Šoninis vėjas: šiurpiausi sėkmingai baigęsi keleivinių lėktuvų nusileidimai (Video)  (0)

Pastaraisiais mėnesiais Lietuvoje vis dažniau siautėja stiprūs vėjo gūsiai. Jų netrūko ir vėlyvą rudenį, ir viduržiemį (net ir spustelėjus -20°C šaltukui), ir, pavyzdžiui, vakar. Modernūs keleiviniai lėktuvai dabar yra tokie dideli, jog, rodos, jų nė pats velnias nenupūstų. Tačiau tikrovė yra kitokia. Bijantiems skraidyti lėktuvais, rekomenduojame šių kadrų nežiūrėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bilbao. Nuostabus uostamiestis Baskų krašte, Ispanijoje. Nuostabūs žmonės. Nuostabūs kulinariniai patiekalai. Ir vienas baisiausių oro uostų pasaulyje. Nepaisant to, kad jis – naujas (senasis aviacijos pasaulyje garsėjo kaip tikras pragaras keleivinių lėktuvų pilotams – jame leistis būdavo nepaprastai pavojinga).

Kuo baisus Bilbao oro uostas? Šiurpiais jo takus gairinančiais šoninių vėjų gūsiais. Naujausią adrenalino šou Atlanto vėjai Bilbao suorganizavo praėjusį penktadienį, vasario 14 d. Beprotybė.



O štai kaip tokio pat tipo kamikadziškas nusileidimas atrodo iš arčiau ir sulėtintuose kadruose (atkreipkite dėmesį, kokius smūgius sugeria lėktuvo važiuoklė).



Tiesa, tokių atvejų oro uostuose yra pavykę nufilmuoti ir daugiau. Štai tokie vėjai prieš porą metų sausį siautėjo Diuseldorfe (Vokietija) – su jais galynėtis teko ne vieno keleivinio lainerio pilotų ekipažams.



Ko gero, ne ką mažiau antrojo gimimo šiame pasaulyje proga džiaugėsi ir šiuose kadruose užfiksuotų sėkmingai, bet išties šiurpiai nutupdytų lainerių keleiviai.



Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (0)