Kiek „rimtų ginklų“ sugebėtų įsigyti Lietuva?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

azotas 2014-03-17 14:05
gera logika pas Butkeviciu geriau nusipirks negu gaus uz dyka.
Kirtiklis 2014-03-17 15:43
Taip ir toliau bestuburi butkevičiau, kam gauti už dyka, jei galima pirkti. O bet tačiau jei pirkimas - tai dar kokia komisija isteigit ir kita komisiją, kad tirtų ar gerai pirma komisija veikia. Jei uždyka - tai iš kart ir gauna ir t.t O va jei pirkimas tai dar kokia maklę galima prasukti.
SaMaras 2014-03-17 16:20
Na jei amerikonai dislokuoja patrijotus prie taikios rusijos sienos tada vargsus rusus spaudžia į kampą ir jie neturi kur dingti ir turės imtis atsakomųjų veiksmų. O jei Mes nusiperkam patrijotą už 1lt tada vyksta mūsų ginkluotės modernizacija ir ta draugiška kaimynė teoriškai neateitų vaduoti skriaudžiamų savo tautiečių. (manau mano ironija aiški)
evaldosia 2014-03-17 17:03
už tokius pinigus galima būtu ir sukurti nešiojamas raketas žemė-oras,panašias į stingerius.stingeriai reagavo į šilumą.dabar reikėtu kad gaudytu ir vaizdą.tam užtektų ir išmaniojo mobilaus smegenų.kurti nuo nulio juk nereikėtu.galima juk paimti už pavyzdį kiniečių raketas(dalinai jumoras)o visokie nato patarėjai tik stengiasi iškišti jiems nereikalinga techniką.tap kitko korupcija uždaroje karinėje srityje pati didžiausia visose šalyse.ten visuomenė nieko nekontroliuoja.
Tautwas 2014-03-17 19:21
Jei norės Rusija viską nuneš. Galim čia Stingeriais ir Patriotais apsistatyt, bet vis tiek nieko nepasipriešinsim. Staigi ataka ir nespėsim nieko mobilizuot. Sostinė vos už 170km nuo rusų sienos, o nuo baltarusių tai iš vis 30km. Taip, kad nėra blogai, jog mažas finansavimas. O dėl Amerikos pagalbos tai galima vertint dvejopai: nemokamai gaut tikrai geriau nei pirkt, bet tuo pačiu tai Rusijos erzinimas.
Rukis 2014-03-17 20:37
Uoj, uoj, vargšelę Rusijytę erzinsim. Vai, vai, verkiu jau iš graudulio. Dėjom mes skersą ant tos Rusijos ir jos kažkokių spazmų. Visiškai į jų politikų kliedesius dėmesio neturim kreipt, o ginkluotis ir strateguot su sąjungininkais turim savo nuožiūra. Ir atsiranda gi veikėjų pas mus kurie bando Rusijos interesus gint. Kas mum ta Rusija, kad turėtumėm jai atsiskaitinėt už savo veiksmus? A? Laukinė Uralo kalnų beždžionių valdoma totalitarinė valstybė ir tiek. Su jomis tik basliu gali bendraut... Arba bananais, jei tokių turi.
Arns 2014-03-17 20:49
Ruki ruki ruki, pagarbos reikia. 5-asis straipsnis saugo nuo užpuolimo, o ne padeda užpulti. Jei tu provokuosi, o JAV nenorės žaisti, kaimynas į ten kur nesueina, tau tą dokumentą gali sukišti. O pasiskųsti nebus kam... Ukraina, Gruzija, Libija, Irakas, Jugoslavija, ryškiai pervertino savo gebėjimus, savo nusiteikimus, ir visos papuolė į užsieninį žaidimą, kur net ne kaip studentui, kuriam vienos nakties iki egzamino, ėmė ir pritrūko laimės.
Ernestass 2014-03-17 21:26
Man įdomu kiek paprastam lietuviui yra aktualus šalies saugumas. Bijau, kad męs tapome vergų tauta, kuri verčiau kolaboriautu su okupantais negu su jais kovotu. Vargu ar męs gautume tokius pat ar bent panašius rezultatus kokius Rusijoje.
Eidumukas 2014-03-17 21:52
Sakyčiau priešingai, kaip tik lietuviai pradeda vėl įgyti pasitikėjimą savimi, o Krymo situacija tik sustiprina pojūtį, kad demokratija ir valstybingumas nėra savaime turimi dalykai. Čia įspūdžiai iš mano aplinkos. Tikiuosi, tokių yra dauguma. Vergo sindromą kaip tik okupacija ir buvo įvariusi. Rusai kaip tik turi daugiau užsilikusių nevisavertiškumo kompleksų (teko pabendrauti su viena ruse ir Karalaiučiaus šią savaitę, tai įdomu, kad carinės Rusijos ilgisi, o ne sovietinės), kurių pasekmes dabar ir matome.
Ernestass 2014-03-17 22:08
Tikiuosi, kad ką sakai yra tiesa tačiau mano patirtis teigia priešingai. Aš netikiu, kad lietuviai sugebėtų ginklu ginti tėvynę prireikus, o netgi ir sugebėjus atsiliepti į šaukimą, kažin ar turėsime su kuo ją ginti. Prisiminkime Lenkijos atvejį. Drąsos buvo, bet nebuvo ginkluotės.
kassu 2014-03-17 23:09
Nu jo gera logika, ai vistiek i6rurins... Jei Suomiai taip butų galvoją per IIWW tai ir jie šiandiena eitų i priekį su PRIETAISU ir TANKETE (LG) priešakį.
gagu 2014-03-18 00:05
Manau, kad Lietuva yra aplamai gilioj duobėj. Kariuomenės finansavimas mažas, nes biudžetas kiauras, net pensininkam pensijų nesugebam išmokėt. O biudžetas kiauras, nes Lietuvos valžia per 20m buvo švleniai tariant buvo degraduojanti (pritrukau žodžių). Na, o valdžią turim tokią nes visuomenė pernelyg pasyvi, naivi, mažai mastanti, mažai matanti (palikimas iš ruskių, kurio dar nesugebėjom nusikratyt). Taigi esam beveik beviltiškoj situacijoj. Toks jausmas, kad belieka tikėtis pakankamai šilto vėjelio iš vakarų, nes rytų vėjas pernelyg šaltas. Tikėkimės uragano nesulauksim.
Mbucks12 2014-03-18 07:41
Javelin ir Stigneriai būtų labai gerai, vis šis tas, priešų tankai ir lėktuvai saugiai jaustis jau negalėtų, o dar jeigu už dyką gauti Patriot - jau ir visai nedurnai išeina, daug geriau nei tas Latvių paimtas metalo laužas iš Anglijos.
sub 2014-03-18 11:00
O kodėl negali būti aktualus mano šalies saugumas man, paprastam piliečiui? Jei tau neaktualu, nereiškia kad ir kitiems nusispjaut ant saugumo. Bet tiesa ta, kad mes ištikrūjų kolaboriaujame kaip tu sakai su okupantais. Tas yra valdžios pelnas, nes bendraujama su okupantu dėl naudos sau (verlininkai, politikai) ir tai yra trumparegiškas ir savanaudiškas požiūris. Mano manymu kariuomenė Leituvoje turi būti kažkeik atnaujinama, bet ar to ateityje prireiks. Aišku valdžia mieliau leidžia tautos pinigus, nei ima už dyka, vien dėl konfrontacijos su Rusija. Bailiai mūsų valdantieji. Jei dar ir prezidento rinkimai bus laimėti valdančiūjų, tai skaityk net nereiks kovoti su okupantais, be kovos tapsime marionetėmis. Tereikia valdžios ne trumparegiško požiūrio, įsiklausyti ekspertų, ir pasiprašyti tų stingerių iš JAv. Nu ir kas ką Rusas pagalvos, tiesiog atnaujinam savo kariuomenę. O dėl vergų, tai matyt jaunas esi neprisimeni sovietinių laikų. Vergas yra tas kuris neturi teisių ir laisvės, ne dėl savo poelgių, o dėl savo požiūrio ir tautybės. Štai kas yra vergystė.
Ernestass 2014-03-20 23:42
Smagu girtis kažkokiais pasiekimais kai jie buvo pasiekti sistemos griuvimo laikotarpiu. Kai žmonės pasijaus, kad už jų veiksmus yra garantuota skaudi bausmė, tai tik porą nesusipratėlių atsiras kurie vėl bus pasiųsti į Sibirą. Aš nededu vilčių į mūsų tautą. Dalis bus koliaborantai, keletas nesusipratusių romantiku bus nusodinti, o didžioji dalis sėdės persigandusi. Aš tiesiog esu pesimistiškas šiuo atžvilgiu ir neturiu jokių vilčių mums. Kodėl neaktualus? O todėl, kad šalies BVP gynybai sėdėjo prie 0.8% ir visiem į kariuomenę buvo nusispjauti. Tik dabar tapo populiaru nuolat kalbėti apie šalies gynybą kai prieš porą metų visi mąstę, kad tai tik pinigų švaistymas ir geriau jie būtų panaudoti kur nors kitur. Kol politikai nepradės kalbėti apie šalies gynybą per savo rinkimus tol ši tema nebus svarbi mums. Tai yra, statistiškai ji mums nebus svarbi.