JAV ekspertas: „Lietuvoje reikia dislokuoti amerikiečių raketas“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2014-03-13 09:41
"Ekspertas" tai labai silpnas. Įmesk arčiau branduolinį ginklą ir Rusija nutrauks paskutines jo priežiūros priemones, kurios pradėtos dar tebegyvuojant TSRS. O tada jau "šaltasis karas" grįš visu smagumu... Tas pats ir su nepamatuotu ginkluotės didinimu regione. Darant neatsakingai, vėl grįžtu ginkluotės lenktynės, o tai savaime jau pavojinga. Griūvant TSRS, visam pasauliui pasisekė jog kilo tik lokalūs konfliktai, o ne kažkas daugiau. Bet šia korta žaisti per daug irgi nėra protinga. Juk paskui ginklus eina ir militaristinės nuotaikos, jos savaime skatina skirstymą į "draugus" ir "priešus". Pats blogiausias scenarijus yra kažką spausti į kampą. Daug kartų pakartok jog Rusija yra priešas numeris vienas, ir ten visi patikės, kad karas neišvengiamas, ir reiks smogti pirmiems nei smogs jiems. Visa laimė, tokių radikalių pasisakymų pilnas internetas, bet nėra pilni valdžios koridoriai.
Simplicity 2014-03-13 12:23
Kur buvęs, kur nebuvęs, ir Arns po anti-rusišku straipsniu apsireiškė, teisingąją vertikalę nubrėžė. Rusijos vadovas pastoviai ir atvirai rėžia, kad Lietuva yra blogis nr. 1— rengė ir rengia kovotojus Čečėnijai ir Ukrainai; kremlinai su tankais važiuoja pas kaimynus (Gruzija, o dabar ir Ukraina), destabilizuoja padėtį tose šalyse dalindamas RF pasus visiems norintiems (nesilaikydamas jokių RF įstatymų dėl pilietybės suteikimo), aktyviais savo veiksmai (pasitelkiant karinę jėgą) daro įtaką savivaldai; ekonominius svertus naudoja savo politiniuose žaidimuose, tačiau Arns militarizmu ir šaltojo karo eskalavimu kaltina civilizuotą Vakarų pasaulį... Arns, gal tau bilietą į vieną pusę, į putinišką rojų nupirkt? Būtum savas tarp savų.
Arns 2014-03-13 12:47
Simplicity, komentuoju kur man patinka. Man visiškai neįdomūs skiepų ar iphone reikalai, tad ten ir nelendu. O tau patarčiau mažiau klausytis lietuviškos "žurnalistikos", tada mažiau isterijos reikši bei ramiau miegosi. Gynybą Lietuvai aišku reikia stiprinti, bet apgalvotais veiksmais, o ne nesąmonėmis. Dar nesenai buvo furoras dėl galimo "Iskander" atvežimo į Kalinigradą, o dabar ir atominės bombos Lietuvoje jau "taika" Beje, strategiškai toks ginklas Lietuvoje, neveiksmingas. Tas nuomonės reiškėjas kalba ne apie raketinius kompleksus, o apie lėktuvuose montuojamus ginklus. Pats pagalvok, jei pagal NATO standartus, nuo pavojaus gavimo lėktuvas ore turi būti per 30 min (žiūrėk į visą jo paruošimo procesą), Lietuva, tikro puolimo atveju, būtu per arti, kad lėktuvai bent turėtu šansą pakilti. Oro uostą pasiektu tiek Baltijos laivyno raketos, tiek raketinės sistemos (ar puolamosios Iskander ar priešlėktuvinės/raketinės S-300,S-400, gal net S-500, kurių puolamasis atstumas apie 400 km), tiek aviacija. Gal net staigiu atveju ir tankai, ar bent šaudymo atstumu "Smerč" reaktyvinės sistemos (šūvio atstumas apie 100 km). Tokios ginkluotės atvežimas, ir Rusijos pusės automatiškai reikštu atvežimą ir naujausių jų technologijų, kaip neleisti net pakilti lėktuvams. Ir vietoje hipotetinio pasistumdymo, iš tikro gautumėm realų ir nuolatinį karinio kontingento buvimą, kurio tikslas būtu per kuo trumpesnį laiką sunaikinti tą ginklą. Kitaip sakant, ugnį gesinti benzinu, toli gražu ne pats protingiausias sprendimas. Nors "ant karštųjų" atrodo jog bet koks veikimas vis ką nors duos. Tą ir matome visų Vakarų reakcijoje. Užteko Libijoje keliems lėktuvams virš žmonių minios paskraidyti, ir tuoj pat keli lėktuvnešiai koviniu atstumu buvo pasiųsti. Dabar lyg ir stovi vienas Graikijoj, tačiau toli gražu ne koviniu atstumu, nes žino jog tai sukeltu per didelę reakciją, vietoj kalbėjimą apie Krymą ir Ukrainą, pavirstu kalbėjimą apie tai, prieš ką skelbiamas kovinis pasirengimas. O tai irgi vestu prie Šaltojo karo sugrįžimo.
