Entuziastas padarė skraidančią riedlentę kaip filme „Atgal į ateitį“ (Video)  (1)

Egzistuoja daugybė technologijų, kurias mes matėme apie ateitį pasakojančiuose fantastiniuose filmuose ir kurių mes vis dar nesugebėjome sukurti šių dienų pasaulyje. Viena iš jų – skraidanti riedlentė iš kino filmo „Atgal į ateitį 2“. Tačiau dabar galų gale vienam entuziastui pavyko padaryti tokią skraidančią lentą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Riedlentės prototipas, tiesa, yra dvigubai mažesnis, nei matytas filme. Ją sukūrė žmogus, Youtube pasivadinęs slapyvardžiu crealev. Aišku, kaip jau galėjome suprasti, įrenginys turi savo trūkumų: riedlentė kol kas negali veikti virš asfalto.

Norint, kad įrenginio prototipas normaliai funkcionuotų, tam reikalingi specialūs „levitaciniai bėgiai“ – paviršius, virš kurio skraidanti lenta pakibtų ore. Riedlentę reikia atsargiai patalpinti virš šio paviršiaus ir ji gana stabiliai virš jo laikysis ore.

Vargu, ar artimiausioje ateityje toks sprendimas pasirodys miestų gatvėse, tačiau jau dabar galima įsivaizduoti dideles sales, pritaikytas taip, kad jose būtų galima skraidyti, stovint ant tokių riedlenčių. Antra vertus, reikės dar gerokai padirbėti, kad riedlentė išlaikytų žmogaus svorį.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(15)
(0)
(1)

Komentarai (1)