Ką daryti, kad išmanieji telefonai negestų?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2014-05-27 13:59
Pradžiai jų reikia bent jau negaminti taip, kad specialiai būtų netaisomi. Pvz turiu vieną lengvai daužtą egzempliorių - skilęs stikliukas už <10$, bet jis klijuotas prie to suknistai prabangaus amoled'o. Ir visa matrica kainuoja daugiau nei pusė sveiko aparato vertės.
punktyras 2014-05-27 14:24
Reikia balsuoti savo pinigine ir tokių nepirkti. Tada tokių negamins.
kestutisz 2014-05-27 14:42
Įdomumo dėlei peržvelgiau analogus - oficialus ekrano remontas visur praktiškai 400+Lt, nesvarbu dužo kiaurai ar tik voratinkliu apaugo. Deja net nematau ką kitą galima būtų imti (ir greičiausiai jau niekada nepirksiu jokio "flagmano"). Altenatyva tik pačiam imti statybinį feną ir atidrožti klijus, ar atiduoti tą atlikti jau prakutusiam savamoksliui.
Simplicity 2014-05-27 16:04
Visi tokio pobūdžio klijavimai atsiranda ne dėl to, kad būtų sunkiau suremontuoti, o dėl to, kad tai palengvina ir pagreitina surinkimą (suprask, sumažina gaminio savikainą). Tokie kaip aš žaidžiasi su lituokliais, karštu oru ir panašiom nesąmonėm, o oficialiuose centruose viską keičia gabalais ir išrinkimui/surinkimui sugaišta 30-60 minučių. Dirbant įgaliotame priežiūros centre, yra ir dar vienas geras dalykas— niekas nemykia ir nezyzia, kad brangu, į sąžinę ir sveiką protą neapeliuoja
lizunas 2014-05-27 17:32
Kad ne tik dėl telefonų, tarkim sugedo netbook'o matinimo lizdas, ir servise pasakė, reik keisti visą motininę. Tai nežinau, ką ten remontininkai vadina, kai nesugeba įlituoti naujo lizdo...
Splius 2014-05-27 17:35
Sony su xperia serija tai jau senu seniausiai pasiule.
immortallt 2014-05-27 20:07
Plonas, galingas, sąlyginai pigus ir remontuojamas. Rinkis tris.
FtBall 2014-05-27 20:23
Tie lietui pliaukiant pasišneku, tiek rankų nenusišluostęs paimu telefoną, bet per 3 metus naudojimosi smartais nieko blogo neatsitiko. Jei nepavyksta pabūt mėnesį neišmetus telefono, tai tada gal ir neverta pirkt flagmano. Vienintelis dalykas, kurios man trukdo - tai pernelyg lengvai susibraižantys ekranai. Tiek LG p920, tiek Nexus 5 dedu ant stalo ekranu į apačią, tai ~3 mėnėsius atlaikė... O per youtubą dar net pirmą Gorilla Glass 'bražė' 'peiliais'.
pazystamas 2014-05-27 22:15
Jei garantinis, tai jie daro kaip nurodo gamintojas, jei gamintojas duoda tik plokstes tai ir keis tik plokstes ir nieko nelituos. Jei ne garantinis tai galetu lituoti, bet gal gal neuzsiima, nes kiekvienas modelis turi skirtingas detales, o kai kurie gamintojai tiesiog neduoda komponentu. O jei pradetu patys burti tai turetu prisiimti atsakomybe, tai kam tas vargas jiems?
salemas5 2014-05-27 22:38
Kodel pavadinimas neatitinka straipsnio ??
immortallt 2014-05-28 00:56
Na nežinau dėl susibraižančio ekrano - HTC Desire jau kokius 3 metus minimum turiu, greičiausiai jau ketvirti eina. Ant pačio ekrano nė vieno įbrėžimo. Korpusą biški apibraižiau, kai važiuojant dviračiu >20km/h greičiu išmečiau. Telefonas puikiai veikia ir dabar, nukritęs net neišsijungė. Sekantis pirkinys nusimato HTC One M7, tikiuos bus ne prastesnis nei Desire. Nekeisčiau, jei nebūtų tokia ribota vidinė atmintis, o kortelė neatstoja vidinės atminties
slawcka 2014-05-28 16:53
Nu tai žmogau, dar galėjai pasakyt "nežinau, kodėl susibraižo ekranas- gi tik kaip pjaustymo lentelę jį naudoju" . Ar tu nematai elementarios priežasties? gal nereik dėt stikliuku žemyn? Ir išvis, kokia čia ergonominė, ar funkcinė prasmė taip dėt? O girdėjai apie apsauginę plėvelę? o apie tai, kad nedera su telefonu kišenėj ir metalinių daigtų laikyt, nes susibraižo? ARGHHHHH..
FtBall 2014-05-28 17:53
Priežastis elemetari - telefono forma. Apsauginė plėvelė irgi nėra variantas dėl nepatogumo. Man telefone esmė yra jo patogumas - todėl ir dedu lygia puse ant lygaus ekrano. O su metalu telefono niekada neliečiu - susibraižo į paprasčiausią medį ar plastiką.
immortallt 2014-05-28 18:06
Žinai, mano močiutei net kirvis nelaiko ilgiau 3-4 metų. Iš gero įrankio lieka prastas. Tai gal taip ir pas tave problema, kad daiktų nemoki saugot ir prižiūrėti? Telefonas, tai ne plyta. Kišenėje smartphone'us iš vis nešioti yra iškrypimas - baisiai atrodo, plėšo kelnes, negerai ir telefonui baigiasi.
kestutisz 2014-05-28 22:01
O kur juos dar nešiot? Rankinuką dar specialų turėt, ar tik namie ant laido laikyt? :) Mano planšetofonas į kišenę telpa - vadinasi ten ir gyvena, ir jie nuo to nusitrina tai čia jau iš tiesų gamintojo neapsižiūrėjimas - čia ne koks meno kūrinys už stiklo laikyti tik tinkamas. Čia gi visų pirma _mobilus_ telefonas, jam ne gigahercais girtis reikia, o atsparumu.
Anonimiausias 2014-05-28 22:28
Na taip, bet kiekvienas ismaniuosius telefonus gerbiantis zmogus, turi dekla ir visalaika jame laiko telefona. As manau bet koks telefonas susibraizys jei nesiosi su raktais. Siais laikais jie gaminami ne atsparumui, o rinkai kuri perka. Nezinau, kelniu taupo.
immortallt 2014-05-29 00:08
Aš nešioju arba švarko kišenėje, arba piniginėje. Sportuojant ant žasto arba pačio dviračio rėmo. O šiaip jei nenori kad susibraižytų, tai ir nelaikai su daiktais, kurie braižo. Nebent tu manai, kad telefonas gali būti visiškai atsparus braižymams ir kainuoti įkandamai. Dar aišku nori galingiausio, su dideliu akumu, plono ir gražaus. Nori kad nesibraižytų ? Imk seną gerą nokia.
ElniaRagis 2014-05-29 13:04
juokingiausia kaip nusiperka telefoną už 2k ir jam gandonkę už 20 litų , tai kam tau toks falgmanas, jei visą tą laiką kol jį turėsi jis atrodys kaip telefonas už 200 litų, ne geriau nusipirkt iki 1k kainuojantį ir jį atnešiot metus ar dvejus kaip reikalas. pastebėjimas dėl braižymosi labai geras, kaip minėjo tai ir peiliais ir plaktukais ir kuo tik ten nekankindavo tų gorilla glass ir lyg ir nieko, o čia netyčiom įsidėjai telefoną monetom, ar ne duok dieve su aštresniais raktais, jau vienas kitas įbrėžimas ir matyti. Taip, kad gorilla glass, manau, daugiau reklamos produktas nei konkrečios naudos. immortallt, švarkas man kol kas dar per daug oficialu ir nekasdieniška, nepraktiška. Piniginėje, otai kur pati piniginė randasi, rankoj? Kažkaip vėl nelabai patogu, nebent turi nuosavą automobilį ir nevažinėji viešuoju transportu kai jis būna sausakimšas (1G toks būna praktiškai visada su labai retomis išimtimis). Sporto metu pilnai pritariu, nes tada ypač pasijaučia jo trynimas į šlaunis.
immortallt 2014-05-30 00:56
Važinėjuosi tik viešuoju, retais atvejais automobiliu. Vyriška piniginė - per petį, patogu, atrodai kaip žmogus, o ne vaikigalis apsisnargliavęs. Nežinau, kaip jums tas ekranas braižosi, sakau, 3 metai, ant ekrano 0 įbrėžimų.
Jomajo 2014-05-30 04:33
kai tik nusipirkau s4 uzsisakiau ebay plevele kazkokia super duper, sumekejau apie 5svarus, taciau po puses metu nesiojimo kiekviena diena su raktais, monetom ir deliojimo, nera nei menkiausio ibrezimo. tiesa sioks nepatogumas spaudziant "home" nes pleveles storis 0.3mm bet galima priprasti.