Kaip internete pažiūrėti tai, kas Lietuvoje užblokuota?  (2)

Matyt, kiekvienam, kuris domisi naujovėmis, moka užsienio kalbą, mėgino pažiūrėti reklamuojamą nemokamą filmą ar tiesioginę transliaciją oficialiose svetainėse, teko pamatyti juodą ekraną su žeminančiu užrašu: „Atsiprašome, bet žiūrovams iš jūsų šalies šis turinys neprieinamas.“ Neliūdėkite – štai keli sprendimai, kurie nemokamai ar bent nebrangiai leis pamatyti uždarą „Hulu“, „YouTube“ ir „Veoh“ turinį, lyg vietiniams naudotis „Netflix“ bei „Amazon“ paslaugomis, stebėti sporto ir renginių transliacijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasaulis vis prisimena, jog pas mus vienas didžiausių piratavimo židinių Europoje. Tik užmiršta, kad būtent mums blokuojama daugybė legalaus turinio, kuriuo nemokamai džiaugiasi „atsakingojo“ pasaulio gyventojai. Įgudę gali patys rasti būdų, kaip jungtis naudojant VPN ar kitos šalies „proxy“ serverius ir taip apeiti apribojimus, tačiau yra ir labai paprastų būdų, kuriais pasinaudoti gali kiekvienas.

„Hola!“ – už geresnį internetą

Šiuo metu tai pati paprasčiausia ir pigiausia paslauga, leidžianti naršyti bet kurios šalies interneto turinį, lyg jungtumeisi iš ten. Prieš kurį laiką pradėję primygtinai diegti reklamas „Hola!“ kūrėjai buvo suerzinę vartotojus, tačiau šiuo metu viskas grįžo į seną vagą.

Paprasčiausias būdas pasinaudoti nemokama funkcija – apsilankyti svetainėje, susikurti nemokamą paskyrą ir viršuje rodomame langelyje „Enter site to access“ surinkti svetainės, kurioje norite lankytis lyg vietinis pavadinimą.

Visą kitą „Hola!“ atliks automatiškai – parodoma, prie kurios šalies jungiatės, prisijungimui pavykus jus nukreipia į svetainę ir toliau dirbate lyg amerikietis (rusas, iranietis, britas ar italas – tai jau priklauso nuo svetainės).

Dar patogiau naudotis įdiegus „Hola!“ interneto naršyklių papildinį – geriausiai tam tiks „Chrome“, iš bėdos – „Firefox“ ar „Internet Explorer“. „Chrome“ papildinys rodomas dešiniame viršutiniame kampe, paspaudus jį ir langelyje surinkus norimos svetainės pavadinimą programa pati užtikrins reikiamos šalies VPN jungtį ir atidarys svetainę.

Be to, „Hola!“ programėlės „Android“ ir „Windows“ mobiliesiems įrenginiams taip pat įveikia regiono apribojimus. Tiesa, čia bus kiek sudėtingiau – reikia pasirinkti, kuriai programėlei „Hola!“ leis jungtis „iš kitos šalies“.

Be to, pavyzdžiui, norint naudotis ne lietuviška „Google Play“ programėlių parduotuve reikia dar ir telefono nustatymuose išjungti buvimo vietos nuorodas ir išvalyti buvusių prisijungimų pėdsakus (programėlės „cach“ atmintį).

Kad ir kaip būtų, galiausiai pavyko įsidiegti ir „Watch ABC“ programėlę, ir pažiūrėti joje tik amerikiečiams prieinamas rodytų laidų serijas, tačiau tai nėra taip elementaru, kaip žiūrėti turinį kompiuteryje.

Be to, svarbu prisiminti, kad „Hola!“ nemokamai ir be apribojimų leis per mėnesį peržiūrėti 1 GB turinio, po to jungties greitis bus stabdomas iki 1 Mbps/128 kbps. Norintys visą laiką naudotis maksimaliu greičiu turėtų išsipirkti „Premium“ narystę, kainuojančią 5 dolerius per mėnesį.

