„Boeing“ pristatė per 30 sekundžių susinaikinantį telefoną (Video)  (0)

JAV korporacija „Boeing“, gerai žinoma aviacinės, kosminės ir karinės technikos rinkose, netikėtai įkėlė koją ir į išmaniųjų telefonų sritį. Ji anonsavo savo sukurtą išmanųjį telefoną „Boeing Black“, kuris skirtas pageidaujantiems visiško asmeninių ryšių konfidencialumo. Beje, kai kurios šio telefono funkcijos patiks net šnipams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „Boeing“ atstovų, „Boeing Black“ iš kitų išmaniųjų telefonų išsiskiria padidintu apsaugos nuo pasiklausymo ir duomenų perėmimo lygiu ir saugo savo šeimininką nuo elektroninio sekimo. Skelbiama, kad „Boeing Black“ atitinka saugumo reikalavimus, keliamus slaptųjų tarnybų ryšių technikos veikimui, ir smarkiai išsiskiria iš kitų komercinių gaminių, šiuo metu esančių rinkoje, duomenų apsaugos požiūriu. JAV federalinei ryšių komisijai (GCC) pateiktuose „Boeing“ dokumentuose nurodoma, kad „Boeing Black“ išmaniajame telefone nėra komponetų, kuriuos prireikus būtų galima pakeisti ir remontuoti. Bet koks bandymas atidaryti šio telefono korpusą remonto tikslais pasibaigs įrenginio atmintyje esančių duomenų sunaikinimu per 30 sekundžių. Skelbiama, kad po tokio bandymo šis telefonas bus nebetinkamas naudoti.

„Boeing Black“ naudoja „Android“ operacinę sistemą, modifikuotą atsižvelgiant į saugumo reikalavimus. Pranešama, kad jame veikia 1,2 GHz 2 branduolių ARM „Cortex A9“ mikroarchitektūros procesorius, įrengtas 4,3 colių sensorinis 540 x 960 taškų raiškos ekranas, belaidžio ryšio moduliai, jutiklių rinkinys, GPS imtuvas. „Boeing Black“ gali veikti GSM, WCDMA ir LTE mobiliojo ryšio tinkluose.

Įdomu, kad telefone yra 2 SIM kortelių lizdai, kad būtų galima persijunginėti tarp valstybinių ir komercinių ryšio tinklų.

Gamintojai įdiegė techninę galimybę prireikus prijungti prie „Boeing Black“ įvairius papildomus jutiklius, o taip pat papildomą bateriją, elektrą gaminančius saulės fotoelementus, palydoviniam ryšiui skirtus modulius ir kt. Visa telefone esanti informacija, o taip pat jo siunčiami duomenys yra šifruojami aparatinėmis ir programinėmis priemonėmis, atitinkančiomis FIPS 140-2 standartą. Veikia ir saugios OS įkrovos funkcija.

Telefono kaupiklio talpą galima padidinti „microSD“ kortelėmis. Yra „microUSB“ ir PDMI sąsajos. Telefono baterijos talpa - 1590 mAh. Jis sveria 170 gramų. Kada „Boeing Black“gali būti pateiktas rinkai ir kokia numatoma jo kaina, „Boeing“ kol kas neatskleidžia. Šaltinių teigimu, „Boeing Black“ bus gaminamas JAV, o prekyboje turėtų pasirodyti šį rudenį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(8)
(1)
(1)

Komentarai (0)