Volvo pradėjo masinius bepiločių automobilių bandymus  (0)

Anksčiau ar vėliau bepiločiai automobiliai taps masiniu reiškiniu. Ir jei po JAV teritoriją jau kuris laikas važinėja Google bepiločiai automobiliai, tai Europoje pirmąja žada tapti kompanija Volvo, savo prototipus pradėjusi testuoti Švedijos viešuose keliuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija žada, kad Gotenburgo mieste pasirodys iki 100 tokių mašinų prototipų, rašoma puslapyje Volvo Cars. Kasdien jie nuvažiuos apie 50 kilometrų pasirinktais kelių maršrutais.

Volvo projektas vadinasi „Drive Me“. Jo įgyvendinimo metu bus bendradarbiaujama su federaline valdžia ir savivaldybėmis bei oficialiais asmenimis. Volvo atstovai pareiškė, jog jos automobiliai savarankiškai dali daryti praktiškai viską: laikyti atitinkamoje kelio juostoje, valdyti greitį, taip pat organiškai įsilieti į bendrą automobilių eismą.

Švedų kompanija planuoja, kad jos sukurtas autopilotas masinę rinką pasieks palaipsniui. 2014 m. bus išleistas modelis XV-90 su įdiegtu prisitaikančiu prie aplinkos sąlygų kontroleriu ir kelio krašto atpažinimo sistema. Kiekviena iš šių funkcijų gali laikinai perimti iš vairuotojo valdymą, tad žmogus galės bent iš dalies pailsėti.

Kalbėdama apie visiškų bepiločių automobilių pasirodymą, kompanijos Volvo specialistai mano, kad visa tai bus įmanoma tik tuomet, kai bus žymiai daugiau tokių automobilių: kelyje jie galės keistis informacija vienas su kitu.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(16)
(3)
(13)

Komentarai (0)