„ProxiMate“ – pažadas veikti greitai

Tik atviro kodo programomis ir privačiais „Proxi“ serveriais pagrįsta paslauga veikia tik kompiuteryje, įdiegus naršyklių „Chrome“ arba „Firefox“ papildinius. Žadama milžiniška greita veika pasiekiama tuo, kad „Proxy“ jungtis naudojama tik svarbiausiems kodams persiųsti, turinio siuntimas vyksta tiesiogiai.

Tiesa, šio papildinio oficialioje „Chrome“ programėlių parduotuvėje nerasite, jį reikia įsidiegti tiesiogiai iš „ProxMate" svetainės sekant nelabai sudėtingais nurodymais, kurie, deja, surašyti anglų kalba.

Be to, nemokamai galėsite žiūrėti ne visų tiekėjų turinį. Norintys gauti pakankamą greitį, nematyti įkyrios reklamos ekrano apačioje, gauti daugiau paslaugų ir turėti galimybę naudotis greitesne bei patikimesne DNS prisijungimo paslauga, turėtų kūrėjams paaukoti 3 dolerius, už kuriuos jie visą tai suteiks 31 dienai.

Įdomus „bažnytinis“ verslo modelis apeinant mokesčius, tačiau išmėginus nemokamą dalį, suprantama, kad „ProxiMate“ gali apeiti ne tik juos. Įdiegus šį papildinį MTV laidas internete galima žiūrėti lyg amerikiečiui ir nebūtinai veikiant „Hola!“.

„ProxiMate“ galima naudoti ne tik neprieinamo turinio peržiūrai ir savo IP adreso slėpimui (tam tinka ir „Hola!“) – programa lengvai įveikia darbo vietoje ar mokslo įstaigoje įdiegtus apribojimus, neleidžiančius jungtis prie vienos ar kitos paslaugos.

Jūsų IP adresą į kitą šalį gali perkelti bet kuri VPN paslauga, tačiau nemokamų jų beveik niekas nesiūlo, geriausiu atveju gausite 7 dienų bandymų laikotarpį. O ir skirta VPN jungtis greičiau savo privatumo apsaugai, negu turinio siuntimui, todėl gerokai lėtina naršymą.

Kitas metodas – susikurti „Proxy“ serverį ar pasinaudoti „Tor“ naršykle, tačiau tai irgi gerokai sulėtins veikimą, tad vaizdo filmus žiūrėti bus labai nepatogu.

Jei galite šiek tiek sumokėti

„Hotspot Shield“. Iš esmės tai privatumą ir saugumą užtikrinanti VPN jungtis kompiuteriui ir visiems nešiojamiesiems įrenginiams, tačiau tuo pat metu „Hotspot Shield" užtikrina galimybę gana paprastai iš bet kurio pasaulio regiono prisijungti prie bet kurio ne visiems teikiamo turinio.

Prisijungimas trunka apie 20 sekundžių, po to viskas veikia puikiai – lieka pasiryžti mokėti 4,99 dolerio per mėnesį arba 29,99 dolerio per metus. Mobiliesiems įrenginiams taip pat puikiai tiks ir „Surf Easy VPN“ arba „SuperVPN Free" programėlės, už kurių naudojimą taip pat reikės mokėti.

„Unblock-Us“. Itin patogi interneto išlaisvinimo priemonė, nes veikia faktiškai visuose įmanomuose įrenginiuose – nuo kompiuterio iki išmaniojo televizoriaus, nuo mobiliojo įrenginio iki „Play Station 4“ žaidimų kompiuterio. Savaitę galite paslaugą bandyti nemokamai, po to ji kainuos 4,99 dolerio per mėnesį.

„Media Hint“. Veikia tik „Chrome“ ir „Firefox" naršyklėse. Nemokamai bandyti galima vieną dieną, toliau mokėsite 3,95 dolerio per mėnesį arba 39,50 per metus. Visais kitais požiūriais, tai labai panaši į kitas VPN paslauga, užtikrinanti papildomą asmeninių duomenų saugumą, leidžia nuslėpti savo IP adresą, naršyti internete anonimiškai ir, aišku, apeiti visus apribojimus, taikomus Lietuvai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(21)
(0)
(11)

Komentarai (2)