Perversmas elektronikoje: energiją galima kaupti tiesiog laiduose (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2014-06-05 11:20
Tikrai įdomu, jei taip gražu, kaip viskas parašyta, ir kaina proto ribose, nusimato rimtos revoliucijos visoje elektronijoke ir automobiliuose.
Gediminas Jurgaitis 2014-06-05 12:49
jei bent 10% visu paistalu apie super duper baterijas butu realybej jau viskas aplink butu su batarkem.. nesuprantu, vos ne kasdiena isranda po kazkoki revoliucini akuma, bet va mobiliakai vis dar para sunkiai istveria, elektromobiliai kainuoja kaip "ferariai" o nuvaziuoja ant batareikiu tik iki darbo i viena puse.. kazkokia fantastika su tais akumais..
immortallt 2014-06-05 12:54
Jei padaromas atradimas, jam pasiekti lentynas reikia minimum 2 metų. Akumai patobulėję, kol kas Tesla turi geriausius, bet patobulėję ne tiek, kiek norėtųsi. Aišku, ne viskas pasiekia lentynas, nes ne viską pavyksta pramoniniu būdu gaminti, bet kiekvienas toks atradimas priartina sekančią baterijų revoliuciją.
peeplt 2014-06-05 13:02
Jai isradimas pasiroditu vykes ir butu pradetas placiai taikyti, revoliucija butu ne tiek elektronikoje kiek energetikoje. Abejoju kad sis budas leistu saugoti pakankama energijos kieki kad zenkliai pakeistu elementaraus telefono tarnavimo laika. O vat jai paziureti globaliau, tai jau visai kita situacija. Visi elektros tinklai bendrai paemus galetu kaupti pakankamai reiksminga energijos kieki. Kitaip sakant issisprestu vienas didziausiu energetikos sektoriaus uzdaviniu. Atsirastu tam tikras saugus buferis, leidziantis atsisakyti brangiu ir neefektyviu akumuliaciniu sistemu.
sabotan 2014-06-05 15:42
Visos jos turi trukumu ar tai tarnavimo laikas ar ikrovimo greitis ar talpa ar jos kaina va visu situ dalyku suderint neiseina dazniausiai reikia aukoti du dalykus
Mindzaugas 2014-06-05 23:16
Pff... kondensatorius iš laido. Gerai pamąsčius vistiek nerandu pritaikymo, kur jis būtų pranašesnis už tipišką elektrolitinį kondensatoriu ar baterija.