IT linksmai: HTML yra venerinė liga, o „Blu-ray“ - jūrų gyvūnas  (3)

Nors didelė šiuolaikinės visuomenės dalis neįsivaizduoja savo kasdienybės be kompiuterių ir interneto, vis dėlto skaitmeninių technologijų įtaka visuomenei nėra jau tokia milžiniška, kaip gali atrodyti skaitant su IT temomis susijusias spaudos publikacijas ar stebint viešųjų ryšių kontorų darbininkų pastangas įteigti, kad be eilinės „naujausios technologijos“ tiesiog pražūsime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo požiūriu atrodo įdomi interneto tėvyne vadinamose Jungtinėse Valstijose atlikta interneto vartotojų apklausa, surengta portalo „Vouchercloud.com“. Joje dalyvavo 2 392 vyresni nei 18 metų amerikiečiai. Apklausos rezultatus pristatė britų dienraštis „The Independent“.

Apklausos dalyviams buvo pateiktas technologinių ir netechnologinių terminų sąrašas bei pasiūlyti galimi jų reikšmių variantai. Dalyviams reikėjo pasirinkti jų manymu teisingiausią apibrėžimą.

Apklausa atskleidė, kad kas 10 joje dalyvavęs amerikietis (dar kartą priminsime, kad buvo apklausinėjami interneto vartotojai) mano, jog HTML yra lytiniu būdu plintanti užkrečiama liga. 18 proc. apklaustųjų pareiškė, kad „Blu-ray“ yra jūrų gyvūnas. 23 proc. apklaustųjų manymu, MP3 yra robotas iš „Žvaigždžių karų“ kinoepopėjos.

12 proc. mano, kad USB yra vienos Europos šalies pavadinimo santrumpa, 27 proc. teigė, jog gigabaitas - tai Pietų Amerikoje gyvenantis vabzdys, o net 42 proc. sutiko su teiginiu, jog pagrindinė plokštė (motherboard) yra pagrindinis kruizinio laivo denis.

15 proc. respondentų yra tos nuomonės, jog programinė įranga (software) - tai patogūs dėvėti drabužiai. Tačiau ne viskas taip prastai, kaip galima atrodyti: pasirodo, net 61 proc. šios apklausos dalyvių mano, jog šiais laikais yra labai svarbu gerai „gaudytis“ technologijose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(9)
(0)
(2)

Komentarai (3)