Trys priežastys kodėl vis dar nenaudojate „Bitcoin“ valiutos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2013-12-11 14:28
Sakyčiau pirmas punktas turėtų būti - daug kas esam girdėję apie MMM (Mavrodis tikriausiai tyliai sėdi kamputyje ir graužia nagus matydamas "konkurentų" mąstus), Sekundės bankud ir t.t. ir pan. Ponzi schemų variantus :)
omg 2013-12-11 14:29
"visai neseniai šios valiutos kursas peržengė net 1000 JAV dolerių ribą" Paskui perzenge 1300$, paskui per pora dienu kaina krito dvigubai. Gal del to ir nenori niekas naudoti, kadangi tai nera tikra valiuta, tik spekuliaciju irankis? Bet kadangi keliamas pastoviai hype per media, tai dar sprogines tas burbulas ne viena karta speju
ZmogZ 2013-12-11 15:40
Šitas komentaras yra atsakymas, nes valiuta kuri važiuoja tik žemyn yra geresnė ir tikra, nei ta kuri svyruoja ir už kurios nestovi prievartautojų gauja.
dody-lody 2013-12-11 16:15
BOOM! sugalvojau samokslo teorija:blogieji jankiai sugalvojo bitcointus ,kad galetu sumoketi dedes Semo skolas dar manau prie to prisidejo zydu bankininkai ir masonai (ir dar galbut iliuminantai).
immortallt 2013-12-11 16:30
Kas važiuoja tik žemyn? Ir žinai nuo ko priklauso tikros valiutos svyravimai? Bei dar sulygink mąstus, kur vos ne per savaitę -50%, kur per dešimtmetį 10%.
PCP 2013-12-11 16:40
Jeigu BTC taps legit valiuta internete*, jos kursas neabejotinai nusistovės. Ir įvardink nors vieną reikšminga valiutą kuri ilgalaikėj perspektyvoj nesidevalvuotų? visos vyriausybės spausdina pinigus ir nuolat didina pinigų masę. Pagalvokim kas yra infliacija ? - ne kas kita kaip pinigų turėjimo mokestis nueinantis juos leidžiančiai valstybei. *O panašu kad taip ir bus
immortallt 2013-12-11 17:07
PCP, auksas ir nėra vadinamas valiuta. BTC niekada netaps realia valiuta nei internete, nei realiame pasaulyje. Pinigus spausdina... Reiktų pasidomėti, kodėl pinigai spausdinami. Pirma, jei ekonomika ar eksportas auga, pinigai spausdinami ir kursas lieka stabilus. Jei daug skolinamasi iš užsienio ir spausdinami pinigai, kursas išlieka stabilus. O infliacija yra gerai, žinoma, proto ribose (1,5-3%), tai skatina efektyvumą. Defliacija tuo tarpu, ypač ilgu laikotarpiu yra labai blogai, nes mažinti algas, kainas ir pan labai sudėtinga, tai reiškia, kad efektyvumas krenta.
Arwis 2013-12-11 17:11
As tiesiog spekuliuoju su alt coinais, nes jie suristi kursu su btc, netiesiogiai zinoma. Per 2 savaites ~40% profit so far. Ypac kai iprantu gyventi tokiam volatile market naudodamas tik price action ir MACD.
PCP 2013-12-11 17:15
Nežinau ar termodinamikos dėsniai veikia ekonomikoje bet kiek teko girdėt - resursų skaičius nėra neribotas. Taigi paaiškink vieną dalyką - jeigu valstybė išspausdina milijardą, iš kur atsiranda vertė? iš ko paimamos prekės ir paslaugos vertos to milijardo? O ką jeigu valiuta būtų tuo kuo ir turi būti - būdu įvertinti santykinę teikiamų paslaugų/prekių vertę ir palengvinti mainus, o ne proto krušimo ir apvaginėjimo įrankiu?
w00xer 2013-12-11 17:21
Cia netu sugalvojai cia viena is samokslo teoriju "kas is tikruju sukure bitkoinus"
immortallt 2013-12-11 17:41
Vertė yra daugmaž stabili, tai yra šalies BVP, tam yra formulė Money mass * velocity = Prices * manufactured products and services Money mass tai ir yra, kiek pinigų yra rinkoje. Velocity, kitaip pinigų judėjimo greitis yra gan inertiškas, priklauso tiek nuo technologinių dalykų (kuo daugiau pinigų guli banke, o ne grynais, tuo greičiau juda) + finansiniai ir kultūriniai dalykai, tai jis vis tiek kinta mažai. O jau vertė kyla iš kainų lygio ir pagamintos produkcijos vertės, kitaip sakant BVP. Tai jei nori išsireikšti vertę per vienetą valiutos, tai radęs money mass padalink iš valiutos kiekio. Ir taip, ekonomikoje, bent jau kol kas, veikia principas, kad neribotų resursų nėra ir tai puikiai veikia. O kas dėl milijardo išspausdinimo, tai JAV BVP yra berods 12 trilijonų dolerių. Išspausdinus trilijoną, tai yra šiek tiek daugiau nei 8% spaudimas žemyn. JAV dolerio atveju veikia dar kiti dėsniai. + buvo skolintasi daug, kas neleido valiutai nuvertėti.
