Už skrydį į kosmosą 260 tūkst. dolerių nusiteikusiems mokėti kinams uždrausta registruotis į „Virgin Galactic“ erdvėlaivių skrydžius (Video)  (5)

Britų milijardieriaus sero Richardo Bransono įkurta kosmoso turizmo bendrovė „Virgin Galactic“ kinams uždraudė registruotis į pirmuosius kosmoso skrydžius. Už skrydį po 260 tūkst. dolerių nusiteikusių mokėti kinų prašymai buvo atmesti dėl JAV kovos su šnipinėjimu įstatymo, CNN cituoja „South China Morning Post“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Virgin Galactic“ raketų „SpaceShip Two“ ir „WhiteKnight Two“ varikliai pagal Šaltojo karo prekybos ginklais įstatymus yra laikomi karinėmis technologijomis.

Šis įstatymas buvo priimtas siekiant apsaugoti JAV karinių technologijų paslaptis nuo užsienio šalių, pavyzdžiui, Kinijos.

„Gaminant „SpaceShip Two“ ir „WhiteKnight Two“ variklius yra panaudotos JAV technologijos, todėl joms taikomi ir JAV įstatymai“, – sako „Virgin Galactic“ atstovas Azijoje Winnie Chanas.

Į skrydžius gali pretenduoti tik tie Kinijos piliečiai, kurie turi keletą pasų arba nuolatos gyvena JAV.

„Virgin Galactic“ jau gavo 70 mln. dolerių vertės išankstinių skrydžių apmokėjimų. Į šio bilieto kainą įeina pakilimas į 110 kilometrų aukštį ir 6 minutės kosmose.

Numatoma, kad R.Bransonas ir jo du vaikai taps pirmaisiais erdvėlaivio keleiviais per skrydį „SpaceShip Two“, kurį planuojama surengti vėliau šiais metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (5)