Kaip Google Glass padėtų gaisrininkams (Video)  (2)

Google Glass vis dar negalima įsigyti parduotuvėje, tačiau nemažai specialistų, kurie dalyvauja Google akinių bandymuose, suranda vis daugiau jų išnaudojimo būdų. Pavyzdžiui, vienas iš amerikiečių gaisrininkų, dirbančių Š. Karolinos valstijoje, kuria aplikacijas, kurias galima naudoti gelbėjant žmonių gyvybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, gaisrininkas sukūrė programą, kurie persiunčia duomenis apie incidentą iš skambučių centro 911 į Google Glass ekraną. Čia galima matyti adresą, žemėlapį ir skambučių centro specialistų parašytas pastabas.

Akiniai taip pat gali pateikti nurodymus vieno ar kito maršruto atveju. Be to, amerikietis sukūrė aplikaciją, kuri jam parodo arčiausiai nelaimės vietos esantį hidrantą.

Šios programos jau padeda kasdieniame darbe, tačiau šių aplikacijų kūrėjas sustoti neketina. Kitos dvi aplikacijos, prie kurių jis dabar dirba, yra daug įdomesnės. Viena iš jų suteiks prieigą prie statinio brėžinių, aukštų planus ir kitą svarbią informaciją, kuri reikalinga prieš patenkant į statinį. Antroji aplikacija rodys, kuriose automobilio korpuso vietose reikia pjauti metalą, jei transporto priemonėje yra įstrigę žmonės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)