Pusę darbo vietų netolimoje ateityje užims robotai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2014-03-31 15:24
Tai ateitis. Jei norime panaikinti materialinę nelygybę visu pirma reikia panaikinti nekvalifikuota mažai apmokama darbą. Darbą kuri gali atlikti robotizuotos sistemos. Ypač gamybos ir paslaugų sektoriuose. Nes kuo toliau tuo daugėja įvairių prekių ir paslaugų. Ir visus juos žmogus nori turėti, nes kitaip pradeda kita asmenį kaltinti dėl nelygybės. Nes vienas gali tuo naudotis, o kitas ne. Bet galite sakyti ką norite, bet asmuo sėdintis maximos kasoje nesukuria tiek pridėtinės vertės, kad galėtu turėti viską ko nori. Nes jei telefoną gamintu vien tik žmogus be automatizuotu sistemų, kiek reiktu valandų kad jis pagamintu viena telefoną nuo pradžių iki galo? Visu pirma reiktu jam išsikasti ir pasigaminti medžiagas kurių reikia telefonui pagaminti. Tada tas medžiagas transportuoti į gamyklą. Gamykloje iš jų pagaminti detalias, iš detalių surinkti telefoną, ji supakuoti, ir pristatyti į parduotuvę. Ir tas asmuo tikrai norės gauti už savo darbą tiek pat valandinės algos kiek gauna tą telefoną perkantis. Tai kiek perkantysis turės dirbti valandų kad galėtu ne tik nusipirkti tą telefoną, bet ir sumokėti visus mokesčius esančius nuo pačios pradžios (žaliavų gavybos) iki nupirkimo? O kur dar namas (butas), baldai, elektronika, maistas ir t.t. Kiek reiktu žmogui dirbti, kad už visa tai galėtu susimokėti, jei visa tai gamintu tik žmogaus rankos? Ir visiems tiems reiktu mokėti nemažiau nei pats gauni (valandini atlyginimą) plius mokesčius. Be automatizacijos ekonomika sustos arba didės materialinė nelygybė.
qriuqriu 2014-03-31 18:02
idomu kas tuos bedarbius ismaitins
Shinigami 2014-03-31 18:06
Ne kas juos išmaitins (nes jei nenorės dirbti tegu badu dvėsta), o kas juos permokins (privers persimokinti) kitos kvalifikacijos kurios negalima automatizuoti (kol kas).
azotas 2014-03-31 21:09
''teks persikvalifikuoti taip, kad būtų įmanoma spręsti kūrybiškumo reikalaujančias užduotis, su kuriomis nei šiuo metu, nei artimiausioje ateityje nepajėgs susidoroti specializuotos kompiuterinės sistemos'' O kas bus kai tos secializuotos kompiuterines sistemos taps protingesnes,kurybiskesnes uz zmones ? kam robotam bus reikalingi zmones ? nebent zologijos sode.
Shinigami 2014-03-31 21:51
Robotas ne žmogus. Jis elgiasi taip kaip yra užprogramuotas. O jei ir besimokanti dirbtini intelektą tai nereiškia, kad jis bus kaip žmogus. Savanaudiškos savybės kaip noras vadovauti ir kontroliuoti kitus, pas žmogų išsivystė evoliucijos eigoje ir tai yra užprogramuota žmogaus genuose. O ne jo auklėjime. Todėl nereiškia kad dirbtinis intelektas nueis tokiu pat keliu kaip ir žmogus. Ir iš vis, kad jis turės išlikimo instinktą. Todėl, matricos tikimybė yra labai menka. O kas svarbiausia reikia skirti du skirtingus dalykus. Dirbtinis intelektas ir automatizacija. Tai visiškai skirtingi dalykai. Ir šiame straipsnyje kalbama apie automatizacija darbe, o ne dirbtinį intelektą. Juk AutoCAD automatizuoja daug žmogaus darbo (automatiškai apskaičiuoja tai kas reikia, arba automatiškai nubraižo tai kas reikalinga). Bet AutoCAD nėra protingesnis už žmogų kuris su ją dirbą. Kad ir butelių pripilstymas gėrimu. Jis yra automatizuotas nuo butelio praplovimo, iki supakavimo į dėžes. Bet šiame procese joks dirbtinis intelektas nėra naudojamas. P.S. todėl mintis apie robotu valdomą pasaulį yra tik paranoja nuo per didelio fantastinių filmų žiūrėjimo. Arba šiaip psichologinis sutrikimas.
jusski 2014-03-31 22:06
Ateities perspektyvus darbai: Prostitucija ir ... daugiau net sunku kazka sugalvoti. Kadangi visus rodos likusius darbus gali atlikti robotas (na ne siandien bet ateityje) kai kalba eina apie kazkoki mechanini veiksma. Intelektinius veiksmus irgi kompiuteriai zymiai geriau atlieka - ziurim Watson. Net jei "siliciui" bus per sunku mastyti kaip "zmogui", tai ne beda nes galesim sukurti kaip kokias "kepenis" atskiras zmogaus smegenis (jei jos tokios ypatingos).