Daugumoje įmonių naudojamas Microsoft Office - pinigų išmetimas į balą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AP0323 2014-05-09 11:20
nereikalingas tas officas 90 % darbuotoju, uztektu libreoffice ar cloud office'u
kestutisz 2014-05-09 11:54
Tą suprasdami M$ jau prieš 15 metų prie jo prilipdė Outlooką, kuris įmonėms sukuria žymiai didesnį viso paketo naudingumo įspūdį :)
kroitus 2014-05-09 12:13
Ir vistiek įmonės jį naudoja pagrinde kaip el. pašto programą, nepaisant to, kad galimybės žymiai didesnės.
Niemand 2014-05-09 12:15
Na tai 365 office'as ir išėjo į debesėlius... MS sukuriama vertė - tai ne atskiros programos, o jų ekosistema. Kelių žmonių įmonėje gal ir pakaktų libre su dropboxu, bet didelėse įmonėse visi duomenys turi būti susieti. MS siūlo visą sprendimą - tarkim NAVY plius CRM sharepoint bazėje plius office'as, pilnai integruotas į sharepoint'ą. Analogiško sprendimo realizacija naudojant nemokamas programas kainuotų dešimtis kartų daugiau.
immortallt 2014-05-09 12:22
Jo, kartą pažaidžiau su berods libreoffice ar openoffice. Prisidariau darbo visai dienai, kai blogai programa suprato kai kurias formules ir formatus - pusės dienos darbas nuėjo šuniui ant uodegos ir teko iš naujo dayri. Kilnojant dar daugiau balagano būčiau prisidaręs.
Shinigami 2014-05-09 12:45
Taip, maišyti MS Office ir libreoffice negalima. Nes yra specifinių elementu kiekvienoje iš programų kurių nesupranta kita programa. Arba visi naudoja MS Office arba libreoffice. Bet ne abi programas vienoje įmonėje. Tada problemų nebus. Ir dar reikia žiūrėti nuo įmonės darbo specifikos. Ar ji dažnai keičiasi dokumentais su kitomis įmonėmis ar ne. Nes jei dažnai keičiasi tai reikės ir su kitais tartis dėl naudojamos programinės įrangos.
Simplicity 2014-05-09 13:49
Jei kalbėsim apie verslą, tai kol visur yra naudojami MS formatai, tol be MS OFFICE bus sunku išsiversti. Galima, kaip siūlo Shinigami, pastoviai derinti veiksmus su esamais/būsimais klientais/partneriais, tačiau daug paprasčiau yra įsigyti MS OFFICE biuro programų paketą. Žinoma, jei matuosim per lietuviškų atlyginimų prizmę, tai MS OFFICE kainuoja beprotiškus pinigus, tačiau vakariečiai dėl kelių šimtų eurų galvos nesuka. Viena iš mano prižiūrimų įmonėlių savo apskaitininkei be jokių svarstymų paėmė Office 2013 Pro paketą (1 darbo vietos kaina— 540€), nors būtų pakakę ir Office Home & Business 2013 už 270€.
immortallt 2014-05-09 14:14
Priklausomai nuo darbo, bet paderink su viso pasaulio statistikos departamentais, kad jie nuo MS Office pereis ant libre office. Jei tau reikia tik kažką parašinėti minimaliai, žinoma galime be MS Office išsiversti ir bėdų nematysi, bet jei tau realiai tenka keistis dokumentais, ir kad tik juos peržiūrėti, tai nieko nebus. Naudosi MS Office ir tokių nesąmonių negalvosi, kaip visus partnerius įkalbinėti pereiti prie open source.
justinas.petravicius 2014-05-09 17:31
Right. Sėkmingai naudojamo Libre/Open Office pavyzdžiai Europoje: 1. Tai sakot, kad neįmanoma naudotis? Būtų mano valia tai iš viso visi tik LaTeX naudotų.
immortallt 2014-05-09 17:38
Viskas įmanoma. Valstybės institucijom paprasčiau - jos turi didelę įtaką. Kalba eina apie verslą. Tiems, kuriems nereikia duomenų iš išorės pereiti lengva, tiems, kurie renka duomenis iš išorės nuolat iškart doc ar xcl formatu, jiems pereiti neapsimoka ir sumokėti, kad ir 300 eurų atrodo pigu.
Niemand 2014-05-09 19:09
Atkreiptinas dėmesys, kad visi projektai valstybės, t.y. subjektų, kurie gali sau leisti pinigus pavėjui leisti. Nemokamų sistemų integracija yra labai brungus malonumas, o didelėje įmonėje office'as be integracijos su CRM ir(ar) dokumentų valdymo sistemomis negali veikti.
Anonymous 2014-05-09 22:29
O tai didelių įmonių - dauguma? Spėju, per visą šalį nemažai įmonių sutaupytų, kurioms nereikia galingų ms paketų.
