Naujos kartos povandeninė kaukė leis kvėpuoti lyg sausumoje (Video)  (9)

Prancūzijos bendrovė „Easybreath“ sukūrė naujos kartos povandeninę kaukę, su kuria matyti ir kvėpuoti po vandeniu lygiai taip lengva, kaip ir esant ant kranto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak bendrovės inžinierių, pagrindinė tradicinių plaukiojimo po vandeniu kaukių konstrukcijos problema yra kvėpavimo vamzdelis. „Mes natūraliai atskiriame burną nuo nosies. Kitaip tariant, mes įkvepiame pro nosį ir iškvepiame pro burną, bet kai užsidedame kaukę, galime kvėpuoti tik pro burną“, – aiškina „Easybreath“ atstovas.

Tuo tarpu „Easybreath“ kaukė suteikia galimybę kvėpuoti natūraliai – pro burną ir nosį – nesibaiminant, kad kaukė užrasos. Be to, ji suteikia puikią 180 laipsnių kampo apžvalgą.

„Easybreath“ kvėpavimo vamzdelis įrengtas virš galvos, o ryškus jos antgalis plaukiant po vandeniu gerai matomas kitiems nardytojams ir katerių savininkams.

„Easybreath“ savybės padarė tokį didelį įspūdį specialistams, kad ši naujovė buvo įvertinta pagrindiniu inovacijų konkurso „Oxylane Innovation Awards“ prizu. Pranešama, kad „Easybreath“ kaukė Europos rinkai bus pateikta dar šį mėnesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(64)
(21)
(43)

Komentarai (9)