Pokyčiai, kuriuos pajus visas pasaulis: JAV pati apsirūpins visa reikalinga energija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

manciukaz 2014-04-06 13:53
Ka tai reiškia, ogi tai, kad jav atsiras dar keli šimtai multimiliardieriu, ir tiek. Paprasti žmonės kaip dirbo už 10usd/h taip ir dirbs, o jei jų pritruks atsiveš iš meksikos
Laurynas19 2014-04-06 14:31
Turbūt supranti, kad didžioji dauguma tų multimiliardierių yra multimialiardieriai todėl, jog dirba ne dėl atlygio, o todėl kad nori dirbti, ir jie dirba daug daugiau valandų nei tas tavo paminėtas "paprastas" žmogus. Blogiausia yra tada, kai kokiu nors būdu tas "paprastas" žmogus gauna valdžios ir pinigų ir vienintelis dalykas ką jis sugeba tai tik leisti ir mėgautis tais pinigais... Todėl poto kiti "paprasti" žmonės rašo tokius paprastus negatyvius komentarus
Pumper 2014-04-06 14:50
lol. Čia tai gerai sugalvojai. O aš taip niekaip ir nesupratau, kodėl ten tie milijardieriai išleidžia šimtus milijonų politikėlių papirkinėjimui, kad tie mokesčius mažintų jų versliukam, iš kurių jie gauna dešimtis milijardų gryno pelno kiekvienais metais, o valstybė turi jų darbuotojam mokėti įvairias kompensacijas, nes atlyginimo neužtenka pragyvenimui. Pasirodo visa tai vyksta dėl to, kad tiem milijardieriam pinigų nereikia.
Shinigami 2014-04-06 16:31
Milijardieriai - tai tie žmonės kurie sugeba sugalvoti kažką naudingo žmonijai. Arba aktyviai stengiasi kad tie naudingi dalykai butu panaudoti ir išplistu visame pasaulyje. Jei ne tie milijardieriai kurie sukuria darbo vietas ir naudingus dalykus žmonijai, tai tie tavo paprasti žmonės vis dar sėdėtu medžiuose ir krapštytu nosis.
Shanti 2014-04-06 16:53
Bet kodel kiekvienas geopolitinis konfliktas naudingas amerikai
mirtis 2014-04-06 17:07
todel kad ta konflikta pati JAV ir inicijuoja... P.s. Cia labiausiai reikia atkreipti demesi i tai, kad gamyba iseina is Kinijos, o visa kita tik detales...
kionig 2014-04-06 17:28
Nes ten gyvena visi Žydomasonai ir Illliuminati Ir ten kur vyksta kiekvienas konfliktas yra naftos.. O žinai gi, kad amerika kaip narkomanas, be naftos negali.. Tai štai kodėl jai tas naudinga
manciukaz 2014-04-06 18:14
Labai retais atvėjais tie miliardieriai sugalvoja kažka naujo, dažniausiai tai bankininkai, finansu makleriai ir panašiai kurie, net nesukuria jokio realaus produkto, tai žmonės kurie iš kitų sunkaus darbo kraunasi sau turtus, o tiems žmonėms neleidžia nei atostogu išeiti nei susirgti, moka kyšius daro viska, kad darbuotojams reikėtu mokėti kuo mažiau, bet jų niekas neteisia, nes jie perdaug turtingi
T 2014-04-06 18:23
Pagal wikipedia duomenis jei jinai bus išgaunama taip pat JAV jos liko tik 11 metų. Rusijoje 21 metams. Viso pasaulyje naftos liko 46 metams. Jau kartą buvo grandioziniai planai JAV autonomiškai apsirūpinti energetiniai resursais, bet jų buvo atsisakyta.
