Italija priėmė įstatymą „prieš Google ir Facebook“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

- 2013-12-28 15:14
Aš nesuprantu modelio - moki mokesčius ten, kur esi registruotas. Reikia įvesti modelį, kad moki mokesčius ten, kur vykdai veiklą. Internete tai būtų taip - užsakovas iš Italijos - užsakymui itališki mokesčiai Italijos biudžetui. Susimaišei? 10% metinės apyvartos dydžio bauda į ES biudžetą. Tai staigiai nunaikintų „mokesčių rojus“ ir panašius „taupymo“ būdus.
Shinigami 2013-12-28 16:38
Gal tada paaiškinsi kaip ir kam amazon turės mokėti mokesčius ir kokius mokesčius? Pav.: iš amazon.co.uk lietuvis užsisako prekių. Tai dabar kokius mokesčius amazon.co.uk turi mokėti Lietuvai, o kokius Anglijai? Pav.: pelno mokestis, už darbuotojų atlyginimą ir t.t. O jei dabar užsako prekių koks kinietis, rusas, vokietis, nigerietis ir t.t. Kitas pav.: Lietuvos įmonė užsako, kad Kinijos įmonė jai pagal užsakymą pagamintu 100 000 telefonų. Tai kam ir kokius mokesčius turi mokėti Kinijos įmonė? Kinijai ar Lietuvai? Va čia ir yra tavo logikos klaida. Įmonė registruota tam tikroje šalyje gali mokėti mokesčius tik tai šaliai kurioje yra jį registruota. Nes ta įmonė žino tik tos šalies kurioje jį yra registruota įstatymus ir mokesčių sistemą. Ir užsakovas ateina pas juos užsakyti paslaugų, o ne atvirkščiai.
immortallt 2013-12-28 20:42
Shinigami daugmaž gerai viską surašė. Problema yra daug sudetingesnė, nei atrodo iš pažiūros.
zaliaakis 2013-12-28 20:51
Tai tegul nebambejus valstybe pas save padaro tokius mokescius. Kad verslas pats registruotus ir noretu juos moketi... O dabar politika sukelti mokescius iki dausu. Ju automatiskai maziau surinkti. Paciai korupcijai save kelti. Vis bambeti kad mazai surenka, nes apgauna ir vel kelti Kad geriau sumazinti. Ir dziaugtis veliau(po keliu metu) iplaukom didesnem. Bet nori dabar uzkart, bet kas veliau. Nezinau, nes baigesi kadencija
- 2013-12-29 11:23
Na taip, rašau nevisada viską apsvarstęs. O kaip tokia mintis - įmonės padalinys moka padidinto tarifo pelno mokesčius ir neturi jokių mokestinių lengvatų pelnui, pvm'ui eksportuojant, o jei nori lygių sąlygų - tai ir ima veikti kaip lygūs - registruojasi toje šalyje, kur nori lygybės, kaip atskira, savarankiška įmonė? Kaip ekonomiką išmanantis, pakomentuok šitai.
Shinigami 2013-12-29 17:10
Apie kuria įmone čia kalbi? Apie įmone perkančia paslaugas ar įmonę parduodančia paslaugas? Jei apie įmonę parduodančia paslaugas, tai ta įmonė (šiuo konkrečių straipsnio atvejų) yra registruota visai kitoje šalyje nei įmonė perkantį jos paslaugas. Todėl įmonė parduodanti paslaugas iš vis nemoka jokių mokesčių įmonės kuri perka paslaugas šaliai. Nėra jokio skirtumo ar Google bus registruota mokesčių rojuje, ar Vokietijoje, ar Prancūzijoje jei jų paslaugų pirkėjas bus Italijoje. Nes nei vienu atveju Google nemokės jokių mokesčių Italams. Juos mokės tai šaliai kurioje jį yra registruota. Kokie gali būti mokesčiai perkančiai įmonei tai net nežinau. Nes jį yra tik pirkėjas. O reklama nėra importuojama todėl negali būti net muito mokesčio. Antra, įmonė perkanti reklamos paslaugas tai daro ne tam, kad išleistu pinigus, bet tam, kad juos uždirbtu. Nes jei Italijos įmonė perkanti Google reklamą savo paslaugas ir prekes pardavinėja užsienio šalyse, tai net reklama nėra rodoma Italijoje. O ji rodoma užsienio šalyse. Ir su Italija iš vis nieko bendra neturi. O bet koks mokesčių didinimas, jei prekiaujama su užsienio šalimis, mažintų tos šalies konkurencingumą užsienyje. Kas gali lemti sumažėjusi įmonės pelną arba visiška bankrotą. Draudimas importuoti prekes gali reikšti, kad kitos šalys pradės drausti importą iš tos šalies. Todėl bus sužlugdytas tiek eksportas, tiek importas. Ir gausime nauja Šiaurės Korėją. Kuri visiškai nebendrauja su kitomis šalimis.
immortallt 2013-12-31 03:09
Kokio pelno? Visos pajamos ir pelnas eina į Airiją. Jokie padaliniai Italijoje pajamų negauna. Jei yra kokie padaliniai, tai support'as, kuriems mokama iš Airijos. Bent jau šitaip padaryta su Lietuva.
- 2013-12-31 09:17
O kaip su reklamos užsakymu? Italijos įmonė turėtų mokėti užsakymo kainą + itališkas PVM? Čia beveik kaip ir importuojant prekes.
immortallt 2013-12-31 10:37
Na ne, paslauga suteikiama Airijoje. Pirkėjas PVM'ą moka pardavėjui, o tas jau sumoka valstybei. Pirkėjas tiesiogiai niekad nemoka PVM'o. Tai yra paslaugų eksportas, o ne prekių.
rwc 2014-01-06 12:49
Jokio skirtumo, pirkėjas ar pardavėjas mokės PVM. Paslaugos, ypač internetinės, neturi sienų. Gali įkurti ofšorinį filialą ir jo arba fizinio asmens vardu registruoti .it domeną.