Vorai įveikė Mazdą: atšaukiami 42 tūkst. automobilių  (0)

Japonų automobilių gamintojų Mazda atšaukia Jugtinėse Valstijose apie 42 000 automobilių Mazda 6 dėl vorų, kurie dėl nežinomų priežasčių mėgsta apsigyventi būtent šiame modelyje, praneša puslapis Engadget. Tiesa, pastaroji problema japonų kompanija kankina jau ne vienerius metus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija teigia, kad atšaukiami automobiliai, pagaminti tarp 2009 m. rugsėjo 14 d. – 2011 m. gegužės 2 d. bei aprūpinti 2,5 litro keturių cilindrų varikliais. Būtent jų varikliuose vorai mėgsta sukti savo lizdus. Jų voratinkliai gali užkimšti kuro bako vamzdelius. Tai gresia kuro nuotėkiu ir transporto priemonės užsidegimo galimybe.

Mazda Motors atstovai teigia, kad dėl vorų kol kas nebuvo incidentų, kuriuose nukentėtų žmonės. Be to, dėl šios problemos kenčia tik tie automobiliai, kurie eksploatuojami Š. Amerikoje, kadangi susiduriama su tam tikra vorų rūšimi, gyvenančia JAV pietiniuose regionuose.

Grąžinti gamintojui automobiliai Mazda 6 bus patikrinti, ar juose nėra vorų; taip pat bus atliktas profilaktinis valymas, kartu atnaujinta programinė įranga, kad būtų išvengta perteklinio spaudimo kuro sistemoje.

Beje, apie vorų hobį įsikurti būtent Mazda 6 automobiliuose buvo sužinota dar 2009 m. spalio mėnesį. Savo ruožu, gamintojas 2011 m. kovą buvo atšaukęs 35 000 automobilių dėl galimai kilusio gedimo pavojaus. Reikia manyti, kad japonų ekspertai pradės glaudžiau bendradarbiauti su gyvūnijos ekspertais bei sukurs naujų technologijų, kurios neleis, kad technika būtų taip lengvai išvedama iš rikiuotės.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: