Spartinimo entuziaztams pavyko viršyti 7 GHz ribą su Core i7-4790K procesoriumi  (0)

Visai neseniai Intel Devil’s Canyon procesoriams pavyko įrodyti, kad jų spartinimo potencialas yra nė kiek ne blogesnis, nei vyresniųjų Haswell šeimos atstovų – pasiektas 6,8 GHz taktinis dažnis beveik nesiskyrė nuo to, ką demonstravo daug brangesnis modelis Core i7-4790K.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis tik kompanija ASRock padėjo spartinimo entuziastui Nick Shih pasiekti naują rekordą, kuris reabilitavo Core i7-4790K, kaip Haswell flagmano, reputaciją. Aušinimui naudojant skystą azotą, buvo pasiekti 7003 MHz. Eksperimento metu buvo aktyvūs 2 branduoliai iš keturių galimų.

Pastarasis pasiekimas yra puikus pavyzdys, kai rekordas „nulipdytas iš to, kas buvo“. Nick Shih pats projektavo motininę plokštę ASRock Z97 OC Formula, todėl puikiai įsivaizduoja jos galimybes ir ypatumus.

Skystu azotu aušinamo procesoriaus darbinė įtampa sudarė 1,792 V, jei tikėti CPU-Z pateikiama informacija. Buvo naudotas vienintelis operatyvios atminties modulis (DDR3-1600 MHz, gamintojas – Kingston).

Aišku, reikėtų paminėti ir tą faktą, jog buvo naudotas inžinerinis Core i7-4790K egzempliorius, o štai apie serijinių procesorių spartinimo potencialą kol kas sunku ką nors pasakyti.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(20)
(0)
(20)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: