Jaunų vairuotojų „sugebėjimai“: servise prašo sureguliuoti sėdynę, pritvirtinti kilimėlį ir pripilti langų ploviklio

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

FtBall 2014-04-10 13:13
Ratą pakeist moterims kartais tiesiog fiziškai neįmanoma, o ir lemputės pakeitimas kui toliau, tuo sudėtingesnis tampa. Tepalų papildyt taip pat ne kiekvienam - reikia nusipirkt tinkamų. Vienas iš nedaugelio dalykų, kurį tikrai galima pačiam padaryt - prisipilt langų skysčio. Aišku, ir sėdynę reikėtų mokėt pačiam pasireguliuot.
Wolfy 2014-04-10 13:19
Tai, kad kas išdėstyta straisnyje, daugelį dalykų galiu suremontuoti. Atseit kompiuterį pats taisyti negali ar mašinos Ko mašinoje pats neesu keitęs, tai stiklo ir dujų įrangos pats nestačiau, tai tik tiek dalykų nedariau. O visokias dalis pasikeisti, ten tarkim radiatorių, stabdžius ar dar ką, tikrai nėra sunku tik užema laiko.
FtBall 2014-04-10 13:27
Taip, yra žmonių, kurie patys remontuoja ir suremontuoja. Bet kai norint sankabą pakeist, reikia išmontuot pusę variklio ir paskui reikia sudėt, atsiranda rizika, kad kažką ne tinkamai prisuksi. Su senais automobiliai paprasčiau buvo - visa variklio galvą buvo galima namų sąlygom susikonstruot.
aurimokas 2014-04-10 13:28
Jeigu automobilis paprastas, tai tepalų pakeitimas pravėsus varikliui yra maksimum 15 minučių darbas. Jeigu automobilis prigrūstas reikalingos ir nereikalingos elektronikos, tai net tepalų, ar tos pačios lemputės pats nepasikeisi, nes automobilio kompiuteris apsipils klaidom. Kiek žinau nauji Audi modeliai turi būti jungiami prie kompiuterio jeigu keiti tepalus Pačiam nekartą teko keisti važiuoklės dalis, tepalus, radiatorių, įivairias lemputes, ratus pasikeisti. Nieko ten nėra sudėtingo...
Shakurazz 2014-04-10 13:47
Visų pirma, Delfi yra gaidys, panašu, kad gaidėja ir technologijos.lt, perpublikuodamos ano straipsnius. Iš įžangos: „vairavimo mokymo specialistai sako, kad esant tokioms žinioms iki tragedijos – tik vienas žingsnis“. Toliau: „Vairavimo kursus Kaune baigusi pašnekovė atskleidė, kad vairavimo mokykloje nebuvo kalbėta apie tai, kaip prižiūrėti automobilį ir kaip pataisyti smulkius gedimus.“
immortallt 2014-04-10 14:12
Aurimokai, tu supranti, kad pvz kai kurie žmonės daugiau uždirbs per tą laiką, nei pats pasikeis tepalus ar dar kokią detalę? Aišku, kilimėlį susitvarkyt ar sėdynę pasireguliuot, tai čia pyzdiec.
Liandar 2014-04-10 14:57
Na, kada žmonės su 20 metų senumo mašinomis važinėja, tai bepigu sakyti, kad galima pačiam beveik viską susiremontuoti, bet kada dabar automobiliuose daugiau elektronikos nei mechanikos, tai pačiam atlikti rimtesnius remontus be specialių žinių yra sunkoka. Suprantama langų skystį sunkiau pasikeisti netapo
HardAxe 2014-04-10 15:12
Nu senoj mašinoj prie visko prieiti galima. O turint patirties ir naujasnę lengviau ardyti. Naujoj viskas pritaikyta taip, kad užsidgė lemputė - važiuok į servisą. Tepalo, aušinimo ir langų skystį papildyti gali pats vartotojas visose mašinose. Tepalui keisti kompo reikia tam, kad mašina pati skaičiuoja kada bus sekantis keitimas. Kas tame blogo? Tiesa, pvz pas mane langų skysčio papildymas turbūt sudėtingesnis negu tepalo/tasolo pagal bakelio vietą. Įdomu kiek žmonių pripila langų skysčio į tasolą http://www.ecotecautogas.com/images/gal ... 1.8-02.jpg trys geltoni aptarnaujami dangteliai, gyliausiai įkištas tikras
Shinigami 2014-04-10 15:33
Kiek reikia pačiam tvarkyti automobili priklauso nuo to ar tau iš vis yra įdomus automobiliai ir kiek pinigų turi. Jei tau automobilis tik nuvažiavimui iš taško A į tašką B ir daugiau apie ji nieko nenori žinoti, bei turi daug pinigų tai veži pas specialistą. Žinoma jei neturi pinigų ar tau pačiam įdomų tvarkyti automobili, tai pats ir tvarkaisi. Kad ir viena mergina manęs prašė jai išrinkti nauja procesorių. Kai realiai turėjo mintyje visa kompiuterį.
