsaugos: kūrėjai netiki, kad ji apsaugos nuo piratavimo (Video)  (6)

Studija CD Projekt RED, kuri žinoma kaip žaidimų serijos The Witcher kūrėja, mano, jog jokios apsaugos priemonės negali nugalėti piratavimo, ir su tuo teks susitaikyti. Netgi supratimas to, jog The Witcher 3 taip pat bus nulaužtas, neprivertė kūrėjų į projektą diegti įmantrių apsaugos sistemų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ką mes bedarytume, žaidimas vis tiek bus nulaužtas. Yra jame DRM apsauga, ar nėra – ne taip svarbu“, – teigė studijos vadovas Marcin Iwinski. „Jei į visą šią situaciją žiūrėtume paprasčiau, DRM apsaugos diegimas tik pasunkina gyvenimą tiems, kurie sąžiningai įsigijo žaidimą. Tie, kurie įsidiegė nulaužtą kopiją, žaidžia be didesnių problemų. Aš manau, kad tai neteisinga, ir požiūris į žaidimus turėtų keistis.“

„Mes visa širdimi tikime, jog panašus poelgis pastūmės žmones pirkti žaidimus. Pasitikėkite mumis, nes mes pasitikime jumis. Tai leis be ypatingų kliūčių žaisti ir gauti malonumą.“

„Daugeliui piratavimas – būdas patikrinti žaidimą prieš jo pirkimą. Kiti tiesiog negali sau leisti įsigyti licencinės kopijos. Jei mes teisingai elgsimės su visomis žaidėjų kategorijomis (per nuolaidas, kainų politiką ir t. t.), jie sąžiningai įsigys žaidimą“, – mano Marcin Iwinski.

Tokie pareiškimai iš tikrųjų verčia pasitikėti studija, ir CD Projekt RED vadovas visiškai teisus. Norisi tikėti, kad visa tai pasakyti nuoširdžiai, nors gali atrodyti, kad studija tiesiog žaidžia su pirkėjais, norėdama atrodyti patraukliau, nei didieji leidėjai. Antra vertus, The Witcher 3 jau seniai pretenduoja į geriausio ateinančių metų RPG projektą, taigi kaltinti kokybės trūkumu netenka.

Priminsime, kad The Witcher 3 kitais metais bus išleistas PC, Xbox One ir Playstation 4 platformoms.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(12)
(0)
(0)

Komentarai (6)