Chitika statistika: Microsoft Surface nugali Google Nexus  (0)

Kompanija Chitika publikavo duomenis, kurie apima gruodžio mėnesį JAV vykusių šventinių išpardavimų laikotarpį, taip pat ir internete. Kompanijos analitikai domėjosi, kaip savo dinamiką pakeis išmaniųjų telefonų bei planšečių rinkos. Ir jei Apple bei Amazon sėkmė nieko nenustebino, tai Microsoft pasirodymas tarp sėkmingų žaidėjų tapo siurprizu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau ne vienerius metus IV ketvirtis kompanijai Apple yra labai sėkmingas, kadangi niekam ne paslaptis, jog daugumai JAV ir Kanados gyventojų geidžiamiausia dovana Kalėdoms buvo būtent Apple įrenginiai. Savo ruožtu, kitų rinkos dalyvių dvikova atrodo tarsi liliputų pasistumdymai, kurie bendrai tendencijai įtakos nedaro. iPhone leido savo gamintojui per švenčių sezoną pardavimus padidinti 1.8 %, tuo tarpu visi kiti Apple konkurentai, taip pat Samsung, LG, HTC ir Motorola, savo dalį sumažino, ir tik Nexus telefonai sugebėjo išlaikyti savo rinkos dalį nepaliestą. Bendra Apple telefonų dalis JAV interneto erdvėje sudaro įspūdingus 54,3 %, tuo tarpu kai didžiausio konkurento Samsung su milžinišku 12 mlrd. dolerių biudžetu rinkos dalis neviršija 23,7 %. Kompanijai LG savo ištikimybę rodė tik 3,9 % amerikiečių internautų. Motorola išmaniesiems telefonams teko 3,5 %, Nexus modeliams – 0,7 %. Planšetinių kompiuterių rinkoje Apple, atvirkščiai, neteko 1,3 % rinkos dalies, nors turint 76,1 %, galima sau leisti ir atsipalaiduoti. Aišku, kompanija iš Kupertino turėtų gerai pasukti galvą, kodėl šiame segmente konkurentai per šventes savo dalį padidino, o ji – ne.

Didžiausią (0,6%) augimą pademonstravo Amazon, kurios planšetės Kindle Fire sudarė 9,4% viso planšetinių kompiuterių sukurto duomenų srauto JAV ir Kanadoje. Labai pasisekė korporacijai Microsoft, kuri šiuo metu užima 2,3% rinkos, tačiau sugebėjo savo dalį padidinti 0,5%.

Samsung taip pat padidino savo rinkos dalį 0,3%, o jos siūlomi Galaxy Tab planšetiniai kompiuteriai užima 5,9%. O štai Google Nexus planšetės savo dalį padidino vos 0,1% iki 2%. Ekspertai mano, kad visa tai susiję su Nexus 10 pamainos nebuvimu, taigi didelio formato planšečių rinkoje Google atlieka tik statisto vaidmenį.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)