Siuntiesi filmus internetu? Laukia netikėta bausmė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rycka99 2014-02-09 12:32
Straipsnio pavadinimas visiškai neatitinka turinio, bet ne esmė Aišku situacija nesikeis, juk nėra jokių alternatyvų žiūrėti užsienio serialus nei anglų nei lietuvių kalba. O lankytis kine kas savaitę tai reik būt visu buržujum, gaunančiu daugiau nei minimumą. Lietuvos internetas šiuo klausimu labai stipriai atsilikęs. Nėra alternatyvų - žmonės susikurs patys ir dar nemokamai.
zaliaakis 2014-02-09 12:53
o tai kokio velnio pirkdami laikmenas sumokam autorini mokesti ? Tiek jau esu susimokejas visko, o laikmenas naudoju tik savo filmuotai ar irasytai medziagai. Programas naudoju nemokamas. Net os tik irasineju nemokamas ir sau, ir ju licenzija leidzia platinti neribotai. Sugrazintu man visus pinigus uz tai. Turbut i tetra eiciau visus metus i savaite po 2 kartus Kaip visad viskas is kito galo ir kitaip... Tegu padaro kainas pakenciamas daugumai zmoniu, lankysis ir tikrai kino tetre ir tt...
bahuriux 2014-02-09 12:53
Didesnio sudo dar nera niekas sukure kaip tas jusu Zero2, naturalu kad pamate zmones kas ten per slamstas, nejo i kino teatrus.
kmr 2014-02-09 12:55
"interneto tinklalapis pripažįstamas nelegalus tais atvejais, kai didelė dalis jo turinio – nelegaliai patalpinta. Tinklalapyje linkomanija.net, jos žodžiais, yra per 90 proc. nelegalaus turinio" nuo kada į linkomaniją talpinamas nelegalus turinys? Filmo pavadinimas, trumpas aprašymas, nuoroda į imdb, youtube ar į trackerį yra nelegalu? O kur tyrimas, kad 90% turinio yra nelegalus? Eilutė po eilutės su legalumo įvertinimu? Ar tiesiog buvo proga pakalbėti bet ką apie bet ką, ir pasirodyti neva sunkiai dirbam toliau?
Algirdas50 2014-02-09 13:12
Na tai žinoma reik kalną pinigų turėt norint į kino teatrus eit. Žinau, kad va net kaimyninėje Baltarusijoje įprasta už kino filmą mokėti iki 7 litų, o pas mus kažkokie absurdiški 20 litų. Pasidarytų žmoniškas kainas kino teatrai tai ir žmonių daugiau eitų, pavyzdžiui tikrai nebežiūrėčiau filmų internete o skirčiau laiko kino teatrui, ir su mergina smagiau būtų ir pan. o dabar norint į kino teatrą nueit reik taupytis litus. ir plius tie kino teatrų užkandžių kainoraščiai. 20 litų už popkornus? kai jų vertė tesiekia 50 cnt už 100g?? Kol forum cinemas nesusitvarkys kainų, tol ir būsiu piratas, nes kitos išeities nematau.
lizunas 2014-02-09 13:28
pilnai pritariu tau, pats galvojau eiti į kino teatrą pažiūrėti to filmo, bet kai kiti žmonės pažiūrėjo išplatintą kopiją ir ėjo vien neigiami atsiliepimai, pats parsisiunčiau, pradėjau žiūrėt ir išjungiau. Tai dabar iš principo neisiu į Vėlyvio filmus. Ir be to, jau ne kartą nusivyliau filmais pažiūrėtais kine, nebuvo verti tų 18lt.
Razumnas 2014-02-09 13:42
Yra vienas paprastas ir labai primityvus dalykas. Visi nori sau naudos. Tiek piratai, tiek filmų kūrėjai, tiek valdžia. Piratai nenori mokėt už kiekvieną gerai išreklamuotą šlamštą. Kūrėjai, nori uždirbti daugiau. Visi pasiskaičiuoja kiek būtų uždirbę jei ne piratai ir tų pinigų nori. Valdžia nori mokesčių už tą turinį, kuriuos sumokėtų daugiau pajamų gavę kūrėjai. Kiekvienas šiuo klausimu turi nuomonę. Kiekvienas palaiko tam tikrą pusę ir primetinėja savus logikos dėsnius ir taisykles, kurios neegzistuoja. Visgi, internetas turi būti laisva erdvė. Mano kompiuteris ir mano akys bei ausys yra mano nuosavybė. Kažkieno kūrinių neperpardavinėju, bet įstatymas būtų ne mano pusėj, jeigu kažkas su manim kažkuo pasidalino?
vardasas 2014-02-09 14:06
o kas bus jei truputi pralobs kazkoks piratas o ne forum cinema a? sakes nebegali plesikauti todel ir verkia, kazkas stipriai ju kainas musa nesveikai uzkeltas delto ir bezda. nieko is tos lanva gero nebus juk ten narkomanu irstva kaip ir daugumoi ivairiu instituciju
Kučumas 2014-02-09 14:08
Lietuviska kinomotografina numire su paskutiniais Lietuvos tikrais teatro aktoriais,kurie vaidino dar TSRS laikais! paskutinis auktorius vertas aktoriaus vardo mano nuomone buvo Sapranauskas amzinam atilsyje...visi kiti yra bruzai,rudokai,pigios kekses auktorytes yra tik komerciniai projektai,bet kaip aktoriai jie yra atliekos,ir Lietuvos kitas is tokio ubagisko biudzeto yra archajinio lygio,neziuriu ir neziuresiu tokios oigios beskonybes!
