Kodėl „Linux“ yra trečioji žaidimų platforma  (8)

Atviro kodo „Linux“ operacinę sistemą jau seniai naudoja programuotojai, kūrėjai, sistemų administratoriai ir kiti. Vis dėlto ši sistema netapo labai populiari tarp įprastų namų vartotojų. Ilgai bandžiusi nukonkuruoti savo pagrindinį varžovą „Windows“ operacinę sistemą, „Linux“ suprato, kad jie turi pasiūlyti didesnių galimybių žaidimų srityje. Turbūt daugelis iš tų, kurie mėgino „Linux“, susidūrė su vaizdo procesoriaus palaikymo ir panašiomis problemomis, tad gan greitai susiformavo neigiamą nuomonę apie „Linux“ sistemos galimybes kasdieninėms reikmėms ir pramogoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis dėlto „Linux“ kūrėjai gali teigti, kad turi ką pasiūlyti žaidimų entuziastams. Šiuo metu „Linux“ gali didžiuotis „Android“ išmaniaisiais telefonais, „Valve“ kompanijos „Steam“ operacine sistema, bei mini konsole „Ouya“. Taigi, ne viskas taip blogai, kaip gali atrodyti – turbūt daugelis nė nesusimąstote, jog jau seniai džiaugiatės „Linux“ sistema, nors ir pavadintą kitais vardais. Turbūt didžiausia ir geriausia naujiena „Linux“ gerbėjus pasiekė 2012-ų metų pabaigoje. Tuomet „Valve“ pristatė „Steam“ sistemos bandomąją versiją skirtą „Linux“ OS. Šiuo metu „Steam“ siūlo daugiau nei 270 žaidimų, tiesa daugumą jų yra paprasti ir negali konkuruoti su brangiausiais žaidimais, tačiau esanti pasiūla vis tiek turi džiuginti „Linux“ vartotojus. Kompanija „Steam“ taip pat visai neseniai pristatė ir savo operacinę sistemą, o pastaroji naudoją tą patį „Linux“ branduolį. Taip žaidėjai galės susikurti savo „Linux“ žaidimų kompiuterį. Kita gera naujiena, kuri pasiekė „Linux“ vartotojus - pristatyta mini žaidimų konsolė pavadinimu „Ouya“. Kūrėjų komanda prieš pradedant šį projektą tikėjosi surinkti apie milijoną dolerių, tačiau vartotojams šis projektas pasirodė unikalus, o komandai pavyko surinkti kiek daugiau nei $8,5 milijono. Nors ir kaip teigiama, ši mini žaidimų konsolė veikia „Android“ pagalba, tačiau po ja slepiasi „Linux“ branduolys. Tiesa, nors teigiama, kad visi žaidimai yra nemokami, tačiau toli gražu taip nėra. Dauguma, didesnės apimties, žaidimų yra mokami.

Nepaisant šių naujovių, „Linux“ stipriausioji vieta yra „Android“ išmanieji telefonai. „Google“ kompanijos operacinė sistema naudoja „Linux“ branduolį ir dauguma galimybių atkeliauja iš „Linux“ kūrėjų. Kadangi „Android“ taip pat yra atviro kodo operacinė sistema, ši kaip ir „Linux“ turi didelį pasirinkimą iš skirtingų grafinių sąsajų. Todėl, kompanijos kaip „Samsung“ ar „HTC“ pritaiko operacinę sistemą pagal savo poreikius - tai leidžia prietaisui išsiskirti nuo savo konkurentų. Per pastaruosius metus „Android“ žaidimai pasiekė tikrai auštą lygį, o žaidimų kūrėjai sugeba išspausti viską ką gali dabartiniai išmanieji įrenginiai.

Taigi, „Linux“ gal ir nėra ta sistema, kuri skirta žaidimams, tačiau kai kitą kartą žaisite „Android“ žaidimus ar mėgausitės „Ouya“ konsole, žinokite, kad be „Linux“ šių malonumų nebūtų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(1)

Komentarai (8)