iPad mini Retina rastas dar vienas ekrano defektas  (7)

Problemos su iPad mini skirtų Retina ekranų gamyba tokios didelės, jog Apple susidurs su komplektuojančių dalių deficitu, taigi ir vartotojai jaučia didžiulį iPad mini Retina trūkumą. Blogai tai, kad brokas matomas ir galutinėje produkcijoje. Vartotojams tai tampa nemaloniu dirgikliu, o kartu tai kenkia Apple įvaizdžiui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, neseniai tapo žinoma, kad „negyvų“ taškų pasirodymo dažnumas naujuose iPad mini Retina viršija bet kokias leidžiamas ribas. Žinoma, pamatyti tokius taškus, kai taškų kvadratiniame colyje tankis siekia 326 ppi – darbas sudėtingas. Tačiau pasiekus atitinkamą „negyvų“ taškų rodiklį, planšetinį kompiuterį jau galima nešti į garantinio aptarnavimo skyrių. Nauja nelaimė, kurią aptiko programinės įrangos Instapaper kūrėjas Marco Arment – tai taip vadinama „vaiduoklio“ problema, kai seno vaizdo ekrane likučiai (artefaktai) išlieka naujame vaizde. Nuotraukoje puikiai matoma, kai persijungiant į visiškai pilką ekraną iš juodai baltos šachmatų lentos atvaizdo, matomi gęstančių kvadratėlių liekanos. Po kelių minučių artefaktai dingsta, taigi tai nėra jau tokia didelė problema, kaip išdegę taškai. Eilė vartotojų, kurie pasinaudojo testine programa, taip pat pastebėjo šį defektą, nors kiti iPad mini savininkai jo nepastebėjo.

Panaši problema buvo stebima ir su nešiojamais kompiuteriais MacBook Pro, gavusių pirmąsias Retina klasės ekranų partijas. Tuomet Apple iš karto keisdavo defektinius egzempliorius kaip garantinius. Galima spėti, kad su iPad mini Retina kartosis ta pati istorija.

Šiuo metu nelabai aiškus problemos mastas, o taip pat nežinoma, kieno produkcija pasižymi tokiu defektu: korėjiečių LG ar japonų Sharp. Būtent jos gamina iPad mini skirtus Retina ekranus. Kaip ten bebūtų, tai nepadės likviduoti antros kartos iPad mini deficito.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: