Švedijos saugumo policija: Rusija ruošiasi ginkluotai agresijai šalyje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

O_O 2014-04-10 10:11
Švedai sako - švedai žino
faktas 2014-04-10 12:44
Man labiau primena kitą strategiją - Rusija daro informacinį triukšmą, kad mažiau matytųsi realūs planai. Švedijos tikrai nepuls, pajėgumai per maži. Pulti Švediją tas pats, kas pulti visą Skandinaviją.
kiesza 2014-04-10 15:37
Kam pult Švediją kuri priklauso galybei vakarietiškų organizacijų, bei randasi už jūrų, marių nuo Rusijos, kai palei nosį esti didžiuliai Ukrainos Rytai, su kurių aneksija pasaulis jau susitaikęs..
gagu 2014-04-10 16:39
O gal Kremliaus užslėptos ambicijos kur kas didesnės nei Ukraina, Moldova. Gal svajoja užkariaut visą Europą ir dar daugiau? Nepamirškime, kad Hitleris panašiai svajojo ir siekė. Tai nereiškia, kad to imsis rytoj, bet laikui bėgant ir esant palankiom sąlygom, ką gali žinot...
Arns 2014-04-10 17:40
Švediją be pasaulinio karo sukėlimo? Maža, nes izoliuotu visiškai save, strategiškai negautu galimybės tankais pravažiuoti per Europą ir pan. Jei jau vadovaujamės II pasaulinio karo logika, tai be didesnių pasekmių tik Balkanuose dabar galėtum pasidaryti placdamą armijai. O sunkesniuoju keliu, reiktu imti Lenkiją, iš kurios jau visa Vidurio Europa atsidurtu po kojomis. Bet patys suprantat, kad to nė nebus svarstoma, kol NATO bent jau vidutiniais žodžiais gins savo poziciją...
vanduo4 2014-04-10 18:05
Manau, kad Rusija jau nebeturi sansu netiketai pasiekti rezultatu karineje srityje. Cia greiciau vyksta abipuse reakciju y rizikas zvalgyba. - Domimasi kaip abidvi puses greitai priima sprendimus, kaip juos vykdo ir kokie pajegumui. Rusija jau pasieme tai kas butinai jiems reikejo - Krymas. O rytine Ukraina - tik pagal galimybes. - Beje, Rusija kuria tarptautinius precedentus provokuodama vakarus priimti atitinkamus sprendimus. pvz.: Kosovo nepriklausomybes paskelbimas "atriso" rankas Rusijai pasiimti Osetija bei Abchazija ir Kryma Kas toliau: 1. prorusisku riausininku deportacija is Ukrainos atristu rankas kitoms salims "isvalyti" savo teritorijas (pvz.: Kinija pravalytu Tibeta, Islamiskos salys kitatikius); 2. jegos panaudojimas pries rusus Ukrainoje ir sekmingas rusus armijos yvedimas y Ukraina - sudarytu salygas betkuriai saliai betkada yvesti savo armija y kita saly ginant savo piliecius; 3. autonomiju paskelbimas sukeltu sumaisty pirmiausiai Europje - didziosios valstybes skiltu y mazesnes. (skaldyk ir valdyk); 4. fiziskai naikinant rusu separatistus Ukrainoje, ta paty veliau darys Rusijos spec. pajegos pries prodemokratinius protestuotojus Rusijoje. Jau dabar jie naikina Cecenijos teropristus. Isvada: Rusija elgiasi kaip moteris seimoje - negaledama pasiekti savo tikslu argumentais, bando yvesti daugybe sumaisties, sudaryti daugybe kliuciu, kad butu lengviau perskirstyti ytakos zonas. Ydomu ar Vakaru vyriskasis pragmatizmas atsilaikys. Tam gresmes yra, nes moteris nurimsta tik esant gerai ekonominei padeciai, kai jos argumentai tampa beprasmiskais. Bet ES dabar vis dar jauciama krize - Ispanijoje ir kt. daug bedarbiu, zmones nepatenkinti. Bet tai tik y nauda - bus perziureti vakaru pasaulio saugumo kriterijai. Finansu krizes metu labai stipriai optimizavosi finansinis - ekonominis sektorius. Treciojo pasaulio salys nesugebetu konkuruoti netgi turedami panasias techmologijas. Jie pralaimetu vien del veiklos neefektyvumo. Efektyvumas kainuoja. Dabar vyksta veiklos optimizavimas kariniu poziuriu. Tikekimes tuo viskas ir baigsis. Visgi ytariu, kad arteja Rusijos griutis.
vanduo4 2014-04-10 18:23
Zinute prof. Landsbergiui... - Jis mano, kad Rusija reikia perimti spaudziant tiek ekonomiskai tiek fiziskai. ES jam yra tik "Dura". Hmmm. Chodorkovskis tai bande padaryti, deja atsedejo durnelis kalejime didziaja daly gyvenimo, nes buvo per skystu kiausu pripazinti jog pralaimejo. Landsbergis seka jo pedomis. - Kodel neapsimoka spausti Rusijos jega, o geriau palaukti kol ji pati sugrius?: 1. Kultura: spaudziant Rusija, ji izoliuosis. Jau dabar ji blokuoja TV kanalus ir pan. Vykdo placia cenzura, tad zmoniu visiskai nepasieks vakarietiska kultura. O zinant rusu mentaliteta - rusai yra vergu tauta (tarnauja carui ir tuo didziuojasi) - kulturine izoliacija Rusija padarytu dar labiau vieninga ir pavojinga; 2. Ekonomika: a) rusai uzsiima tik tuo, kas labiausiai pelninga. Esant izoliacijai, ji pradetu pati viska gaminti ir taip taps visiskai nepriklausomu totalitariniu - kariniu rezimu. Geriau kai Rusija bendradarbiauja su kitomis salimis. Manau bus daug efektyviau, kai Vakarai suras alternatyvu dujoms ir naftai, ir staiga ju atsisakius, Rusijos ekonomikai pasibaigtu tragedija. Pvz.: yra gandu, kad USA nesuinteresuota stabilia Meksika, todel netiesiogiai leidzia USA klesteti narkotiku rinkai, o tai ardo Meksikos vidaus tvarka. Beje, narkotiku keliu USA apsivalo nuo silpnu individu. b) Vakarai is verslo su Rusija turi daug pajamu. Tai padeda vystyti rytinius ES regionus, bei mainais uz produktus, gauti atgal uz dujas isleistus pinigus; 3. Saugumas: Rusija turi atominy ginkla. Kokia garantija, kad kazkam neuzplauks jo panaudoti? 4. Strategija: svelnus spaudimas ilgainiui padaro maziau zalos, o rezultatas tas pats. Kamikadzes stilius Japonijai pergales neatnese.
gagu 2014-04-10 23:08
Na išvardyjai, ko, dėl ko nereikėtų daryt, bet kažkaip trūksta alternatyvų ką reikėtų daryt, apart atsiribojimo energetiškai. Mat problema gana rimta gaunas. Jei ES ir NATO užmerks akis ir nieko nedarys, tai lyg ir atsisakytų svarbių principų ant ko pastatyti (teisingumas, saugumas). O nestabdoma Rusija, tikėtina, kad toliau žengs pirmyn. Užėmusi Krymą, Rusijos visuomėj pasireiškė pritarimas, palankumas valdžiai, pasireiškė visuomenėj nacizmas, Rusijos visuomenej patiko, kad jos teritorija didėja, dėl to lyg ir pradėjo ignoruot, kad vargingai gyvena. Šiuo atveju ES lyg ir įsivarė save į kampą, žadėjo Ukrainai draugystę, bet kas tada, jei ES paliks Ukraną vieną kovoti su Rusiją. O dar Budapešto memorandumas. Nepasijaus Ukraina išduota? Nenusmuks pasitikėjimas ES, JAV?