Jėzaus stebuklai tampa realybe: prietaisas vandenį paverčia vynu (Video)  (0)

Biblijoje Jėzus sugebėjo paversti vandenį vynu vienu rankos mostelėjimu. Nors „Stebuklingoji mašina“ (angl. Miracle Machine) nėra tokia greita, tačiau jau po trijų dienų vietoje kasdienių skysčių galėsite gurkšnoti savo mėgstamiausią vyną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalifornijos ekspertų sukurta mašina gali pagaminti net kelių rūšių bei stilių vynus, įskaitant „Cabernet Sauvignon“ ir „Chardonnay“. Tuo tarpu savininkas gali stebėti procesą nemokama programėle išmaniajame telefone. Išradimo autoriai teigia, kad šio fermentuoto vyno kokybė nenusileidžia 50 litų vertės buteliui. Norėdami pasigaminti vyno su „Stebuklingąja mašina“, vartotojai turi pridėti pasirinkto vyno rūšies ingredientų paketėlį. Fermentaciją galima kontroliuoti nemokama iOS arba Android telefono programėle, įspėjančią vartotoją, kai procesas yra baigtas ir vynas paruoštas vartojimui.

Šio prietaiso išradėjai Kevinas Boyeris ir Philipas Jamesas neatskleidė tikslios mašinos funkcionavimo technikos. Vis dėlto, jie išdavė, kad fermentacijos kamera, kurianti bendrą valdymo aplinką pirminėje ir paskutinėje proceso stadijose, naudoja elektros daviklius, keitiklius, šildytuvą bei siurblį. Boyeris ir Jamesas įspėja, kad pagamintą gėrimą reikėtų suvartoti per 1-2 savaites, kadangi vyno išpilstymo procese būtų naudojamos inertinės dujos.

Sukūrę šį prototipą mokslininkai ieško finansavimo prietaiso komercializavimui. Jei pasiseks, „Stebuklingąją mašiną“ tikimasi pradėti pardavinėti dar šiais metais. Jos kainuos apie 1250 litų. Įsigyti vynuogių koncentrato, mielių bei kitų reikalingų ingredientų pirkėjai galės oficialioje išradimo internetinėje svetainėje arba „Amazon“.

Kiekvienas rinkinys leis pasigaminti skirtingos rūšies vyną. Pradžioje bus siūlomi šeši variantai, įskaitant „Cabernet Sauvignon“ ir „Chardonnay“, „Pinot Noir“, „Tuscan“, taip pat raudonas arba baltas „Sauvignon Blanc“. Per kitus tris mėnesius tikimasi pridėti dar 5-10 rūšių.

Įmonė taip pat ketina įkurti nebrangaus vyno klubą. Jame, sumokėjus 25 litus per mėnesį, klientai galėtų išsirinkti ingredientų rinkinių keturiems buteliams vyno.

(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)