Nepaisant nieko: Prancūzija parduos Rusijai karo laivus „Mistral“  (6)

Prancūzija neatšauks 1,2 mlrd. eurų sutarties parduoti Rusijai karinius desantinius laivus, nes šio susitarimo atšaukimas labiau pakenktų Paryžiui, o ne Maskvai, pirmadienį sakė prancūzų diplomatiniai šaltiniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vašingtonas ir kai kurie partneriai Europoje spaudė Prancūziją iš naujo svarstyti susitarimą tiekti modernią karinę techniką Maskvai. Paryžius sakė, kad persvarstys susitarimą spalio mėnesį, bet – ne anksčiau.

Tačiau pirmadienį prancūzų diplomatiniai šaltiniai sakė, kad 2011 metų sutartis su Rusija dėl dviejų desantinių laivų „Mistral“, su galimybe parduoti dar du, nebus trečio sankcijų Maskvai etapo dalis.

„Mistral“ nėra trečio sankcijų lygio dalis. Jie bus pristatyti. Sutartis yra apmokėta ir už jo netesėjimą būtų taikomos finansinės bausmės“, – sakė vienas šaltinis.

„Nubausta būtų Prancūzija. Lengva pasakyti, kad Prancūzija turi atsisakyti parduoti šiuos laivus. Mes savo dalį atlikome“, – sakė jis.

Rusijos gynybos ministerija kovo mėnesį perspėjo Prancūziją, kad ji turėtų atlyginti kontrakto kainą ir sumokėti papildomas baudas, jeigu atšauktų susitarimą.

Šaltinis Prancūzijos vyriausybėje sakė, kad JAV niekada oficialiai nepareiškė jokio susirūpinimo dėl šio pardavimo, ir pridūrė, kad tie laivai bus pristatyti be jokios ginkluotės.

„Nepristatome ginkluotų karo laivų, (pristatome) tik laivo griaučius“, – sakė šaltinis.

Pirmasis laivas, „Vladivostok“, turi būti pristatytas iki paskutinio 2014 metų ketvirčio, o antrasis laivas, „Sevastopol“, – iki 2016 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(18)
(4)
(14)

Komentarai (6)