Simplicity 2014-05-09 22:44
Nemanau, kad keli šimtai eurų, net ir nedidelei įmonei, yra tie pinigai, dėl kurių reikėtų leistis į kompromisus. (Vėlgi, rašau iš airiškų pozicijų.) Office 2013 eina jau su integruotu OneDrive, turi krūvą nemokamų šablonų, kurie pasiekiami keliais mygtukų paspaudimai, .docx ir .xlsx formatai yra plačiai paplitę. Jei lygiagrečiai paleisim LO ir Office 2013, tai darbas su Office 2013 yra gerokai patogesnis. Didžiausia blogybė, su kuria yra tekę susidurti naudojant LO ir OOo— sulaužomi MS Office macrosai.
technologas 2014-05-09 23:29
Peržiūrai šiaip .pdf yra, juos Libreoffice sėkmingai eksportuoja.
immortallt 2014-05-09 23:47
Pažiūrėčiau, kaip tu peržiūrėtum xcl
Kadras 2014-05-10 00:09
Kaip dauguma cia rasete, zinoma kad pradzioje kainuos zymiai brangiau pereiti prie nemokamu alternatyvu, bet cia momentinis pabrangimas, ilguoju laikotarpiu, tai tikrai atsipirktu, nes ateityje atnaujinant operacine sistema ir office, nereikes moketi, kaip siuo metu opi problema su win XP. Pirmas pwz soves i galva Gyvenat uzmiesti, kuriame jau yra irengtas vanduo is miesto ir vasarom mokestis uz vandeni kartais siekdavo apie 100+lt nes reikia laistyti darzus ir panasiai, ziema maziau, bet irgi apie 50+lt. Taigi išsikasi sulini, kurio kaina sieke beveik 4k litu, siurblio ir kita iranga, su atvedimu prie namo apie 2k litu. Bendroj sumoj gaunasi apie 6000lt. Taip pradine investicija tikrai didele, bet per 10metu tikrai atsipirks, o veliau vanduo praktiskai nekainuos.
immortallt 2014-05-10 02:39
Jeigu šulinys neišdžius, pasiseks iš pirmo karto iškasti, jis neužsiterš ir iš viso vanduo bus tinkamas vartoti
laimius 2014-05-10 10:33
Yra niuansų dirbant su Libre ar open office, aišku ir integravimo su kitais MS produktais nėra,bet ne visiems to reikia. Čia jau priklauso ar to išvis reikia. Tas jei tik atlikti nedidelius paskaičiavimus ir galutinius rezultatus pateikti - uzteks tik open, ar komercinius pasiūlymus padaryti, dar kokius dokumentus. Perėjimui jei blogai rodo dokumentą galima turėti vieną licenziją ant vieno PC ir konvertuoti, o visus kitus tarkim 20-30 PC turėti su libre. O kad yra nesuderinamumų ir tarp skirtingų versijų office - tai jau susidūriau. Tad nėra ko tikėtis kad open bus identiškas MS office. Kiek iki šiol esu daręs darbų su MS office manau būčiau galėjęs išsiversti su nemokamomu office. Tiesa su Office lengviau pradėti dirbti, bet kai įpranti su kitais - nebemoki su MS
mch0lic 2014-05-10 12:57
Peteris Hofmann'as, žmogus kuris buvo/yra atsakingas už Miuncheno prieėjimą prie Linux, visuose mano skaitytuose intervių paminėdavo, kad trumpoje perspektyvoje (5m) priėjimas prie atviro kodo yra kur kas brangesnis nei M$ licenzijų pratesimas. Pagrindinė priežastis pereiti prie linux buvo saugumo užtikrinimas (m$ nebegalės šnipinėt + greitesnis saugumu spragų lopymas), taip pat atvirojo kodo produktus kurti ir tobulitni galės vietinės IT kompanijos taip sukurdamos naujas darbo vietas mieste / šalyje. Kas dėl pačio Office'o ir dėl kitų produktų, tai kai kur tikrai įmonės išleidžia daugiau nei reiktų, tačiau jei juos tenkina jų pajamos-išlaidos -> pelnas, tai tikrai niekas nepuls pereidinėt prie libreoffice/openoffice ar kokio kito produkto. Lietuvoje man teko dirbt keliose įmonėse ir visose dalis darbuotojų būtų galėję dirbę vien tik su open source'u. Galbūt nebūtų pavykę sutaupyt labai daug, bet už tą sumą tikrai būtų pavykę pasamdyt dar keletą darbuotojų, ar tuos pinigus išleist esamų darbuotojų kvalifikacijai kelt.
sigun 2014-05-10 14:03
Lietuvoje irgi buvo toks bandymas. Kokiais 2007 gal. Aplinkos ministerijoje. Savo laiku buvo stipriai išreklamuotas. Prieš kelis metus jų IT vadas paklausus apie tai labai nenoriai kalbėjo. Anot jo didžiausia problema su išoriniais dokumentais. Paklausus ar jo žodžius galėtume pacituot savo vadams, apskritai nutraukė pokalbį. Matyt tikrai nelabai nusisekęs bandymas pereiti. Skirtingai nuo Miuncheno neužteko galios ir užsidegimo projektą vykdyt bent 10 metų, kad paveiktų ir aplinkinius. Beje, kalbant apie Miuncheną, tai apie 2007 metus kai jau visi pradėjo galvot ar verta nuo XP pereit prie vistos ir pora metų vėliau prie Win7, Miunchenui reikėjo galvoti kaip pereiti net ne nuo XP ir net ne nuo win2K, o nuo WinNT. Tad jiems apmokymai ir migracija pagal sudėtingumą ne taip skyrėsi kur migruoti.