Instruktorius 2014-02-09 14:33
zero2 ... jei nueini 3 -iese sestadieni i kina, nesusizinojes kas taves laukia filme, sumoki 68lt uz dinozauru 3d filmuka vaikam , ir po filmo galvoji, koks cia per **** buvo.... jei negaletu parsisiuti tai ko reikia , tai atsiprasau kam isvis tas internetas niekada tiek neuzdirbciau kiek pamatau per interneta apie pasaulio zmoniu gyvenimus, isradimus tame tarpe ir filmus.... tai ka buti namie? niekur neeiti? nieko nezinoti? niekuo nesidomieti? Manau pasaulis yra ramesnis ir nekariauja butent deka kad zmones gali parsisiusti nemokamai, delto jie yra dauk protingesnis ir placiau mastantys galu gale tiek filmu praziureje
UF 2014-02-09 15:10
Netiesą pasakė straipsnyje minimi žmonės. Lietuvoje yra galimybė žiūrėti filmus tinkle: iTunes (jais gali naudotis ne tik Mac vartotojai, bet ir Windows naudotojai), Amazone.com ir pan. Yra ne viena tarnyba, leidžianti už mokestį peržiūrėti įvairias juostas. Šiose tarnybose galima pirkti arba nuomuotis juostas. Esmė tik ta, kad mūsų žmonių būdas dar liko senuose laikuose. Filmo nuoma tinkle ne tiek jau ir brangesnė už cigarečių pakelį (dažniausiai juosta kainuoja 3 eurus ~ 12 litų). Be to galima peržiūrėti filmą N kartų, susikvietus kad ir visą giminę. Išsinuomavimui vienintelis apribojimas yra tik tai, kad peržiūrėti turi per 48 valandas. Tai čia grynai žmonių nesuvokimas, kad jie vagia skaitmeninį turinį, o ne galimybių stoka.
sabotan 2014-02-09 15:22
na jai sako kad net 100 procentu tai ji pati siunciasi net
Unikali durnaropė 2014-02-09 15:31
Pasakysiu paprastai - siauraprotis kvailys (tamsta) ir nė gramo daugiau. Lietuviai, kaip ir kiti ne angliakalbiai (italai, ispanai, prancūzai, vokiečiai ir etc.), mėgsta žiūrėti (ar skaityti titrus) savo gimtąja kalba. Jiems taip pat norisi patogios vietinės sistemos savo gimtąja kalba. Ir atsiskaitymo taip pat nori kuo patogesnio ir čionykščio (o ne peipalai ir kreditinės). Ir kainos. Svarbiausia kainos - 3 eurai (grynai nelietuviška). Tai beveik ta pati kaina, kaip ir kino teatre ne 3D variantas. Smulkiau nesiplėsiu, nes reikia užsitarnauti. Reziumuojant, tikrai, kad trūksta vietinei rinkai pritaikytų patogių sprendimų su vietinei rinkai adaptuota kainodara. p.s. Iš tikro pažįstų žmonių, kurie naudojasi visokiomis filmai.in paslaugomis ir nė nenutuokia, kad ten yra kažkas nelegalaus .
stiklas 2014-02-09 15:32
o ka daryti jei gyvenu mazesniame miestelyje ir iki kino teatro man beveik 100km atstumas? taip filmo kaina 20lt, o dar pridejus keliones islaidas visiskas kosmosas gaunasi tiek kainos tiek sugaisto laiko atzvilgiu. cia visiskai ne kazkokio skupumo klausimas, o visu pirma patogumo.
UF 2014-02-09 15:54
Šis Jūsų sakinys ir atskleidžia būdą apie kurį aš kalbėjau. Anot Jūsų jau geriau vogti tada? Taip? Pasvarstykime, kiek per mėnesį žmonės išleidžia visokiems nieknykiams ir tada jau vertinkite, ar 12 litų yra daug. Ar suvokiate, kad filmus (ir kitą skaitmeninį turinį) kuria žmonės ne už ačiū? Atsiskaitymas beje ne tik kreditinėmis ar PayPal, o galimas virtualia kortele (jei aišku Jums šis technikos stebūklas yra girdėtas). Tai, ką Jūs pasakėt yra visiškas atsilikimas ir kitų darbo nevertinimas. Jūs norit to ir ano. Vogimas Jums panašu nieko baisiau. Požiūris, požiūris... p.s. jei tinkamesnių žodžių nei keiksnojimai ir įžeidinėjimai nemokate, tai geriau išvis neskelbkite savo nuomonės.