immortallt 2014-04-06 19:02
manciukaz, matau labai mandras, tai ko nesi koks finansų makleris, kuris dirba per mėnesį po 300-360h? Tiek dirba JAV finansų rinkose, teisėje, konsultacinėse įmonėse, kurie kažko siekia. Pas mus dirbama 168h per mėnesį. Ai tiesa, jie mėnesio apmokamų atostogų neturi. Milijardus gali paveldėti, gali uždirbti. Uždirbti galima savo gebėjimais, kaip Gates'as, Jobs'as ar tas pats Zuckeberg'as, arba gali uždirbti nuo kapitalo. Nuo kapitalo, tai gali būti panašiai kaip nuo indėlių, tik kai tavo turimas kapitalas 100mln, tai palūkanos normalios yra bent 10mln. O turint rimtų gebėjimų galima ir kaip Buffet'as po 30-40% metinę grąžą pastoviai varyti, kas nuo milijono per 20 metų reiškia 190 milijonų, o per 40 metų virsta 36 milijardais.
nondescript 2014-04-06 19:18
Taip buvo prieš pora šimtų metų, dabar rinka greitai keičiasi, jei nori neprarast savo pinigų, turi kurti inovacijas, šiandien tu bankininkas, o rytoj žiūrėk jau benamis. Darbuotojai patys pasirenka būt darbuotojais, niekas nedraudžia kurti savo verslo, parašyk gerą verslo planą nuo A iki Z ir tikrai atsiras remėjų, gaila bet mažai kas parašo, o tiktai keikias
Arthuras 2014-04-06 19:29
Tikrai ne visi milijardieriai ir milijonieriai savo pinigus uždirbo atnešdami kažką naudingo visai žmonijai ar tuo labiau, ne visi uždirbo juodu darbu/intelektu/idėjomis. Taip, turint omeny tokius asmenis kaip Bill Gates, Larry Ellison (nebūtinai IT sritis) ir t.t. - tie žmonės savo neeilinėmis idėjomis, intelektu sukūrė daug darbo vietų, produktų, kuriuos naudojame visi ir t.t. Tačiau nemažai yra tokių, kuriems netyčia pasisekė, kurie paveldėjo, kurie gavo priėjimą prie gamtinių išteklių, padedant korupcijai ir t.t. Tokių žmonių nevertinu ir nelaikau jų turto didelio darbštumo/intelekto požymiu. Meluoji. Va, gyvas pavyzdys Romanovas - na atėmė iš jo banką, na ir kas?.. Toliau sau gyvena Maskvoje, tikrai neskursta, pinigų kaip šieno turi, toliau kokį verslą suks. Nebūkim naivūs.
Shinigami 2014-04-06 19:33
Tai iš kur tie milijonieriai atsirado jei nieko nesukūrė? Iš motinos tarpkojo su pinigų maišais išlindo? Niekas negimsta su pinigais. Žinoma juos gali paveldėti, bet tėvai vis tiek turėjo juos uždirbti. Milijonieriai moka tik grašius tiems kurie kažką kuria? Pasakyk tai silicio slėnio programuotojams ir inžinieriams. Ar kitu kompanijų mokslininkams kurie sukuria visas tu kompanijų technologijas. Kad jiems tik grašius moka. Spėju jie iš tavęs gardžiai pasijuoks. Juk gaunant tik grašius už savo darbą jie nevažinėtu prabangiausiais automobiliais ir negyventu brangiose vilose Pinigų nedaug gauna tik tie kurie nieko nesugeba sukurti. O be tu kurie kuria gyventu medžiuose. Visi kiti uždirba pakankamai arba daugiau nei jiems reikia. Kaip ir sakiau. Didelius pinigus uždirba ne tik tie kurie kažką sukuria, bet ir tie kurie užsiima verslu kuris naudingas žmonijai. Kad ir naftos magnatai. Jei jie nepumpuotu naftos tai vis dar su arkliais jodinėtum. Nors jie nieko nesukuria, bet jie atlieka žmonijai naudinga darbą užsiimdami naftos ir kitu energetinių resursų gavyba. Tas pats ir su didžiųjų parduotuvių įkūrėjais. Tai labai patogu, nes viskas yra vienoje vietoje ir galima sutaupyti daug laiko norint apsipirkti. Nereikia lakstyti po visa miestą, kad gautum tai ko tau reikia.
sabotan 2014-04-06 20:02
nes tie konfliktai toli nuo jav ir paljiecia kitas ekonoikas o ne jav o jav tai naudinga
Arthuras 2014-04-06 20:12
Nėra nieko blogiau bendram valstybės gyventojų gerbūviui, nei labai stambus verslas. Apie smulkios parduotuvėlės/įmonėlės atidarymą gali tik pasvajot. Nemanau, jog verta net diskutuot šituo klausimu.
Vytax 2014-04-06 20:31
Tokiose išsivysčiusiose šalyse kai JAV nauji milijardieriai atsiranda labai, labai retai. Dažniausiai vien tik inovatyvių produktų dėka, kaip kad pavyzdžiui Mark Zuckerberg ar Bill Gates. O kiti JAV miljardieriai savo turtus paveldi karta iš kartos, kaip antai Rockefeller ar Rothschild šeimos. Ir šios šeimos savo turtus sugeba tiek daug metų išlaikyti tik labai sėkmingų nuolatinių investicijų dėka. Todėl nereikia stebėtis, kad dauguma milijardierių yra iš finansų sektoriaus. O štai jei norite tapti milijardieriumi, tai jums reiktų krautis į lagaminus ir keliauti į bet kurią besivystančią didelę šalį, pavyzdžiui į Kiniją, Rusiją ar Indiją. Būtent šiose šalyse tapti miljardieriumi tikimybė didžiausia. Nes čia rinkos dar tik besiformuoja, tad tinkamu laiku atsiradus tinkamoje vietoje galima suformuoti monopolį. Čia ir valstybinis sektorius korumpuotas, papirkus tinkamus žmones galima gauti beprotiškai pelningų projektų.
Arthuras 2014-04-06 20:35
Teisybė. Paėmus Rusiją - joje jau gana nemažai milijardierių. Šiek tiek pavėluota. 2000 metais buvo 8, dabar jau 110 milijardierių.
immortallt 2014-04-06 20:44
Tie, kurie pinigus vagia, tai ne verslininkai. Verslo apibrėžimas šiuo klausimu yra labai aiškus: moralės normos nesvarbu, svarbu nepažeisti įstatymų. Moralės normos, tai pvz ar atleisti vienišą 2 vaikų motiną, kuri realiai šūdą mala, o ne dirba, ar atleisti gerai dirbantį darbuotoją, kuris neturi nei vaikų, nei žmonos. Moralė diktuoja atleisti gerai dirbantį. Dėl dirbančių po 12-16h per parą, aš tau nupasakojau situaciją tų, kurie JAV uždirba dirbant samdomą darbą per metus po milijoną US$ ar daugiau, o dažnai vėliau nuo to savo kapitalo arba uždirba didinant pradinį kapitalą pasiskolinant arba gaunant akcijų dalį nuo įmonės, teisininko atžvilgiu, tampant partneriu.
Arthuras 2014-04-06 20:58
Galima informacijos šaltinius apie gaunamą uždarbį? Ir be abejo, ne apie vienetinius atvejus.
007 2014-04-07 08:45
Aš niekada negaliu suprasti ką kai kuriem lietuviam Amerika padarė, kad tokį piktumą laiko. Aš suprantu, kai kurių šalių ir JAV interesai skiriasi, kartais JAV veiksmai gali būti diskutuotini, bet ką lietuviui konkrečiai JAV padarė? Ar šios šalies paramą ir partnerystę yra pikti veiksmai?? O Rusija atvirkščiai, kiek praeitam šimtmety skriaudų pridariusi ir dar jas neigia. Suprask, lietuvis, pats kaltas. Visi čia kaifavo nuo gyvenimo sovietinėje Rusijoje, bet išdavikai spjovė savo draugui į veidą ir pabėgo į Europą.