Nokia ir Android sąjunga – tik laikinas reiškinys, mano analitikai  (5)

Iš pradžių gandais apaugęs Nokia išmanusis telefonas su operacine sistema Android atrodė labiau mistika, nei realybe, atsižvelgiant į Nokia telefonų padalinio perėjimą į Microsoft rankas. Antra vertus, naujasis Nokia modelis vis tik yra labiau gyvas, nei kai kam to norėtųsi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausia informacija teigia, kad adaptuotos Android versijos vartotojo sąsaja labai primins Windows Phone išvaizdą, tuo tarpu aplikacijas vartotojai galės diegti tik iš firminės Nokia el. parduotuvės, o ne iš įprastos Android įrenginių savininkams Google Play.

Naujienų agentūra Bloomberg, remdamasi informuotais šaltiniais, praneša, jog Nokia X (Normandy) su Android išleidimu nebus apsiribota. Pirmasis modelis bus pristatytas parodoje MWC 2014 šio mėnesio pabaigoje, o jau kovo mėnesį jis debiutuos Indijoje. Jo techninės specifikacijos turėtų būti labai panašios į Lumia 520. Kiek vėliau, šaltinio teigimu, rinkoje gali debiutuoti ir kitos modifikacijos.

Ar Microsoft kirs šaką, ant kurios sėdi, išleisdama išmanųjį telefoną su konkuruojančia platforma? Viskas ne taip paprasta, kaip atrodo, mano rinkos ekspertai. Bloomberg šaltinių teigimu, besivystančiose šalyse bus siūlomi Nokia telefonai su Android iki tol, kol Microsoft nesugebės pasiūlyti mobilių įrenginių su Windows Phone už tokią pat mažą kainą.

Iš pradžių tokie „vaiduokliai“, kaip Nokia X, užkariaus vartotojus besivystančiose šalyse, o vėliau užleis vietą „ideologiškai teisingiems“ produktams su Windows Phone programine platforma. Savo ruožtu, vartotojo sąsajos panašumas neleis vartotojams patirti šoko, pereinant prie visiškai kitos operacinės sistemos.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (5)