Laimės kūdikiai: betono skeveldros "slalomas" tarp žiūrovų galvų (Video)  (9)

Peržiūrėjus šį trumpą, bet pamokomą vaizdo siužetą, galima drąsiai sakyti, kad kiekvienas iš nebenaudojamo pastato susprogdinimą stebėjusio smalsuolių būrelio gali jaustis it antrą kartą gimę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čekijos respublikoje nugriovimui pasmerkto seno fabriko pastatų sprogdinimo operaciją stebėti susirinko nemažas smalsuolių būrys. Atrodytų, žiūrovai įsitaisė tikrai saugiu atstumu. Šiaip ar taip, visi stovėjo už draudžiamosios juostos.

Tačiau numatyti kiekvienos skeveldros skriejimo, greitį, inerciją, trajektoriją ir jos pokyčius, ko gero, sunkiai įmanoma. Tą, ko gero, ilgam įsimins bet kuris šį vaizdo siužetą peržiūrėjęs griovimo darbų vadovas.

Sprogmenims detonavus, senas pramoninis pastatas prasmego dūmų ir dulkių debesyje. Iš kurio kone viršgarsiniu greičiu atskriejo, į žemę atsimušė ir, nėmaž nemažindamas greičio, į žiūrovų būrį nušvilpė maždaug futbolo kamuolio dydžio, tačiau nepalyginamai sunkesnė betono skeveldra.

Šrapnelis atskriejo žiūrovų galvų aukštyje. Ir tiesiog šiurpiai arti poros stebėtojų galvų – per porą centimetrų. Laimė, žmonės instinktyviai spėjo patraukti galvas. Šlovė refleksams! Galima tik įsivaizduoti, kuo viskas būtų pasibaigę, jei žiūrovai nebūtų spėję patraukti galvų, arba jei akmuo būtų skriejęs bent keliais centimetrais labiau į bet kurią pusę.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(39)
(10)
(29)

Komentarai (9)