PCP 2013-12-11 17:58
Tai pagal tavo paties formulę - 8% padidėjusi pinigų masė - 8% nuvertėjimas*, ir toks pats nuostolis keikvienam valiutos turėtojui..? Kam man turtas kurį kažkas gali pavogti, nesvarbu po kiek seifų jis bus užrakintas? Doleris per 100metų prarado 96% proc savo vertės. Ir tai dar palyginti neblogas rezultatas. BTC, ar bet kokia kita open-source valiuta tokiu atveju pradeda atrodyti kaip visai neblogas variantas. *Nu taip taip, galima skolintis, bet kartais tai nėra problemų atidėliojimas.? paskolas juk reikia gražinti...? o tada kas? ar čia tik mano paprastam protui tokie klausimai kyla?
immortallt 2013-12-11 18:17
PCP, neperskaitei iki galo, veikia ir kiti dalykai, kai kalbame apie JAV ir turint omeny, kad šiais laikais šalys nėra uždaros, vyksta kapitalo ir prekių judėjimas intensyvus. Įsijungia prekybos balansas, finansinių srautų judėjimas. BTC saugu Nėra jokio garanto, kad tų pinigų kas nors norės. Kaip minėjau, išlys tas, kuris sukūrė tą valiutą, pasirodys turi 50% visos valiutos, kuri kada gali būti sukurta ir po truputį pardavinėja ir srebia pinigus sau. Likus pvz 20% nutars parduoti viską iškart, per sekundę kaina kristi gali, kad ir nuo 10,000$ iki 0,01$. PCP, tai jau yra kiti dalykai, bet tada arba infliacija, arba bankrotas. O šiaip grynieji nėra skirti kaupti ir išsaugoti vertę. Norint išsaugoti vertę pinigus reikia investuoti, o ne grynais laikyti. Čia kaip ir yra siūlančių prie aukso pereiti vėl. O kas nutiktų tokiu atveju? Aukso kiekis yra ribotas, net labai. Vien JAV poreikis būtų kažkur ~1,5 trilijono valiutos padengti auksu. Nepakaktų. Kas atsitiktų? Auksas per sekundę pabrangtų 10x ir tiek. O kodėl pasirinkti auksą? Gal geriau pasirinkti pvz gintarą? Klastoti irgi neina. O gal geriau varis? Tada varis tiek pabrangs, kad elektrai tiesime auksinius kabelius. Valiuta iš vis yra skirta apyvartai, kainai įvertinti, kaupti vertę TRUMPUOJU laikotarpiu.
astro75 2013-12-11 19:27
Bitcoin yra paremtas p2p. Kiekvienas pasileidęs bitcoin client parsisiunčia visą bitcoin tinklo pervedimų istoriją, kurią kiekvienas gali peržiūrėti ir matyti kiek yra kiekvienoje piniginėje. Todėl niekas negali turėti tokios sumos. Viskas yra suskaičiuota ir nieko iš oro nepridėsi, nes bitcoin yra saugomi visame tinkle, o ne atskiruose kompiuteriuose. Žmonės turi tik raktus nuo savo bitcoin piniginių.
immortallt 2013-12-11 19:28
astro75, toks naivus, kad manai, jog negalima turėti multiple accounts?
astro75 2013-12-11 20:24
Tarkim parduos tuos 20% rinkos beveik už dyką. Kodėl tada turėtų nuvertėti taip smarkiai? Galbūt ir nuvertėtų penktadaliu tie bitcoinai, bet tikrai ne iki tokios beveik nulinės vertės.
Unikali durnaropė 2013-12-11 20:33
kažkas pamiršo bandos jausmo sindromą...
MNM 2013-12-11 20:38
Turetum buti debilas, kad moketumei uz 1 bitcoina 1000 Euru. Kur po to neaisku, kas liks is oro trauktos valiutos.
immortallt 2013-12-11 20:53
Todėl, kad jo vertė yra lygiai 0. Tai niekam nereikalingas resuras, nedengtas niekuo. Niekur nėra apyvartinė valiuta. Iš esmės galėtų, kad ir WOW žaidimo pinigai patapti valiuta pagal tave, jei saugumo priemonės būtų griežtesnės, tiesa, tai būtų geresnė atlernatyva, nes nebūtų defliacinė valiuta, kas yra blogis iš esmės. O šiaip kodėl turėtų tiek nuvertėti? Nes niekas nepirktų. Plius kiltų panika, kad krenta vertė, pultų ir kiti nusimetinėti. Iš esmės žlugti gali per kelias minutes.
kestutisz 2013-12-11 20:59
Arba šiaip - istoriją, masinių stebuklingų praturėtjimų :) http://bg.ru/society/dengi_eto_bumaga-8434/?chapter=2 - skaityti nebūtina, antra iliustracija (mūsų Sekundės ar EBSW tai palyginus gan graudžiai atrodė)