Toyota automobiliai aprūpins namą elektra visai savaitei  (0)

Parodoje CES 2014 įvykusioje Toyota spaudos konferencijoje labai daug dėmesio buvo skirta vandenilio pagrindu sukurtiems kuro elementams, prie kurių šiuo metu intensyviai dirba japonų kompanijos specialistai bei jų partneriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turbūt įdomiausia pranešimo informacija buvo ta, jog kompanija dirba prie atskiro įrenginio, kuris galėtų aprūpinti namą elektros energija ištisą savaitę, pasitelkiant vien tik automobilį.

Toyota vyriausiojo viceprezidento Robert Carter teigimu, šiuolaikiniai kuro elementai, kurių pagrindą sudaro vandenilis ir deguonis, gali gaminti elektrą, pasiekdami 100 kilovatų galingumą. Tai reiškia, kad pasiekiamas toks pats galingumas, kaip ir dabartiniai generatoriai, veikiantys su įprastiniais degalais.

Toyota užsiima vandenilio kuro elementų kūrimu jau nuo 2002 m. Per šį laikotarpį kompanija sugebėjo sumažinti jų kainą net 95%. Firma jau turi tris automobilių prototipus, kurie naudoja šį energijos šaltinį. Tokios transporto priemonės gali įsibėgėti iki 96 km/h per 10 sekundžių, jų galingumas sudaro 134 AG, su pilnai įkrautu kuro elementu gali nuvažiuoti 480 km.

Deja, artimiausioje ateityje laukti masinio tokių automobilių gatvėse neverta (netgi JAV gatvėse, kuriomis jau rieda bepilotės transporto priemonės). Kuro elementų užpildymui reikalinga speciali infrastruktūra, o jos diegimas šiuo metu yra labai sudėtingas ir brangus.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)