75 mln. JAV dolerių – už žaislinį vandens pistoletą (Video)  (1)

Buvęs NASA inžinierius laimėjo bylą prieš kompaniją "Hasbro" ir teismo sprendimu gavo iš 75 mln. JAV dolerių kompensaciją už žaislinio vandens pistoleto "Super Soaker" sukūrimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Loniui Džonsonui (Lonnie Johnson) praėjusi savaitė buvo neįtikėtinai sėkminga. Jam pavyko laimėti seną ginčą su žaislus gaminančia bendrove "Hasbro" ir gauti jam priklausančius honoraro procentus nuo parduotų žaislų skaičiaus. Teisininkai pripažino, kad "Hasbro" su išradėju pažeidė sutartį.

"Super Soaker" buvo išrastas XX a. devinto dešimtmečio pabaigoje ir nuo kitų vandens žaislų skyrėsi tuo, kad šaudydavo ne plona srovele, o galingais, kelis metrus nuskriejančiais vandens užtaisais. Šio žaislo prototipą L. Džonsonas sukūrė pats – naudodamasis frezavimo staklėmis iš polivinilchlorido ir organinio stiklo. Asmeniškai pats inžinierius žaislo prototipą nunešė į "Hasbro" būstinę. Tada dar niekas nežinojo, kad "Super Soaker" taps vienu iš populiariausių XX a. paskutinio dešimtmečio žaislų.

Prieš pradėdamas išradėjo karjerą, L Džonsonas dirbo NASA laboratorijose Pasadenoje vyresniuoju inžinieriumi ir ruošė misijos į Jupiterį zondą "Galileo".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(0)
(1)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: