Rusija rengia atsaką dėl JAV karių Lietuvoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2014-06-10 13:44
Jie net jei numestų atominę, tai nebūtų karinė grėsmė. Nusibezdėtų vakarų kareivis prie Rusijos sienos - būtų karinė grėsmė. Patys rusai provokuoja, puola, telkia karines pajėgas ir net 1/10 nėra to, kiek Rusija prikišus. Kuo greičiau ir platesnės ekonominės sankcijos bus taikomos, tuo geriau.
Arns 2014-06-10 14:02
immortallt, reikalas ne karinės ginkluotės kiekis, o pasirengimas. Keli tūkstančiai kovinėje parengtyje kareivių, prie pat sienos, visados verčia padidinti būdruma. Ypač jei neįleidžiami stebėtojai (neteko girdėti jog į šias pratybas būtu pakviesti stebėtojai iš Rusijos), nes pavyzdžiui per Rusijos-Baltarusijos pratybas "Zapad", įprastai būdavo pakviečiami stebėtojai iš NATO šalių. Be to viešai visi žinom kokiais pagrindais vyksta pratybos, tad bet oficialiais pareiškimais pusės jau senai apsikeičia prieš kiekvienas šių metų pratybas, nesvarbu iš kurios pusės yra vykdomos.
kestutisz 2014-06-10 14:31
Nagi, ir ką jie galėtų padaryti? Užimti gal kokio Monako dydžio valstybę? Farsas ir tiek.
immortallt 2014-06-10 14:41
Į Ukrainą irgi pasikvietė stebėtojus?
Arns 2014-06-10 14:47
Išmokti reiktu sukonkretinti tau mintis...
azotas 2014-06-10 14:53
sizofrenija rusam ir tiek, nesenai net suomiam su svedais pagrasino, kad nestotu i nato.
Kirtiklis 2014-06-10 14:58
Patys prifarširavę Karaliaučių kareivių ir technikos, o čia kelių kareivukų išsigando. O be to, ar tik ne per pratybas kažkoks rusų lėktuvas turėjo/ skraido dabar ir fotkina?
kroitus 2014-06-10 15:21
Kai Rusija vykdo didžiausias karines pratybas, 10 km nuo Lietuvos sienos, su keliasdešimt tūkstančių karių, tai viskas tvarkoj. Bet kai NATO rengia pratybas, keli šimtai km nuo Rusijos, su keliais šimtais karių, tai jau tragedija ir agresijos rodymas?
Niemand 2014-06-10 15:23
Taigis jie patys tą sutartį su LR nutraukė, kur stebėtojus numatė
Arns 2014-06-10 15:33
s http://alkas.lt/2014/05/06/rusija-iteik ... usitarima/
Shinigami 2014-06-10 18:25
Rusija plaukioja su karinių laivu Lietuvos ekonominėje zonoje ir gazdina civilių laivus ir tame nemato nieko blogo. NATO kariai Lietuvoje yra atsakas į Rusijos agresija. O ji dabar daro atsaką į šita atsaką?
immortallt 2014-06-10 18:25
Esmės nekeičia. Tai Rusija siunčia karinius laivus į Lietuvos teritorinius vandenis. Tai Rusijos lėktuvai "pasiklysta" Lietuvos teritorijoje. Tai Rusijos kariai vykdo ar bent jau vykdė veiklą Ukrainoje. Tai Rusijos kariuomenė buvo dislokuota prie pasienio ir vykdė pratybas neplanuotas. Tai Rusija didina kariuomenę prie Kaliningrado ir dislokuoja branduolinį ginklą. NATO kalba apie kelių šimtų karių dislokavimą. Tai agresija? Dantų krapštukas prieš peilį - tikslesnis palyginimas būtų. Nepatinka Rusijai NATO bendradarbiavimas ir rodo agresija, kad didintų įtampą sąjungoje.
GTRooTube 2014-06-10 18:58
immortallt Matyt teisingiau pasakyti nebegalima. Visiškai su tavimi sutinku.
Skywalker 2014-06-10 20:21
Na ir protingi komentatoriai. Kartais tikrai daug veiksmingiau, nei pats straipsnis.
Arns 2014-06-10 20:25
klaidingiau nei immortallt susakyti ir nebeįmanoma. Tiesiog tipinis pavyzdys, kai viena ausimi išgirstama, ir toliau jau kažkas vablenama. 1) Rusijos laivai (teritorija už teritorinės jūros). Ten Lietuvai priklauso pirmumo teisė žvejoti bei teisė ten išgauti gamtos turtus. Laivyba, infrastruktūros tiesimas (dujotiekiai, naftotiekiai, jūriniai kabeliai ir pan) derinamas dalykas, tačiau nėra privalomas. Tad jei dėl saugumo kelis laivus nukreipė, nėra didelio skandalo, bet kokios rimtesnės karinės pratybos, palyginti nedidelėje Baltijos jūroje, kur intensyvi laivyba, visados ant to "kliūna". 2) Pažeidimai reti, tačiau jei domėtumeisi kada keliami NATO lėktuvai, žinotumei, kad iš praktikos visada kylama pasitikti skrendančius bombonešius arba padidinama parengtis skrendant dideliai grupei naikintuvų, nes oro erdvės "kolidorius" pakankamai siauras virš Baltijos jūros. 3) VBS "įrodymai"? Net ukrainiečiai pradėjo atsisakyti tokių terminų, nes įrodymų neranda. O be jų, tai toks pat teiginys, kaip kad NATO pajėgos padeda ukrainiečių armijai šturmuoti svarbius taškus... 4) Ką reiškia "neplanuotas"? Pranešta bei pasirašytas leidimas - legitimu. Nėra jokios praktikos, kad prieš tiek ar tiek laiko informuoti, kad vyks pratybos. Kaip matome ir iš NATO, prireikus didinamas mokymų skaičius, dažninami ir gausinami esami mokymai, jei matosi poreikis kuo geriau pasiruošti. 5) Kaliningradas - Rusijos teritorija, tad nėra reikalo kritikuoti, kad savo šalyje, išdėsto savo kariuomenę. Visai kas kita, kai ne tos šalies kariuomenė išsidėsto pasienyje. 6) Atominis ginklas Kaliningrade daugiau mitas, be jokių patvirtinimų. Tačiau norint, aišku gali atskristi tiek bombonešiai tiek atplaukti povandeniniai laivai, galintys gabenti tokią ginkluotę. 7) "Agresija" painus žodis. Jei susitarimuose, tegu ir žodiniuose, Rusijai žadėta, kad tokių dalykų nebus, iškart kyla natūrali pastarosios reakcija, kad kiek dar toli bus nukelta "riba". Kitas reikalas, visados natūraliai kylantis klausimas, ką veikia kaimyninėje valstybėje nuolatinė svetima armija. Kokie daliniai dislokuojami, ir ar jie adekvatūs paaiškinimams (juk sakykim jei bombonešis atsirastu "oro patruliavimo" misijoje, kiltu pagrįstų klausimų, koks jo dislokavimo tikslas)
immortallt 2014-06-10 21:05
Arns, baik šūdą malti.
Arns 2014-06-10 21:11
mielas troli, gal galų gale argumentus pradėsit dėstyti? Žodis žvirbliu išlekia, o briedį reik atvesti. Tačiau briedžių baidotės, tad VBS plepalus paskleidęs, nuolat paliekat kitiems surasti argumentus, kad apgintu Jūsų išsakytą poziciją.
immortallt 2014-06-10 22:13
Nematau reikalo, su viešųjų ryšių įmonės atstovu, kuris vingrybėmis suka iš situacijos ir nepripažįsta faktų.
andriulis 2014-06-10 22:16
Kol kas jokių faktų iš raudonojo trolio taipogi. Tik ... ką pats susigalvojo. ........ akivaizdžiai visus erzina, trolina, vaikšto plonyte linija, tarp teisės pažeidimų (Čia kalba apie ES šalis). Kai jiems kažkas duoda pastabą, tuomet užsidėję lavroviškas ........ akis pradeda mekenti apie kažkokius dvigubus standartus,ignoravimus, fašizmus, genocidą, ir t.t. ....... naikintuvai netingi ir šalia GBR sienų paskraidyti ir paerzinti. Praeitą mėn net karinis laivas ........ papuolė i GBR teritorinius vandenis. Viskas daroma apgalvotai, tikrinama reakcija, bet raudonasis trolis sako, jog m.......neįsitenka į siaurą neutralią zona. Matomai ir technika naudojasi girti ir vis vingiuoja tie riba. Nepavyko ...........iškelti Proton raketos nešėjos su milijardiniu kroviniu, bet ir dabar pradėjo ieškoti sabotažo vakaruose. P.S Kodėl lyginami senovės mongolai su dabartine rusija: citata ". Imperijos ir religinį mesianizmą. Rusija, panašiai kaip mongolai, tapo žemių rinkėja, kuriai žemių rinkimo procesas yra svarbesnis už galios plėtrą, susisijusią su šiuo procesu" http://www.geopolitika.lt/?artc=707 Prieš rusijos piliečius ar mongolijos piliečius nieko blogo neturiu, bet prieš šiuo metu rusijos valdžios vykdomą politiką esu prieš, nes jie elgiasi kaip http://lt.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cingischanas Komentaru nieko įžeisti nenorėjau.
Arns 2014-06-10 23:00
andriulis, tai gal pats tikrinkite faktus? Nes vėl, apart neaiškių įžeisto berniuko sapalionių, nieko konkretaus neparašėte. Dvigubi standartai? Kas tai, kam tai? Gal nori pasakyti jog KAM nebeturim, tad NATO kariai tampa Lietuvos kariai? Gi kai Lietuva rengia savo pratybas, nesigirdėjo nė vieno nusiskundimo iš Rusijos pusės, bet kai Rusija surengia savas, jau pradedama rėkti (gal Baltijos laivynui kur nors Baikalo ežere, anot berečių, reiktu mokymus atlikti?). Va čia tai dvigubi standartai. Lygiai kaip ir "Kardo kirtis 2014", gal papasakosit pasaką, kaip prieš metus buvo nuspręsta jog reikia keleto tūkstančio karių, tankų, bombonešių... O štai Rusijos išaugusius mokymus, tik NATO gali įvardinti "galimu jėgos demonstravimu" ir "gąsdinimu" ... P.S priešiškumas tautai net spinduliuoja Jūsų kalboje.