Jau pasirodė „atspausdinami“ namai (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2014-04-09 11:50
Tik nėra jokios šilumos izoliacijos, kas pvz mūsų klimatu yra būtina.
kestutisz 2014-04-09 12:07
Tai šilumos izoliaciją galima tuo pačiu berti į tarpus, jei tik reikalas būtų. Tik, kad vieno dalyko nesupratau - 10 namų per dieną, kas per betonas, kad taip staigiai sustingsta ir iš karto išlaiko visą svorį? Ar betonas tik apdailai? Vizualizacija nieko įdomaus, įdomu būtų realų video pamatyti p.s. pagooglinus tuos "namus", klausimų apie izoliacija kaip ir nekyla, panašu visa konstrukcija ir taip ant langų laikosi :) http://inhabitat.com/chinese-company-as ... /?extend=1
Shanti 2014-04-09 12:20
Neisdegtu pas mus toks dalykas, nes jau ima isigalioti kad galima statyti tik A klases namus, o ne sitokius kartoninius kaip amerikoj.
immortallt 2014-04-09 12:39
Ateityje manau tikrai veiks tokie dalykai, bet sistema turėtų būt daug sudetingesnė, sienos storesnės ir daugiau izoliacijos šilumai. Iš esmės turėtų net eiti panaudoti patį betonąir sukurti oro tarpus darant struktūras iš jo.
Aquarius 2014-04-09 12:48
Vaizduotę palavinkit, nes viskas čia įmanoma. Reikia ekspermentuoti, kadangi su šia technologija galimybės neišsemiamos. Betoną galima maišyti su kokia tik nori medžiaga. (kanapių pluoštas, šiaudai, o jei dar įterpus seną gerą lietuvišką molį...). Galima pastatyti ekologišką A klasės, pasyvų namą, kuris CO2 abzorbuotų į save. Nebūkit stabdžiai, jei pamatėt vieną pavyzdį, tai nereiškia, kad visame pasaulyje reikia naudoti tas pačias medžiagas, tą pačią formavimo techniką ir užpildų sistemą.
immortallt 2014-04-09 12:58
Išmok skaityti, visi sako, kad dabartinė technologija dar nepakankama, niekas nesiginčija dėl potencialo.
bahuriux 2014-04-10 00:00
Deja deja molis viena is nedraugisku medziagu zmogui del radono ir kitu radioaktyviu medziagu koncentracijos jame, taip pat ir betonas, del granito skaldos jame, granite yra tiek urano drusku, kad urano isgavimas is granito greit taps perspektyviu uzsiemimu. Pasidare baisu? Nereiketu issigasti, nes dozes labai mazos, o gerai vedinantis tos dozes isvis tampa nepavojingos. Vedinima turiu galvoj senobini atidarant langus bent du kartus paroj, arba priverstini. Taip kad ekologiskiausia medziaga atrodo yra mediena ir siaudai, kuriu as labai nemegstu, kaip statybiniu medziagu, O va smelis ir kalkes yra ekologiski ir nekenksmingi zmonems, visi baltos spalvos lengvi ir sunkus blokeliai, kalkinis skiedinys ir kalkinis tinkas. Zmones per daug svaigsta su tais A, ne A, ir tt. namais. Jei statoma sau tai jokio skirtumo ar tavo namas tures sertifikata, ta prasme ar tu isiteksi i 15W/m^2*metams sildymui. ar tai bus 16W/m^2*metams ir jau tas namas nebebus pasyvus, bet nebus ir to hemorojaus su sertifikavimais, jei nekreipti i tai demesio isvis. Jei ka tai pats baigineju statyti +/- pasyvu nama ir px ar 10W, ar 20W jis sunaudos metams kvadratui, tai yra niekingai mazi skaiciai, kad tai turetu isvis kazkokia reiksme realiam gyvenime. 3D printeriai namams labai perspektyvus ir as kartais pasvajoju apie tokius, vizualizacija zinoma niekam tikus sitam straipsny, bet technologija tikrai super, galima butu iterpti ta silumine izoliacija i sienas, paciam spausdinimo procese. Galima naudoti putbetoni, maltas polistirolo atliekas+smulkus betonas. Bet dar geriau manau yra isvis ekstrudiniu budu gaminti istisus namo gabalus per visa auksta, na tokiu principu kaip gaminami blokai, bet tada butu tie namai daugmaz vienodi del technologiniu procesu, bet pigus. Apskritai mano nuomuone isvis namai yra per brangus ir reikai ieskoti technologiju, kaip juos atpiginti, bent jau per puse. Kazkas klause kaip galima atspausdinti taip greitai tiek daug namu, nes is patirties visi zino, kad betonas kieteja bent jau para, kad butu galima bent jau antra sluosksni uzmesti, 3 paras kad psiektu 50% stiprumo, prie 20C ir daug dregmes. Nezinau ka jie zada naudoti, bet as daryciau toki misini, vanduo, zvyras, smelis, cementas, stiklo pluosto siuliukai (atliekos) mikro armavimui ir galiausiai stiklo vanduo (silikatiniai klijai) kad betonas greitai sukietietu minuciu begyje, jis butu imaisomas/sumaisomas tik pacioje spausdinimo galvoje, nes jei uzkietetu del kazkokiu tech. problemu mazai nepasirodytu ji isvalyti is vamzdynu. Siatip galima spausdinti, kad ir visa nama per diena iskarto. Tos nelygios banguotos sienos is po spausdinimo (vartikali plokstuma) man pasirode labai grazios, kaip isores ir vidaus dekoracija nereikia nei tinko.