Naujieji dronai, tarsi augintiniai seks paskui šeimininką (Video)  (2)

Sukurtas pirmasis dronas, kuris lyg „naminis gyvūnėlis“ automatiškai seka savininką. Kūrėjai teigia, kad jis taps neatsiejamu sporto mėgėjų draugu ir visiems laikams pakeis varžybų stebėjimo būdus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-06-18 Naujieji dronai, tarsi augintiniai seks paskui šeimininką (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal „Airdog“ autorių viziją, prie drono montuojama „GoPro“ kamera, galėtų filmuoti, pavyzdžiui, riedlenčių, BMX dviračių ar kitas ekstremalaus sporto varžybas. Šis skraidantis robotukas yra pritaikytas stebėti dalyvius bei jų trajektoriją įvairiomis aplinkos sąlygomis. „AirDog“ ore išsilaiko daugiau nei 15 minučių ir gali pasiekti apie 65 km/h greitį, o jį valdyti galima ir nuotoliniu pulteliu ar programėlės pagalba. Pakilimą ir tūpimą įrenginys atlieka visiškai savarankiškai. „AirDog“ veikia pagal kelis, iš anksto nustatytus skrydžio režimus, skirtus stebėti įvairiausias sporto šakas, įskaitant banglentininkų, motokroso, vandensvydininkų ir riedlenčių sportininkų pasirodymus.

Jį sukūrusi įmonė teigia, kad dronas sugeba fiksuoti judesius specialių algoritmų dėka. „Šis skraidantis robotukas yra pasirengęs sekti paskui jus, kad ir kur beeitumėte, – giriasi įmonės „Helico Aerospace Industries“ generalinis direktorius bei įkūrėjas ir šio projekto autorius Edgars Rozentals, – Užtruko ne vieneri metai bei daugybė nemigo naktų, kol buvo perprasti išmaniojo skrydžio algoritmai“.

To rezultatas yra labai gudri, tačiau paprastai naudojama dronų technologija galinti „pagauti“ kiekvieną sporto entuziastų atliekamą veiksmą.

Šiuo metu „Kickstarter“ finansavimo platformoje komanda tikisi surinkti 200 000 JAV dolerių. Tai įgyvendinus „AirDog“ pagaliau atsidurs gamintojų bei daugelio sporto entuziastų rankose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(21)
(1)
(20)

Komentarai (2)