Pirmasis pasaulyje telefonas su išlenktu ekranu patyrė fiasko (Video)  (21)

Bendrovės „Samsung“ pagamintas pirmasis rinkoje išmanusis telefonas su išlenktu ekranu „Samsung Galaxy Round“ patyrė komercinę katastrofą: per mėnesį buvo parduota vos 10 tūkstančių šių telefonų, skelbia „SamMobile“. Pasak leidinio, pirkėjus atbaido šio telefono kaina, o pranašumų, lyginant su įprastiniais išmaniaisiais telefonais, jie neįžvelgia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, kol kas „Samsung Galaxy Round“ pardavinėjamas tik Pietų Korėjos rinkoje, kur pirmiausia pasirodo mobiliųjų telefonų gamintojų sukurtos techninės naujovės. Tačiau šio telefono nesėkmę gerai iliustruoja P. Korėjos rinkos statistika: antai 2011 metų „Samsung“ išmaniųjų flagmaną „Samsung Galaxy S2“ per 3 dienas nuo prekybos P. Korėjoje pradžios nusipirko beveik 100 000 žmonių, o per mėnesį buvo parduotas visas milijonas.

„Samsung Galaxy Round“ šiuo metu pardavinėjamas už 1,09 mln. vonų, arba maždaug 1000 JAV dolerių. Jis prekybai buvo pateiktas spalio viduryje.

Šio telefono dizainas primena flagmano „Galaxy S4“ išorę. „Samsung Galaxy Round“ korpusas pagamintas iš plastiko ir yra šiek tiek išgaubtas vertikaliosios ašies atžvilgiu. Toks pat išlenkimas būdingas ir į korpusą įmontuotam lanksčiam telefono ekranui. „Samsung“ atstovai pabrėžia, kad, skirtingai nuo „Galaxy Nexus“, „Samsung Galaxy Round“ atveju yra išlenktas ne ekraną gaubiantis stiklas, o būtent pats ekranas.

Samsung Galaxy Round“ ekrano įstrižainė yra 5,7 colių (14,5 cm), jo raiška - 1920 x 1080 taškų („Full HD“). Telefono korpuso storis - 7,9 mm, svoris - 154 g.

Pranešama, kad „Samsung Galaxy Round“ įdiegtos kelios telefono valdymo funkcijos, paremtos lenkta korpuso forma. Kai telefonas padėtas ant kieto lygaus paviršiaus, jį galima paversti į vieną ar kitą pusę. Kai telefonas veikia laukimo režimu, spustelėjus vieną jo kraštą ir lengvai patraukus jį į save automatiškai įjungiamas ekranas, rodantis praleistus įvykius.

Paspaudus kairįjį ar dešinįjį korpuso kraštą telefonui veikiant muzikos atkūrimo režimu, peršokama per vieną grojaraščio poziciją į priekį arba atgal.

„Samsung Galaxy Round“ įrengtas 2,3 GHz 4 branduolių „Qualcomm Snapdragon 800“ procesorius, 3 GB darbinės atminties, 32 GB kaupiklis, 13 MP pagrindinė fotokamera, 2800 mAh baterija. Telefoną valdo „Android 4.3“ OS. Jis gali veikti 4G (LTE) mobiliojo ryšio tinkluose.

Pirminiai pardavimų rezultatai liudija, kad P. Korėjos pirkėjų neįtikino „Samsung“ atstovų teiginys, jog lenktas „Samsung Galaxy Round“ ekranas padidina telefono naudojimo komfortą. Analitikų manymu, „Samsung“ tiesiog baiminasi išmaniųjų telefonų paklausos mažėjimo ir bando išrasti vis naujas šių gaminių formas, kad padidintų vartotojų susidomėjimą vis naujais jų modeliais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(15)
(0)
(4)

Komentarai (21)