„Redirected“ režisierius E. Vėlyvis – interneto piratas?  (5)

Filmo „Redirected“ kūrėjai sausį skelbė visomis išgalėmis kovosiantys su interneto piratais, tačiau jie, ko gero, nepastebėjo, kad ši veikla nesvetima režisieriui Emiliui Vėlyviui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internautai pastebėjo, kad pernai balandį E. Vėlyvis savo „Facebook“ profilyje viešai teiravosi programos „Final Draft 8“ raktų generavimo įrankio (angl. keygen), kuris leistų naudotis pilna programos versija nesusimokėjus. Lietuvių režisierius užsimena, kad atsisiuntė programos versiją, skirtą „Mac“ operacinei sistemai, tačiau nepavyksta jos „nulaužti“ naudojant „Windows“ sistemai skirtus raktus.

Ši programa skirta filmų scenarijų rašymui. Jos kūrėjai leidžia išbandyti programą nemokamai ir naudotis visomis jos funkcijomis vieną mėnesį. Vėliau prašoma susimokėti 130 dolerių (330 Lt).

Panašu, kad lietuvis režisierius neketino tam leisti pinigų. Jo pažįstami komentaruose pateikė kelis variantus, kur „nemokamai“ gauti minėtą programą, ir tuo diskusija baigėsi. Ar E. Vėlyvis vis dar naudojasi nelegalia programa, lieka neaišku.

Reaguodamas į viešojoje erdvėje kilusį šurmulį, režisierius šliūkštelėjo dar žibalo: savo „Facebook“ paskyroje jis paklausė, ar kas nors iš draugų turi kvietimų į „Linkomaniją“, esą jam reikia pornografijos. Vėliau komentaruose jis pareiškė, kad jei iki Sočio olimpiados uždarymo surinks tūkstantį kvietimų, filmą „Redirected / Už Lietuvą!“ atiduos internautams nemokamai.

„Redirected“ prodiuseriai nuo režisieriaus veiksmų atsiriboja ir komentaro nepateikia.

Sausį jie skelbė, kad su interneto piratais kovos visomis įmanomomis priemonėmis. „Tam mums, žinoma, padeda ir kino teatrai – pradedant įtartinų asmenų patikrinimu ir baigiant naktinio matymo kameromis kino salėse. Profesionalai atlieka specialų monitoringą internete“, – tuomet teigė filmo prodiuseris Donatas Šimukauskas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Gediminas Gasiulis
(30)
(5)
(15)

Komentarai (5)