PrefixS 2014-02-09 16:19
Vienas dalykas dėl ko filmų piratavimas siekia ~98 procentus, tai kino teatrų skaičius. Lietuvoje yra per mažai kino teatrų. Jug nesinori važinėti ~100km, dėl kažkokio filmo.
perihellis 2014-02-09 16:28
dažnas pilietis net nežino apie itunes ar dar ko egzistavimą. Žino, kad yra kino teatras, žino, kad yra torentai ir pora puslapių, kur internetu galima žiūrėt. Kine dviems pažiūrėt filmą ~40lt, parsisiųsti - nykstamai mažai. Ir dar visai nesmagu būna, kai nueini į kiną, o pasirodo visų išgirtas filmas realiai yra visiškas šlamštas. Nors kaikurie filmai verti tų 40lt. O kas nori su šeimyna ateit tai jau ir 60+lt kainuoja + koks skanėstas ir gėrimas. Norisi vaikam pramogą padaryt. Čia tas kinas pas mus padarytas prabangos preke. Tai jau dažnu atveju geriau sukūrenu kuro baką ir važiuoju į kokį muziejų ar dar ką aplankyt, o ne pigų filmą kine už brangiai. dėl zero filmo, žiūrėjau, man asmeniškai visai smagiai susižiūrėjo. Lengvas, neverčiantis galvoti, pražiopsojus minutę kitą nieko neprarandi. Na ne tame esmė, esmė ta, kad normalu, kad pradžioj žiūrovų kiekis bus didžiulis, vistiek filmas laukiamas, išreklamuotas. Visi plūsta į sales peržiūrėti. Laikui bėgant susidomėjimas atslūgsta ir natūralu, kad žiūrovų kiekis krenta. Forum cinemas turėtų susirūpinti savo darbutojų kvalifikacija, jei jiem yra normalu tokius pareiškimus viešai skelbti, kaip kad žiūrovų sumažėjimas kuris laikas po filmo premjeros. Kiaulės akim dar turbūt žiūri teigdami, kad čia kažkokia anomalija.
Wolfy 2014-02-09 17:07
Pritariu, asmeniškai man turėtų mokėti už tokio atsiprašant šūdo žiūrėjima kaip zero2.
MindaugasV85 2014-02-09 17:23
Jooo.... filosofija.. Aha, pafilosofuokim. Kai siunčiuosi filmą, tai prie jo nebūna parašyta, kad darau nusikalstamą veiką. Kai lankausi linkomanijoj, tai joje irgi neparašyta, kad darau nusikalstamą veiką. Yra piratinių failų ir yra nepiratinių failų, tačiau prie pačio failo koks jis informacijos nėra. Be to filmai, dainos gali būti ir tokių pat pavadinimų - kurią versiją siunčiuosi irgi tiksliai nežinau. Ou shit... Aš net nežinau ar parsisiuntęs windows ten rasiu programinę įrangą, porno nuotraukų, o gal ten paprasčiausias tekstinis failas? Ir kodėl man turi būti draudžiama siųstis failą pavadinimu Windows? Microfosoft Windows? Lithuanian Windows? Fcuk* Windows? Kas čia per pavadinimai? Kuris čia legalus, kuris ne? Kur oficialus tinklalapis, kuriame skelbiama informacija apie piratinius ir nepiratinius pavadinimus? O jeigu microsoft windows pavadinti langinėmis? Ar jau galiu tokius siųstis? O kas jei ten ne microsoft windows, o palangių nuotraukos? Šiaip mėgėjiškos... O kas jei technologijos.lt veikla yra nelegali, aš lankausi piratinėje svetainėje ir kopijuoju (į galvą) piratiniu būdu gautą informaciją? Arba kas, jei tavo tėvas buvo prievartautojas ir tu nesi legalaus lytinio akto "produktas"? O jei senelis? Prosenelis? Esu įsitikinęs, kad anksčiau ar vėliau rasim niekšą, kurio dėka atsiradai tu. Tavęs čia išvis neturėtų būti, tai prieš ką čia kovoji? Pala pala!
jooopt 2014-02-09 17:27
Daugumai issakytu nuomoniu pilnai pritariu kad piratavimas turi neigiama puse, bet alternatyvu legaliu praktiskai neturime. Noriu pateikti elementaru pavyzdi kodel piratavimas Lietuvoje ir kitose mazos rinkos salyse neisnyks: komerciskai versti ir platinti filmus apsimoka ne visus, o labiausiai isreklamuotus. Torentu puslapiuose esu pastebejes ne viena emigranto komentara uz lietuviskai igarsinta filma/multika, jei ne sau tai bet Jų vaikams, kad visiskai neuzmirsu savo kalbos. P.S. blogiuku galit pradeti ieskoti nuo biblioteku - kiek intelektines nuosavybes nemokamai dalina ir dar uz tai yra islaikomi valstybes.