Vyriausias Android kūrėjas: būčiau hakeris, būtinai parašyčiau šiai OS virusą  (0)

Kompanija Google leidžia programinės įrangos kūrėjams publikuoti savo programas el. parduotuvėje Google Play praktiškai iš karto, be patikrinimo procedūros, o ir pati Android – santykinai atvira platforma, todėl nenuostabu, jog jai rašoma vis daugiau kenkėjiškų programų. Įdomu, ką apie tokią situaciją galvoja pati Google?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Parodoje Mobile World Congress 2014 vyriausiasis Android kūrėjas Sundar Pichai į šį klausimą atsakė gana aiškiai: „Mes negalime teigti, kad Android sukurta tokiu būdu, jog apsaugotų vartotojus nuo kenkėjiškų programų. Operacinė sistema sukurta taip, kad vartotojai turėtų daugiau laisvės. Kai žmonės kalba apie tai, kad mūsų sistemai kuriama 90 proc. virusų, jie turėtų atsižvelgti į tą faktą, jog ji – populiariausia pasaulyje. Jei aš valdyčiau kompaniją, kuriančią kenkėjišką programinę įrangą, mano pirminiu tikslu taip pat taptų Android."

Sundar Pichai visiškai teisingai pažymėjo Android platformos populiarumą. Antra vertus, Apple iOS rinkos dalis taip pat nemaža (17,6 %), tuo tarpu jai skirtų kenkėjų beveik nėra, ir tai – atsižvelgiant į faktą, kad Apple mobilios operacinės sistemos vartotojų skaičius yra turtingesnis, o tai reiškia, kad būtent ši auditorija turėtų tapti pirminiu kibernetinių nusikaltėlių tikslu.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)