Ar tai paukštis? O gal lėktuvas? Ne, tai tankas ore! Keisčiausios Antrojo pasaulinio karo mašinos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

trapecijus 2014-02-23 13:36
Buvo visokių įdomybių per karus.
Deviltry 2014-02-23 16:28
Kokia prasmė iš prie lėktuvo korpuso prilipdyto ? Aha - tankas yra šarvuotas, atseit kulkos nieko nepadarys? Suvarpys sparnus ir paliks didelę duobę.
Evil Goku 2014-02-23 17:33
Kaikuriais atvejais, vienas desantinis tankas daug geriau nei burys desantininku. An-40 projektas buvo kurtas su mintim netik ibauginti priesa, bet ir greitai uzpulti ju bazes. Isivaizduok: Nakti buksiruojantys lektuvai atitempia skalndytuvus su tankais netoli priesu aerodormo. Tada jie atkabinami ir be garso nusklendzia i ji. Greitai nutupe nusimeta sparnus ir atidengia ugni viska aplink naikindami. Viena is priezasciu, kodel sis sumanymas nebuvo vykdomas toliau, pakankamos galios buksyruojanciu lektuvu trukumas.
Deviltry 2014-02-23 20:34
Na, taip jau logiškiau
HnrKS 2014-02-23 22:34
Per GTA 5, vienoje misijoje tankai atskraidinami prikabinti prie sraigtasparnių ;D Taip pat įdomus variantas
zamzungas 2014-02-24 03:52
Tik, kad didžiausias iki šiol naudojamas sraigtasparnis (mi 26) gali pakeltiiki 20 tonų, kas prilygsta tik salyginai lengvam tankui, neskaitant, kad ir taip toks transporto būdas būtų ganėtinai brangus ir sudėtingas.
O_O 2014-02-24 05:06
Gan įspūdingai atrodė ir japonų padvodkės, gabenančios naikintuvus http://en.wikipedia.org/wiki/I-400-class_submarine
kestutisz 2014-02-24 09:34
Jeigu jau gali prie priešo bazės nepastebėtas priartėti dideliu sunkiu ir dar lėtu lėktuvu (sklandytuvu!) tai koks ten ir priešas. O ir senamadiškai subombarduoti jį turbūt kur kas paprasčiau.
Arns 2014-02-24 10:08
Aviacija ant milžiniškos teritorijos buvo skaičiuojama vienetais, nes tie keli šimtai turimų naikintuvų, karo metu buvo fronte. Jau nekalbant jog tik žaidimuose su šautuvu gali sunaikinti tanką. Fronte, kai buvo žinomi tankai, turėjo prieštankinių ginklų, pakankamai granatų. Užfrontėje netikėtai pasirodęs tankas, pridengiamas vietinių partizanų, laisvai galėjo pridaryti daug žalos. Beje, bombardavimas. Ar bent žinai koks tikslumas anuometinių bombonešių? Kiek tuomet buvo galinčių gabenti kelias tonas bombų? Koks lėktuvų pranašumas prieš juos naikinančią artileriją? Taigi nenuostabu jog buvo susidomėjusių kaip būtu galima patikimiau rengti išpuolius ten kur nesitikima.
kestutisz 2014-02-24 10:27
Bombos tiksliai negalėjo numesti, o ypač sunkų sklandytuvą gražiai nuleisti taip? Kiek aukštai jį reiktų užkelti arba nepastebimai privilkti artyn, kad pataikyti? Termikai tokio jau nepakels. Be to, paties tanko peršauti visai nereikėtų - užtektų kažkiek įdrėksti sparną ir su tokia mase būtų įspūdingas bumpt, bet ne tiek įspūdingas kaip tiesiog atitinkamas sprogmenų kiekis. Juolab pats sparnas realiai kokio dydžio būtų? "Klasikinis" B17 su savo "tik" 16 tonų, galintis pakelti "tik" kelias tonas jau buvo su 30+metrų ilgio sparnais, ir tai nesusipykęs su aerodinamika...
Arns 2014-02-24 10:46
Trūksta žodžių.... Negi mokykloje logikos nemokė, ar net elementaraus supratimo neturi? http://en.wikipedia.org/wiki/DD_tank Kas sakę jog tankai jūroje nesąmonė? Na tuomet tiesiog nebuvo priemonių kaip kitaip į krantą išlaipinti, o vien pėstininkais Atlanto sienos nebūtu įmanoma pramušti. Jei būtu pavykę skraidantys, idėja būtu paprasta. Tankas nuskraidinamas ir nuleidžiamas užnugaryje, numontuojami sparnai ir jis tampa paprasčiausiu tanku. Tačiau netikėtoje vietoje, netikėtai pasirodęs tankas suteiktu ne tik psichologinį, bet ir ugnies galios pranašumą.
kestutisz 2014-02-24 12:47
Nereikia lyginti gan savarankiškai galinčio plaukti tanko su didžiuliu lengvu taikiniu ore. Ir tai, anot wiki tame garsiajame Omaha paplūdimyje iš vieno bataliono 29 panirusių tankų išplaukė 2(!). Na taip, egzistuoja tankų nuleidimas parašiutu, bet tam, kad atnešti naudos irgi reikia "smulkmenos" - kirsti fronto liniją, kitaip kokia prasmė? Ir kiek tų siurprizinių atakų galima padaryti? Vieną? Dvi? Dar joks "wuderwaffe" karo nelaimėjo. Yra priemonė - atsiras ir priešnuodis. Kol nebuvo didelio oro antskrydžių pavojaus - nebuvo ir radarų. Nebuvo U-bot'ų - nebuvo ir giluminių bombų. Ir t.t. ir pan. Graži fantazija ir tiek, gal net gražesnė nei "A komandos" "skraidantis tankas" :)
Arns 2014-02-24 13:19
. Šiais laikais tai kvaila ir beprasmė. Tačiau anuomet vienas tankas ant žemės, paremtas keliomis dešimtimis karių, galėjo padaryti daugiau žalos nei dešimtys bombonešių ir tonos bombų, ypač jei reikėjo strategiškai užimti ar sunaikinti tiltą, stotį...
Shinigami 2014-02-25 11:21
Ar tai paukštis? O gal lėktuvas? Ne, tai krentanti atominė bom...