Arthuras 2014-03-13 14:49
Eh, Arnai Arnai... Beviltiškas tu. Nemanau, kad reikia mojuotis branduoliniais ginklais. To jau kiek per daug. Tikrai galima išprovokuoti bereikalingą agresiją. Tačiau su viskuo kitu, joks sveiko proto žmogus, nesiginčys. Gal kažko nesuprantu, tačiau minima būtent "missile defenses"
cluendo 2014-03-13 14:51
Taip jau yra, kai nesaziningai zaidziama. Kas pirmesnis tas gudresni ar ne taip? Kaip ir Rusai suskubo labai jau su ukraina kol visi mieogjo. Taip kad kai zaidi su sukciais, gali ir benzinu ir paraku ir kuo nori gesninti, nedaro jokio skirtumo:)
Unikali durnaropė 2014-03-13 15:12
?
Shanti 2014-03-13 15:25
Galetu ant Kremliaus viena taktine bombike, galingesne uz 1000 Hiroshimu, paleist. Visam pasauliui pasidarytu ramiau gyvent kai nebeliktu tu banditu armijos
Arns 2014-03-13 15:31
Taip. Atsiminkim Libijos atvejį. Įkalbinėjo įkalbinėjo, o paskui apgavo Kiniją su Rusiją dėl "neskraidymo zonos įvedimo", ir toli gražu prižiūrėjo daugiau nei kad prieš civilius protestuotojus nebūtu naudojama karinė technika. bet šaukštai jau buvo po pietų. Sustabdyti nebent karinėmis priemonėmis, arba derybose tikėtis kažko. Su Sirija jau nebe pavyko įkalbėti, nors net buvo rengtos provokacijos dėl cheminio ginklo. Ir ką, niekas neįsikišo, nes raudona linija buvo spėta nubrėžti ankščiau vienos pusės negu kitos... Ir visuose konfliktuose taip. Būtent todėl vienur net dėl kelių susideginusių žmonių ginklais žvanginama, o kitur tikras genocidas vyksta, bet tylu ramu. Pas pastaruosius, tiesiog už nugarų interesantas nestovi.
Kirtiklis 2014-03-13 17:27
Tik prašom nemynėt ir necituot bestuburio Butkevičiaus.
immortallt 2014-03-13 17:58
Arnai, varyk į Rusiją. Ten tau tikrai bus geriau gyventi. Atgal neprašyk, nepriimsim.
Fikcija 2014-03-13 18:02
Nera ko JAV drovetis, gali saltu veidu pasiusti savo instruktorius ir spec pajegas i Ukrajina su uniformom be atpazinimo zenklu ( kaip ka ivanai daro ). O del 2 saltojo karo ,rusijai tai butu katastrofa nes nei finansu tokiu jie neturi, nei tiek zmoniu su praplautom smegeninem neuztektu, dvestu ivanai is bado.
