Išrastas į vandenį patekusių telefonų „reanimacijos“ būdas (Video)  (8)

Dvidešimtmetis Oliveris Murphy iš D. Britanijos išrado ir užpatentavo efektyvų į vandenį įmestų mobiliųjų telefonų remontavimo būdą, praneša „The Telegraph“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaikinas sakė domėjęsis vandeniu ir kitais skysčiais sugadintų telefonų remontavimu 4 metus: jis „eBay“ aukcionuose pigiai pirkdavęs nebeveikiančius telefonus, kurie buvo patekę į vandenį, ir bandydavęs juo sutaisyti. Vėl veikiančius telefonus jis parduodavęs. Oliveris sakė „grąžinęs į gyvenimą“ šimtus telefonų ir pagaliau išmokęs, kaip skysčiais sulietus šiuos elektroninius įrenginius galima greitai ir patikimai suremontuoti. Pasak O. Murphy, dauguma žmonių nesupranta, kodėl telefonai nustoja veikti po to, kai būna ištraukti iš vandens. Vaikino teigimu, juos sugadina ne pats vanduo, o jame esantys mineralai ir įvairios priemaišos, patekusios ant telefono elektroninių komponentų kontaktų. Ilgai eksperimentavęs su įvairiomis valymui skirtomis medžiagomis, vaikinas galiausiai apsistojo ties tam tikros sudėties chemine medžiaga, kuri leidžia saugiai pašalinti su vandeniu į telefono elektroniką patekusias nuosėdas. Po tokio valymo bet kokiais skysčiais sulietas ar į vandenį panardintas telefonas esą atrodo kaip naujas.

O. Murphy užpatentavo „Reviveaphone“ pavadintą savo valymo priemonę ir šią vasarą pradėjo ją pardavinėti, sakoma pranešime. 14,99 svarų kainuojančiame „Reviveaphone“ paketėlyje yra maišelis, nedidelis padėkliukas ir tirpalas, kurio sudėtis neatskleidžiama. Skysčių pažeistas telefonas turi būti įdėtas į maišelį ir 7 minutėms panardintas į šį tirpalą. Po to telefoną reikia išimti iš maišelio, padėti ant padėkliuko ir palikti džiūti 24 valandas.

Skelbiama, kad 90 proc. „Reviveaphone“ naudojimo atvejų iš pažeisto telefono visiškai pašalinami bet kokie skysčiai, įskaitant vandenį, nealkoholinius gėrimus bei alų, ir jų paliktos priemaišos. „Tokias atvejais neįmanoma garantuoti 100 proc. sėkmės, tačiau jei mūsų priemonė jums nepadėjo, jūs galėsite atsiimti už ją sumokėtus pinigus“, – aiškina O. Murphy.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(37)
(4)
(15)

Komentarai (8)