JAV išrastas ekologiškas vandenilio gamybos būdas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2013-08-09 12:23
1) Vandenilis nėra energijos šaltinis, tai labiau akumuliatorius 2) Kuo neekologiški sprendimai, kai vėjo jėgainės generuojama elektra panaudojama gaminti tą patį vandenilį? 3) Nežinojau, kad saulės jėgainės yra gamtos išteklius...
vvv2 2013-08-09 12:50
- vandeniliu varomi vidaus degimo automobiliai, bei vandenilio kuro elementų elektromobilai jau senokai suprojektuoti ir laukia pigaus vandenilio!
linas35 2013-08-09 14:14
1. Vandenilis yra energijos saltinis. Jis dega jungdamasis su deguonimi kurio metu gaunamas vienintelis degimo produktas vanduo. 2. Abu sprendimai ekologiski. Reikia skaiciuoti kuris sprendimas pigesnis.
immortallt 2013-08-09 14:36
1) Pala pala, tai vandenilis deginamas/naudojamas duoda energijos daugiau nei reikia jo gamybai? Dabartiniais metodais - ne. Taigi, tai ne energijos šaltinis, o energijos kaupimas. 2) žinau, kad abu ekologiški, bet eilinį kartą žodžiai netinkamai naudojami.
vvv2 2013-08-09 14:39
- nustokite ginčytis, geriau perskaitykite mano išsamų komentarą..
Deadman 2013-08-09 15:11
1) Vandenilis yra energijos šaltinis, nepriklausomai nuo jo išgavimo kaštų. 2) Niekas neteigė, kad neekologiška. 3) Saulės energija yra gamtos išteklius.
K 2013-08-09 15:39
immo, matai, kadangi veidrodžiais fokusuojama į vieną bokštą tai kaip saulės energijos panaudojimas procentaliai labai aukštas ir skirtas tik vandeniliui versti. kai tuo tarpu fotovoltaniniai elementai iš krintančios saulės ima, bijau suklyst bet geru atveju apie 25%. o jei veidrodžiais šildytum vandenį ir leistum per turbinas toks pats naudingumo koeficientas kaip ir šiluminės kuris vėlgi nėra aukštas
immortallt 2013-08-09 15:42
tai ličio jonų akumuliatorius irgi yra energijos šaltinis? to K, naudingumas gal ir didesnis, bet esmės nekeičia, tai nėra vienintelis būdas ekologiškai gauti vandenilį. Nesakau, kad čia nėra ekologijos.
dds 2013-08-09 16:34
Ką laikysim šiuolaikiniais metodais? Ir kokią energiją reikalingą jo gamybai įskaičiuosim? http://lt.wikipedia.org/wiki/Vandenilio_ekonomika "Vandenilis dažniausiai išgaunamas cheminiu būdu iš angliavandenilinio iškastinio kuro. Taip pat vandenilis gali būti išgaunamas iš vandens biologinių procesų, vykstančių dumblių bioreaktoriuje, metu, be to naudojant elektrą - elektrolizės arba kaitrą - termolizės būdais; pastarieji du metodai kol kas laikomi brangiais ir neekonomiškais lyginant su pirmuoju."
- 2013-08-09 16:40
Ličio jonų akumuliatorius yra energijos šaltinis, kuriame cheminės reakcijos kuria el. srovę. Vėjo turbinos dėl poveikio paukščiams (? lyg ir įrodyta? ), triukšmo yra mažiau ekologiškos, nei tas Saulės kolektorius.
BlueC 2013-08-09 16:55
Manau ginčyjatės lygioje vietoje. Ar vandenilis šaltinis, ar energijos akumuliatorius, priklauso nuo to kokią sistemą žiūrėsime. Štai: 1) Automobilio sistemos lygyje, vandenilis bus energijos šaltinis. Čia nesvarbu kaip jį gavome (specialiai gaminom, elektrolizės būdu, aptariamu straipsnyje būdu, ar tai atliekos chemijos pramonės procese, ar "pasisėmėm" iš Saulės), svarbu kad jo pilnas bakas ir kaip jį panaudoti kuriant mechaninę energiją. 2) Ekonomikos požiūriu, arba šalies energetinės sistemos požiūriu - tai akumuliatorius. Saulės energiją galime versti ir elektros energija, kad ir tų pačių saulės bokštų pagalba, o ir PV jėgainių pagalba ir tiesiogiai varyti elektromobilius. Bėda ta, kad brangu akumuliuoti, o automobiliai kraunami kada prireikia. Tai čia vandenilis kaip viena iš akumuliavimo alternatyvų atrodo patraukliai, beje šiuo išradimu padidinamas efektyvumas verčiant Saulės energiją į vandenilį (apeina elektrolizę, kitus metodus, kur kaip rašant reikėjo skirtingų temperatūrų). Tai mano požiūriu ir visa problema. Čia kaip bezinas - automobilyje jis energijos šaltinis, o plačiausia prasme - per milijonus metų sukaupta ir užkonservuota (akumuliuota) saulės energija (beje benzinas juk irgi perdirbimo produktas, kuris dėl išvystytų technologijų ir infrastruktūros šiuo metu patraukliausias kainos požiūriu).