Arns 2014-03-13 18:42
Yra toks senas posakis, jei Muhamedas neina pas kalną, kalnas pas Muhamedą ateina
Simplicity 2014-03-13 20:18
Apsimyžtum turbūt iš laimės ir bėgtum raudonų gvazdikų glėbiais pirkt...
andriulis 2014-03-13 20:52
Paleckis detected.
cluendo 2014-03-13 21:13
Rusija pas tave ateis, pamyles ir paliks Negi taip nebuna?
femto 2014-03-13 21:30
Arns nera joks rusu salalininkas, kaip jus isivaziduojant ir dergiat ji. Tokie arthurai bando po sakini isnarstyti jo post'a, bet arns taip gerai atsako, nepalaikydamas nei vienos, kad net tam "arthurui" belieka nieko neatrasyt. Vakarai geris, kas i rytus blogis.. Arns labai puikiai orientuojasi kaip kas, taciau jus istraukit galvas is smelio ir mastykit, svarbiausia parekaut, pvz: Konkreciau sako.. kariuomenes galva jis tau ar kaip, kad konkrecius planus sudarynetu? O tu simplicity puoli su tomis sovietu nesamonemis, pats gal jauti nostalgija? Apskritai, Arns puikiai pateikia savo zinias, o kiti tiesiog, kad pasigincyti apie tai, ko nelabai ismano. Cia tik mano pastebejimai, kaip mes visi megstame esti kitus zmones, o ne vieningai apie kazka diskuotuot..
cluendo 2014-03-13 21:34
Ar tu supranti, kad aiskink neiskines prosovietai nesupras normalaus pasaulio niekada. Nebent stebuklas ivyktu, bet stebuklu velgi nebuna
Arthuras 2014-03-13 22:37
Vieningai, tai čia į vienus vartus diskutuot, kaip reikia ruošt "užpakalį" kai rusai įvažiuos taip, kaip į Krymą įvažiavo?
femto 2014-03-13 22:56
Arthurai, tarkim turi galinga valstybe, esi jos vadovas, ka nori, ta darai, kol kitu tai neliecia. Pvz, Ukraina. Ji yra niekas, tik didelis zaislas ir provokcijos. Bande istoti i NATO, Janukovicius nutrauke. Kodel Vakarai gali su kuo nori kariaut, o rusai ne? As nepalaikau nei rusu, nei Vakaru. Abu s verti. Bet siuo konkreciu atveju Ukraina niekam nepriklauso, kas ja tiesiogiai gintu, tik kalbos plius suirute ir Rusija naudajasi tuo, o kas jiems uzdraus? Vakarai su sankcijomis? Bijos, nes Rusija gali ikasti stipriau ekonomiskai. Dabar Rusija tokioje pozicijoje, kad nelabai gali trauktis, kitaip sakanp ir karo, ir atsiraukimo is Krymo atveju ji atrodys vienodai. Putinui reikejo blitzkrieg'a naudot ir tada galvot vietoj to, kad cia pieskas stumdytu ir aistras kaitintu
Ernestass 2014-03-13 23:23
Šiaip mums reikia būtį laimingais, kad moderatoriai įspėjimų nedalina mums. Lietuvoje pro-rusišką poziciją negali egzistuoti nei viename įvykyje. Tiek ir iš tos mūsų žodžio laisvės būtų, laisvi kol patogu jums. Taip sutinku su Arns. Lietuvos ar Latvijos reakcijos buvo reaktyvios. Čia laikini pasišvaistymai karinio biudžeto didinimu absoliučiai jokios įtakos neturės. Kariuomenei reikia laiko susipirkti ginkluotę, paruošti rezervą (savanoriai kartais su praktiškai neveikiančiais ginklais treniruojasi ar amunicijos pratybose negauna) ir galiausiai padidinti kariuomenės skaičiu. Netgi ir turint laiko, reikia kryptingų investicijų tam, kad pasijustu nauda. Jeigu mums tikrai rūpėtų saugumas tai bent tą 2 BVP išpildytume. Dabar esame tiktais antra Ukraina, besiskirianti tuo, kad mums nors nekiltų kariuomenės lojalumo klausimas.