Ar taupiosios lemputės žudo?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2013-11-10 15:30
Kažkada kai dar nebuvo CFL ir LED bumo, tada norėjosi, kad ir kaitrinės negęstų dažnai junginėjant. Buvau radęs schemų ir labai paprastų, kurios buvo skirtos "minkštam paleidimui". Tiesa, taip ir neišbandžiau realiai. Lengviau būdavo nueiti nusipirkti kitą ir įsukti naują
Nerkashis 2013-11-10 17:19
Matai, brangūs tie "gudrūs" trafai. Tik daugiau nervų kainuoja kai vis neturi gero apšvietimo ir vėl ir vėl reikia eiti pirkt eilinės lemputės. Čia iš darbinės patirties rašau. Na, o dėl įtampos sėdimo, tai ji ir daugiabučiuose pakankamai šokinėja. Dar prisideda pasenusi instaliacija su pastoviai nudegusiais nuliais... Atsidarius laiptinės skyda net nupurto nuo vaizdo.
kionig 2013-11-10 18:13
Nešokinėja jau taip baisiai, pas mane pastoviai eina va 225 V. Aišku, jei sena pravodkė ir kontaktai šudini, tai tada daugiau problemų nei pakankamai. Bet realiai ne visi labai jau senuose namuose sėdi, arba yra darę remontą, tuo pačių ir pravodkę kitą išvedžioję. Taigi čia įtampos svyravimai niekuo negelbės. Be to, jie gan reti. Apskritai lempos sproginėja tik dėl to, kad per dažnai junginėjamos. Tam vaistai yra lėtas įsižiebimas. O kam tai nepatinka, tegu naudoja LED. Vonioj ir tualete kur norisi, kad iškart įsižiebtų dėkit halogenkes arba LED. Ten kur nėra būtinas greitas įsižiebimas - pakanka ir CFL. Jeigu pinigai kišenes drasko - dėkit visur LED.
Nerkashis 2013-11-10 18:55
Na, sutinku, kad tas įtampos šokinėjimas kaitrinei nė motais. O iš praktikos, galiu pasakyti, kad daugelis remontus daro kuo pigiau. Vis prašo tik pataisyt instaliaciją. Bet kai pradedi krapštyti paskirstymo dėžutes.... aliuminka tiesiog byra rankose, o dar reikia sujungti su variu. Buvo atvejis, kai nugręžiau laidą, tai rusiško automatuko neišmetė, o išmetė daugiabučio įvado vieną fazę Vat tokie viršįtampiai, kad ir reti, bet galėtų pagadinti kokį jautresnį imtuvą.
kionig 2013-11-10 19:13
Priminė man vieną atvejį: http://www.youtube.com/watch?v=jq8ajqVYDvw
Nerkashis 2013-11-10 20:15