1337 2014-04-10 15:52
IMHO atlikt paprastą servisą (tepalai, filtrai, valytuvai. lemputės ir rato pakeitimas) privalo mokėti kiekvienas save gerbiantis vyras. Čia yra vienas iš tų dalykų, kaip mokėjimas užsirišti kaklaraištį, švariai nusiskusti barzdą ar praleisti damą pro duris. Čia jau ne profesijoj ar uždirbamuose piniguose esmė, tiesiog yra dalykai kuriuos kiekvienas tikras vyras privalo mokėti. O jei jau tokie elementarūs dalykai vyrui yra per sudėtingi ir atsimušinėjama atmazais "o aš per valandą daugiau uždirbu", tai tokiam piliečiui ir vaikus kaimynas dažniausiai "padirba"
immortallt 2014-04-10 16:15
Kiekvienas tikras vyras, turėtų mokėti prisiųsti sagą, pasidaryti namų ruošos darbus, sugebėti išlaikyti šeimą ir nekelti rankos prieš šeimą nei fiziniu, nei prischologiniu būdu. O jau tepalus pasikeisti? wtf?! Čia gal kai pimpalas mažas, tai norint kažkuo didžiuotis toks poreikis atsiranda. Mašina tai daiktas, daiktas, kuris nieko nereiškia, bet kai kam tai vyriškumo centras žiūriu. Čia turbūt iš to ir priešprieša elektromobiliams - ten tepalų nebus, nebus ir oro filtrų (tik salonui). P.S. tepalų nekeisčiau niekad, pasipildyti teko, kaip ir keisti ratą jau net 2x teko, ir nė karto sau. Valytuvų keisti neteko.
ISG 2014-04-10 16:18
Pritariu 1337. O man masinos remontas yra kaip ritualas Ir pvz tepalu keitimas uztrunka pora valandu. Paimi alaus, nuvarai i garaza, pasitvarkai, tada iskeli masina. Pakeli viena puse, isgeri alaus, pakeli kita puse, isgeri. Pasitiesi kilima, lendi po masina, tada prisimeni, kad neturi i ka supilti senu tepalu, isgeri alaus, begi namo paimti koki bliuda. Grizti, atsuki varzta, kol letai kapsi telepai, atsikineji vos pasiekiama filtra, megaujiesi alum. Ir tt... tai tikrai nera 15min darbas Be to kai krapstaisi prie masinos visada yra ka nuveikti O tie "vyrai" kurie to nemoka, as juos vadinu tiesiog LOXAIS. VYRAI - TECHNIKA. MOTERYS - MAISTO RUOSIMAS. Kas cia kam neaisku.
Shinigami 2014-04-10 16:26
demukazz 2014-04-10 16:30
+1
ISG 2014-04-10 16:32
Ka jus cia nusisnekat Prie ko cia UZDIRBTI? Nuo kada viskas matuojama PINIGAIS? As uzdirbu pakankamai, kad remontuoti menkiausia suda geriausiam servise, bet mane, kaip normalu vyra, tiesiog traukia prie technikos, man patinka tai daryti. Taip pat kaip ir patinka namo grizus dulkintis. Tai kas geriau, ar vyras kuris uzdirba pinigus, pats tvarkosi savo technika, kapoja malkas, ir patenkina savo moteri, ar tas kuris tik uzdirba, ir ale patenkina savo moteri?? WTF? Manau, kad patenkinti moteri tai nera tik isdulkinti ja. O kaip namu ruosa? Pergegs lempute, kviesi meistra kaip koks loxas ar kaip? Moteris bus patenkinta,kad jos vyras sugeba viska visose srityse, ar ne?
immortallt 2014-04-10 16:47
Tai va būtent, tau patinka pasikrapštyti! Tai ir šaunu. Bet kaip čia kai kurie vyriškumą matuoja pagal tai, ar lenda po mašina, ar ne.
Simplicity 2014-04-10 16:51
Visi gruziniški tostai turi prasidėti „Išgerkim už tai, kad“
kestutisz 2014-04-10 16:51
Va, čia esminė dalis. Garažas. Jo nuoma - min kokie 150lt/mėn (kažkada nuomovausi, nemanau kad atpigo, juolab metalinių garažų išvis Vln sumažėjo). Arba alternatyva - nuosavas namas (bendras parkingas irgi netinka), ir tai irgi ne pigiau. Vasia su savo garažiuku gerokai pigiau (kažka remontuotis nereikia kas mėn) jei skaičiuoti per metus :)
1337 2014-04-10 17:25
O prie ko čia dabar šeimos išlaikymas, smurtas, kažkokie vyriškumo centrai ar galų matavimai? Aš kalbu apie elementarius darbus kurie nereikalauja absoliučiai jokių įpatingų automechanikos žinių ir tokio dalyko nemokančio žmogaus tikrai nenorėčiau matyti savo žentu. Kaip ir lochelio nemokančio įsisiūti sagą, išsilyginti kostiumo ar paruošti vakarienę žmonai. Lygiai kaip ir nenorėčiau marčios, kuri nežino kuo skiriasi mikrobangė nuo viriklys. Nebūtina aišku šiais laikais tai žinot, nebūtina būti profesionalu šefu ar automechaniku, bet pats faktas kad žmogus to nežino ir nesugeba jau pakankamai daug pasako apie žmogaus ribotumą ir "nežinau, nenoriu žinoti ir man apskritai viskas px kas ne mano darbas" požiūrį į gyvenima. Na bet čia gal aš per daug senamadiškai mąstau, kad yra dalykai kuriuos privalo mokėti kiekvienas vyras ir kiekviena moteris O prie ko čia elektromobiliai? Nieko blogo nematau, kad kažkam reikės mažiau priežiūros.
Anonymous 2014-04-10 17:32
Tikri vyrai, kurie uždirba tiek, kad kiti už juos dirba, žmonai tenkinti samdo profesionalus, O jei rimčiau - tai vairuotojų bukumas priežiūroje baigsis dar daugiau kompiuterių, kurie neleis važiuoti, jei nėra langų skysčio. Foolproof - kad koks šoferis neignoruotų perspėjimo lempučių