Kokia dar atsinaujinanti energija? JAV mokslininkas ragina atsipeikėti ir išmokti skaičiuoti (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Mast3R 2014-06-13 00:58
Pasidomek stuxnet (ar duqu) . Praktiskai turi branduoline bomba savo viduj, kuria anonimiskai bet kada detonuos priešiška valstybe, turinti stipria kibernetine armija Ir kuom tersia kraštovaizdį? Man tik puošia.
CiukCia 2014-06-13 08:29
Del vejo jegainiu ir as nelabai suprantu. Ju pagaminta energija kainuoja beveik 3 kartus brangiau nei dabartine rinkos kaina. Tam kam atrodo, kad vejas nemokamas paaiskinsiu. Vejo jegaines pagaminimo kastai milziniski. Jei jos pagaminama elektra kainuotu pigiau ji niekada neatsipirktu. + technine prieziura ir remontas. Tai yra kvailiausias zmogaus isradimas.
Acme 2014-06-13 09:32
dalis yra apie 4,5-5%, kai atominėje bomboje >90%. Kiek atvejų buvo, kai kibernetinė armija įsilaužė į atominę elektrinę ir ar tai iš viso įmanoma, nes stunex virusas pateko į Irano sodrinimo gamykla? Ar nespekuliuoji, neturėdamas pakankamai žinių apie tai kas vyksta atominėje elektrinėje?
immortallt 2014-06-13 10:34
Šiuo metu rinkos kaina Lietuvoje ~17ct/kwh, kartais iki 16ct/kwh nukrenta, tačiau, pigiausiai, apart hidroelektrinės, Lietuvoje elektrą pasigaminame už 27ct/kwh. Tai biokuras ir vėjas. Po to seka dujos už ~50ct/kwh ir kažkokio velnio saulė už >1lt/kwh. Vėjo kintamieji kaštai yra 4-8ct/kwh, tai yra priežiūra. Vėjo jėgainių emergiją balansuoti pasauliniu lygiu kainuoja iki 2ct/kwh, Lietuvoje buvo įvertinta, kad kažkur ~1ct/kwh turėtų būt kaštai. Tai tau du klausimai, kas yra rinkos kaina ilgu laikotarpiu (kai bus uždarytos senos atominės ir dėl hidroenergijos visi kovos) ir kaip gali lyginti projektus, kur vienur gaunami/buvo gauti nemokami pinigai arba už <2% palūkanas su privačiais projektais, kurių grąža viršija ir 10%? Visa esmė, subsidijas reikia pakeisti ne kainos, o paskolos formatu. Sudarai sąlygas itin mažoms palūkanoms, sumažini riziką ir staiga vėjas gamina už savikainą. Atominė niekada neatsipirktų, jei būtų finansuojama tokiomis pat sąlygomis, kaip vėjo jėgainės. Jų atsipirkimo laikas net su šiltnamio sąlygomis 30 metų.