immortallt 2013-08-09 17:10
BlueC, taip benzinas akumuliuota energija, bet benzinui paruošti reikia mažiau energijos, nei jis pats duoda. Kaip ir plutonis yra akumuliuota energija supernovose, o žmogus tik išlaisviną tą energiją. Vandenilio formoje mes energiją tik kaupiame. Jei suvaldysime termobranduolinę reakciją - tada tai taps šaltiniu. Nes kaip gali būti šaltinis, kai energijos įdedi daugiau nei gauni?
Kailis 2013-08-09 17:11
Gal but klausimas ir ne i tema, bet kaip vandeniliu varomas automobilis vaziuotu ziema jei viskas ka jis isskiria yra vanduo, tai taip iseitu kad gatves butu tikra ledo arena ir ar pats variklis neuzsaltu po kurio laiko.
- 2013-08-09 17:16
Tavo telefone yra baterija, iš kurios išgauni mažiau energijos, nei sunaudoji ją įkraudamas. Bet tai nereiškia, kad ji nėra šaltinis.
w00xer 2013-08-09 17:24
Kaip is slangos tas vanduo neina. Isgaruoja vanduo
blizzard 2013-08-09 18:20
Šito nesupratau, tai VDV degindamas vandenilį įgauna N kartų didesnį naudingumo koeficientą? ar kaip čia yra?
faktas 2013-08-09 20:08
Atrodo elementaru. (-:
rimasD 2013-08-09 22:09
Mano nuomone, vandenilis yra energijos pernešimo agentas. Šiaip gamtoje egzistuoja du energijos pernešimo ratai. Tai vandenilio ratas, ir anglies ratas. Dar būna mišrus vandenilio- anglies ratas. Kadangi nei vandenilis, nei anglis niekur nedingsta, tik pereina į junginius, iš kurių juos galima vėl panaudoti, tai jie yra agentai. Vandenilio ratas trumpesnis, jam sudegus gaunasi vanduo, kurį vėl galima skaidyti į H ir O. Anglies ratas sudėtingesnis, nes CO2 augalai turi perdirbti į celiuliozę, įvairius cukrus, krakmolą, ir kitas maistingas medžiagas, taip pat į aliejus, kuriuos jau galima naudoti kaip kurą. Rudolfas Dyzelis, kurdamas savo variklį, be kitų kuro rūšių, bandė panaudoti anglies dulkes, tačiau dęl abrazyvinių savybių, atsisakė. Nors daug kur katilinėse anglies dulkės yra naudojamos ir šiandien, kur pigi akmens anglis. Dar daugiau, šiame, tecnologijos.lt esu skaitęs, kad galima naudoti vidaus degimo varikliuose metalo dulkes. Metalo degimo temperatūra yra didelė, todėl ekonominis efektas didesnis. Bėda tik su oksidų utilizacija. Vandenilis turi vieną didelį minusą: Skystas jis būna labai žemoje temperatūroje.
Planktonas 2013-08-10 00:43
pievas rasot, juk straipsnis apie tai, kad vandenilis isgaunamas pasitelkiant saules kolektorius, tai tik pastatymo kastai dalyvauja, veliau ar anksciau atsipirks, na jeigu neskaitant visokiu nusidevejimu ir t.t. tai esme yra ar pastatymo ir ekonominiai svertai yra konkurencingi ir ar sitos "elektrines" plotas ir isgaus daugiau arba pigesnes energijos nei tiesiog saules kolektoriai kurie verstu tiesiogiai i elektra ir vsio, o vandenilis yra energijos saltinis, juk nafta, dujos irgi sakoma energijos saltinis, bet energijos, kad susidaryt buvo ideta taip daugiau nei isgaunama ir t.t.
Verslininkas 2013-08-10 01:03
As apskritai jau ne pirma karta pastebejau kad sitam forume is didelio rasto pastoviai daug kas iseina is krasto. Ne kada padiskutuot ta tema apie sia elektrine, pasidalint gal kokiom dar nezinomom temom, tai geriau pasikabinejam visi prie to kaip kazkas kazkur klaida padare temoje ziauriai p.s.